Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Måstematch i Europa League sätter prägeln på West Hams säsongsstart

Marginalerna är små i fotboll. West Ham hade 1-0 i matchens slutskede borta mot Astra Giurgiu och en jättechans att göra 2-0. Chansen missades och i nästa anfall kvitterar rumänerna genom Denis Alibec. Istället för ett i praktiken avgjort playoff-möte så tvingas nu alltså West Ham till en strid på kniven hemma på London Stadium.

ANNONS

Inte precis något idealiskt läge för West Ham som om tre dagar har en minst sagt tuff bortamatch i ligan mot Man City. De har knappast haft någon tur med spelschemat i samband med detta kvalspel. Hur som helst lär vi få en mycket tydlig indikation på i vilken utsträckning West Ham och Slaven Bilic faktiskt prioriterar Europa League den här säsongen.

Att döma av spelet i den första matchen är inte intrycket att entusiasmen är överväldigande gällande Europa League. Ingen spelare gav riktigt intrycket av att vara särskilt hungrig eller motiverad, rörelse var en bristvara. Visst, West Ham var helt säkert på sitt sätt nöjda med oavgjort, och när de gjorde 1-0 fanns bara kvar en vilja att spela av matchen.

Men det är lite för många spelare som helt enkelt inte riktigt verkar vilja kliva fram och visa framfötterna. Pedro Obiang och Reece Oxford var bleka och såg håglösa ut. Enner Valencia hade en bedrövlig match i vilken han uträttade i princip ingenting. Gökhan Töre var stundtals positiv framåt och var farlig med sina inlägg, men tappade boll alldeles för ofta.

ANNONS

Lägg därtill en omfattande skadeproblematik. Aaron Cresswell och Andre Ayew har båda fallit ifrån för en längre tid. Sofiane Feghouli har även han haft en mindre skada. När det meddelades att Andy Carroll dragit på sig ännu en skada och blir borta i 4-6 veckor var den kollektiva reaktionen förmodligen mest något i stil med ”no shit!”

Några ljuspunkter finns så klart. Manuel Lanzini kommer snart tillbaka och Dimitri Payet har haft mycket sparsamt med speltid hittills efter en lång sommarsäsong. West Ham har inte haft tillgång till alla växlar. Ändå skulle en förlust mot Astra Giurgiu kännas som om West Ham har fått en väldigt mörk start på säsongen – allra helst om den följs med en förlust mot Man City.

Vinner West Ham däremot mot Astra Giurgiu och tar sig till Europa Leagues gruppspel, även om man sedan tar en torsk mot Man City, så kan West Ham ladda om batterierna inför och under det kommande landslagsuppehållet och känna att de har tagit sig förbi ett krångligt läge av säsongen med hedern i behåll och utan att vara knockade.

ANNONS

Och så har de naturligtvis även att se fram emot ett intressant möte i Ligacupen med Accrington Stanley, som för första gången i sin historia tar sig ända till den tredje omgången i Ligacupen.

Accrington Stanley, den lilla League Two-klubben, som stod emot tappert mot Burnley hemma på Crown Ground, eller Wham Stadium som arenan numer kallas. 0-0 höll sig ända in i förlängningens slutskede innan Matty Pearson vispade in 1-0 i 120:e minuten. Wham! sa det med andra ord för Burnley som därmed gör Middlesbrough, Watford och West Brom sällskap ut ur Ligacupen den här säsongen.

Belöningen för Accrington Stanley att skrällvinna mot Burnley blev alltså en bortamatch mot West Ham. Ett annat lag som skrällde den här omgången var Gillingham som besegrade Watford. Deras belöning blev i ungefär samma kategori. Det vill säga en bortamatch i tredje omgången mot Tottenham. Man tackar liksom!

ANNONS

Bäst blev det kanske ändå för omgångens tredje skräll. Northampton lyckades besegra West Brom på straffar efter 2-2 efter förlängning. De drog den riktigt häftiga lotten för dem. Mot självaste Man Utd hemma på Sixfields Stadium. Här kan vi tala om engelsk cupfotboll när den är som allra bäst och vackrast. En riktig godbit att se fram emot.

Men den tredje omgångens riktigt häftiga möte är naturligtvis Leicester mot Chelsea på King Power Stadium.

Ligacupens tredje omgång i sin helhet:

Nottingham Forest – Arsenal
Leeds – Blackburn
QPR – Sunderland
West Ham – Accrington
Southampton – Crystal Palace

Swansea – Man City
Fulham – Bristol City
Bournemouth – Preston
Tottenham – Gillingham
Everton – Norwich

Derby – Liverpool
Northampton – Man Utd
Brighton – Reading
Newcastle – Wolves
Stoke – Hull
Leicester – Chelsea

:::

ANNONS

Ingen preview-blogg ikväll då det istället kommer en kvällsblogg med anledning av Champions League-lottningen.

:::

TRANSFERKOLLEN

Daryl Janmaat, Watford (++++). Han gillar sina ytterbackar, Walter Mazzarri. Janmaat är i alla fall den tredje han värvat under sommaren. Men Janmaat är en riktigt bra värvning, en dokumenterat skicklig högerback som varit en av få stabila spelare i Newcastle under de senaste säsongerna. Hör hemma i Premier League.

Publicerad 2016-08-25 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto