Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #1: Thriller på Emirates slutar med triumf för Liverpool

Veckans lag

Bubblare:
Lukasz Fabianski, Swansea
Virgil van Dijk, Southampton
Nathaniel Clyne, Liverpool
Etienne Capoué, Watford
Raheem Sterling, Man City
Sadio Mané, Liverpool
Salomon Rondon, West Brom

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Hull. Väldigt viktig vinst för ett totalt nederlagstippat Hull. Alla poäng är naturligtvis otroligt värdefulla för ett Hull som allmänt sett betraktas som mer eller mindre givna för nedflyttning den här säsongen. Självklart stärker det också självförtroendet att ta tre poäng mot just Leicester. Även en viktig seger för Hull givet att man i de närmaste fem-sex omgångarna har ett hiskeligt svårt spelschema framför sig.

ANNONS

Liverpool. Att vinna ligapremiären på bortaplan mot ett av de förväntade topplagen är självklart en väldigt bra början på säsongen. Det såg stundtals riktigt jobbigt ut under första halvlek, men Liverpool visade ändå prov på stundtals lysande press- och anfallsfotboll under stora delar av den andra halvleken. Ändå är kanske känslan från matchen på Emirates att den i någon mening blev en tydlig representation av båda lagens huvudsakliga svagheter inför säsongen.

West Brom. West Brom fick precis den inledning på säsongen som Tony Pulis hade en våt dröm om natten innan. En 1-0-seger på bortaplan där målet kommer på en fast situation. The stuff dreams are made of. Mer seriöst var det så klart en värdefull vinst för West Brom mot en potentiell konkurrent i tabellens nedre regioner, och det var säkert lite extra sweet att det kom mot just Crystal Palace som sägs vara en av klubbarna som rycker i Saido Berahino.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Bournemouth. Började matchen mot Man Utd klart bäst och var det bättre laget under den första halvleken. Sedan dubbelsnubblade Simon Francis fram bollen till Juan Mata och allt bra arbete var gjort om intet. I den andra halvleken höjde sig Man Utd. Inte för att José Mourinho precis presterade något J.R.-leende efter matchen. En något för typisk bottenlagsförlust av Bournemouth för att båda riktigt gott. Men rensar de bort detta kan de bli obehagliga för många lag den här säsongen.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mick Phelan. Det är ju också ett sätt att göra sin tränardebut på, att besegra självaste regerande mästarna på hemmaplan. Det är ju ingen rolig uppgift Phelan har tagit på sig den här säsongen, ett Hull som knappt ens har ett lag att ställa ut på banan. Men lagsammanhållningen verkar trots allt finnas där och Hull kommer alltid vara välorganiserade med Phelan som manager.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Sadio Mané, Liverpool 1-4, Arsenal (b). Egentligen borde det kanske vara givet att välja Hernandez och Diomandes dubbelbicycleta, säsongens allra första ligamål, men det går inte att blunda för att Manés mål mot Arsenal är fotbollskonst på den allra högsta nivån. Farten, bollkänslan, smidigheten, avslutet, allt i fulländad kombination.

:::

TAKTIKTAVLAN

Den återkommande frågan inför säsongen har varit hur Man Utd ser framför sig att använda Paul Pogba. Dagens match, liksom förra helgens, ger det tämligen ensidiga intrycket att Man Utd behöver den sammanhållande länken på det centrala mittfältet, som ger utspelsalternativet centralt i banan vid sidan av kantspelet som nu blir dominerande. Det blir också tydligt att Wayne Rooney och Zlatan Ibrahimovic är tänkt att idka växelvis framryckning där Rooney är tänkt att dra i djupled när Zlatan väljer att gå ner i banan. Det sitter ännu inte i ryggmärgen i spelet men det fanns många lovande tendenser åt det hållet.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS GRODA

“We lacked experience at the back…” – Arsene Wenger. Ja, det gjorde ni. Varför gjorde ni det?

:::

TRE PUNKTER

Planering. Det har varit ett återkommande tema inför säsongspremiären hur så många lag känner att de ännu inte är redo för säsongen, att man bara befinner sig på 70% av sin kapacitet och så vidare. Ser vi till transferfönstret är det många som knappt har påbörjat arbetet innan säsongen börjar, andra klubbar tackar nej till £40m för en målvakt de sedan ändå inte vill ha. Okej för att ett EM strular till sommaren något men det finns väldigt goda skäl att ändå undra över hur engelska klubbar egentligen sköter en verksamhetsplanering som närmast börjar framstå som tomtarnas vaktparad.

Trötthet. Det pratas alltmer om trötthet bland engelska klubbar och om spelare i engelska lag. Och det börjar pratas allt tidigare under säsongen om just denna trötthet. Förra säsongen var vi bara i oktober när olika lags svaga insatser sades bero på att spelarna var trötta och slitna. Nu är spelarna trötta för att säsongen ännu inte riktigt har hunnit komma igång. Det här är i själva verket ett rätt tröttsamt tjatter. Hur ser det egentligen ut med fys och fitness-träning i de engelska klubbarna jämfört med de kontinentala klubbarna?

ANNONS

Tre backar. Tre backar. Å-hå-hå. Trebackslinjen har ju inte någon större tradition i Premier League. Men det verkar som om den får sitt rejäla examensprov den här säsongen. Walter Mazzarri kör på det stuket med Watford. Ronald Koeman prövade något oväntat den metoden hemma mot Tottenham. Kanske är det något Pep Guardiola får för sig att pröva med Man City, och många förväntar sig ju att Antonio Conte på något sätt eller vis ska implementera den i Chelsea.

:::

FÖR ÖVRIGT

Märkligt lite snack om hur Pep Guardiola är en bully som mobbar Joe Hart och Yaya Touré. Narrativ.

Två raka förluster i ligan för Newcastle – katastrofal säsongsinledning för Rafa Benitez.

Homosocialitet är ett känt sociologiskt begrepp men det känns som om Liverpools fystränare tar det hela ett steg längre än normalt.

Det blev ett klart lyft när Arsene Wenger bytte in Granit Xhaka och Santi Cazorla. Tycke och smak huruvida man väljer att se det som bra byten eller som tveksam laguttagning.

ANNONS

Känns mycket märkligt hur Henrik Mkhitaryan har hamnat på bänken så här i början av säsongen.

Regeländringen om bestraffning vid olämpligt uppträdande fick en omedelbar, positiv effekt utan att för den sakens skull innebära några orgier i gula eller röda kort.

Jodå, jag vet att vissa spelarbilder är inaktuella. Lär ordna sig inom några veckor.

Varför hörnan på söndagkväll efter bara nio matcher och inte efter alla matcher på tisdag? Därför att det är bättre med minst 90% av något som fortfarande är intressant än 100% av något ingen längre är intresserad av.

Publicerad 2016-08-14 kl 20:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto