Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

LINHEM: Sex saker att se fram emot i League One och League Two

(1) VÄRVADE SHEFFIELD UNITED LEON CLARKE PÅ CHEMT?

ANNONS

Sheffield United fortsätter försöka sig ta sig ur League One. Likt med Micky Adams har man återigen tagit in en ”Bladessupporter sedan barnsben” som var framgångsrik i League Two i form av Chris Wilder som vann League Two med Northampton ifjol.

Han har värvat Leon Clarke, en anfallare som följer en lag. Han kan bara lyckas i mindre/sämre klubbar (Bury, Scunthorpe, Oldham, Southend, Coventry, Chesterfield) efter ha misslyckats i större/bättre klubbar (Sheffield Wednesday, Wolverhampton två gånger, QPR, Swindon, Charlton, Wigan, Preston, Plymouth i Championship). Men på något sätt lyckas alltid Clarke själv och managers övertyga sig själv att detta är rätt tid för Clarke att slå igenom på högre nivå i en större klubb.

Blades har dessutom redan Billy Sharp som faktiskt var bra denna gången i Sheffield United (tredje gången gillt!) och supertalangen Che Adams som gjorde elva mål förra säsongen.

ANNONS

Jag gillar dock deras andra värvningar. Mark Duffy är en lysande ytter som hjälpte Burton upp till Championship ifjol; Chris Hussey är ständigt en av ligans bästa vänsterbackar; James Wilson och Jake Wright är pålitliga försvarare; och Jack O’Connell var briljant i Rochdale och fick spela lite i Brentford ifjol. De kan fortfarande re-signa Jose Baxter efter hans ecstasy-avstängning om inte Baxter börjat deala andra droger, som han ryktades göra som ungdomspelare i Everton.

Sheffield United kan lyckas utan Leon Clarke men är han återigen utlånad till säg Fleetwood i januari betyder det antagligen att Blades slutar utanför playoff-platserna igen.

(2) A BARRY FRIED CLUB

När man säger att England saknar en tradition av sportchefer har man inte fel men man nämner sällan Barry Fry som varit sportchef i Peterborough sedan 2006. Dessförinnan var han manager och redan innan Peterborough hade han etablerat ett rykte som mannen som ser på mest fotboll i England. Peterborough är ständigt en intressant klubb, oavsett hur bra de spelar. De gör alltid mycket mål. Ifjol gjorde de lika många mål som ligavinnande Wigan, men slutade på 13:e plats för att man släppte in fjärde mest mål i League One.

ANNONS

Tack vare Barry Fry har de en imponerande förmåga att hitta fynd i lägre och uddare divisioner än de flesta. Deras senaste superfynd och nyblivna lagkapten är Chris Forrester som värvades från Irländska ligan. Marcus Maddison värvade de från Gateshead och ifjol spelade han vänsterback, ytter på båda kanterna, och anfallare. Han gjorde tio mål och 14 assist. Och efter de sålde vidare Conor Washington till QPR fick Lee Angol (värvad från Boreham Wood) chansen och slutade också på tio mål ifjol och om han kan återvända från skada snart lär han göra många fler mål. En joker i leken är också Joe Gormley som skadade sig efter två matcher ifjol och blev borta hela säsongen. Han värvade Posh efter att han gjort 37 mål på en säsong i Nordirländska ligan.

Deras manager denna säsong är Grant McCann, en av Poshs gamla stjärnor från Darren Ferguson perioden. Förutom alla dessa offensiva namn har Posh gjort oväntat rimliga värvningar i två unga mittbackar från Mansfield och Newport (två klubbar jag lätt blandar ihop, av någon anledning) i form av Mansfields unga stjärna Ryan Tafazolli och Andrew Hughes som varit ordinarie i Newport sedan barnsben. Dessutom lär Jerome Binnom-Williams gå rakt in som vänsterback. Som andramålvakt/spelande målvaktstränare har de också hämtat tillbaka Mark Tyler som spelade i Peterborough 1994-2009.

ANNONS

Förlåt, detta är Peterborough så de har förstås fler anfallare som behöver nämnas. Adil Nabi har hämtats från West Brom där han under unga år spelade tillsammans med Berahino (som varit utlånad till Peterborough). De har värvat anfallaren Tom Nichols från Exeter som gjorde gott om mål i League Two. Från Barnet har de värvat Matt Stevens som ryktades till flera Premier League-klubbar innan han skrev på för Posh. Paul Taylor är tillbaka i Posh efter några tunga år i Ipswich och Shaq Coulthirst har värvats från Southend. Hur alla ska få plats är oklart men Peterborough har en tradition av att spela antingen tre anfallare eller spela anfallare som yttrar.

Med sina defensiva förstärkningar, ytterligare offensiv, och Forrester tror jag de kan verkligen kan hota om en playoff-plats.

(3) KAN NORTHAMPTON KOMMA PÅ RÄTSIDA MED ROB PAGE?

ANNONS

Northampton hamnade i gungning kort efter sin uppflyttningsfest när managern Chris Wilder lämnade till förmån för Sheffield United och Ricky Holmes stack till Charlton. Nicky Adams, 15 assist, lämnade för Carlisle men det låter inte som en uppgradering.

Som ersättare till Chris Wilder har man Rob Page. Han gjorde ett stabilt jobb i Port Vale. Vissa trodde de skulle åka ur men de var rimligen ett lag på nedre halvan. De har ersatt Holmes med Kenji Gorre ett lån från Swansea som är född i Holland men är uppvuxen i England sedan hans pappa Dean Gorre värvades till Huddersfield. Gorre Jr har tillhört båda de stora Manchester-lagen som ung men snappades sedan upp av Swansea.

De har också värvat en hel del rutin. Paddy Kenny ska backa upp unga lovande Adam Smith i målet eller ersätta/konkurrera ut densamme om han ens blir kvar. Matty Taylor har fallit ner hit från sitt senaste äventyr i Burnley och har fortfarande en fin vänsterfot och kan spela lite överallt. De har också Alex Revell som spelat alldeles för mycket Championship-fotboll sett till att han bara är lång men kan vara användbar för Northampton. Likaså är Gabriel Zakuani från Peterborough en bra League One-mittback när han är frisk.

ANNONS

Vad de gäller yngre värvningar kan Aaron Phillips (Coventry), Harry Beautyman (Peterborough), Raheem Henley (Swansea), och Jak McCourt (Barnsley) alla vara fynd även om de inte slog igenom i sina större klubbar.

(4) PLYMOUTH: SKEPPSVRAK ELLER SÄTTER DE NYA SEGEL MOT LEAGUE ONE?

Plymouth gick till playoff-final ifjol och blev väntat ganska plundrade. Curtis Nelson lämnade för Oxford, Millwall plockade Gregg Wylde, Kelvin Mellor gick till Blackpool, Reuben Reid tackade nej till en kontraktsförlängning, McHugh gick till Motherwell, och Peter Hartley (playoff-semihjälten) till Bristol Rovers. Men Graham Carey och Jake Jervis är kvar.

De har dock värvat väldigt bra. Ryan Donaldson är en fin frisparksskytte och framspelare från Cambridge. David Goodwillie var en gång en Premier League-spelare. Sonny Bradley är en acceptabel Nelson-ersättare. Jordan Slew var en gång en supertalang. Övriga är rimliga och inte dumma men slutligen har de också värvat lettiska mittbacken Nauris Bulvītis som föddes i gamla Sovjetunionen.

ANNONS

Min känsla är att det kan bli lite stormigt i början men att Plymouth återigen kan segla på sina framgångar fram till playoff-spel

(5) ETT RUTINERAT GRIMSBY TAR SIG AN LEAGUE TWO

Det vore lätt att bryta ihop över att Padraig Amond, som gjorde 31 ligamål ifjol, lämnade klubben för att spela i Hartlepool. Är det ens en uppgradering? Varför lämna en klubb där du gjort 31 j-vla mål för att spela i Hartlepool?

Men Grimsby biter ihop och har värvat nästan ett helt lag av rutinerade, pålitliga Football League-krigare och lirare. Luke Summerfield, Ben Davies, och James Berett skulle få ett motståndarmittfält att lera ner sig för några år sedan och de är ännu inte för gamla. Rhys Browne är väldigt lovande och varken Scott Vernon eller Ashley Chambers har ännu inte gjort sina sista mål.

Ska Grimsby etablera sig i League Two behöver dock Omar Bogle bli mer konsekvent framför mål och om Craig Disley fortfarande har en säsong som mittfältsmördare/mittfältsmålskytt så vore jag väldigt glad.

ANNONS

Grimsby har hårdheten och rutinen för att hålla sig kvar med marginal men de kommer behöva mer och yngre kvalité om de ska ta sig vidare uppåt.

(6) HAR PORTSMOUTH MÅLSKYTTET FÖR ATT ÖDELÄGGA LEAGUE TWO?

Pompey har varit expert- och oddsfavorit ända sedan de föll ner i League Two och inte hade nog med spelare för att ens spela träningsmatcher. Men från och med förra säsongen är Portsmouth faktiskt rimliga toppkandidater. De såg ännu bättre ut ifjol innan vi visste att Gary Roberts inte har mycket kräm kvar i benen.

De har också gjort mycket värvningar denna säsongen men de är inte några som får en att häpna direkt. Carl Baker är en lysande värvning som dominerade League One men han är 33 år och David Forde är liknande ett stort namn men är 36 och satt hela förra säsongen på bänken. Milan Lalkovic är bra men inte riktigt så bra som han låter, Michael Smith och Curtis Main är nog inte bra alls, och Drew Talbot är otroligt bra på att lära sig nya positioner men aldrig bäst någonstans.

ANNONS

Men Pompey har ungdomar som får det att vattnas i munnen (okej, det där lät väldigt fel) i form av framför allt Conor Chaplin. En pojkvasker med ett målsnitt på över ett mål per 90-minuter som nu på andra sidan puberteten borde få starta oftare eller åtminstone få längre inhopp.

De har också lyft fram en viss Chris Oxlade-Chamberlain till A-laget och om han kan ha något liknande hans brors genombrott i Southampton så lär Pompey snart spela i League One.

Av: Peter A. Linhem, @linhem

Publicerad 2016-08-12 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto