Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Premier Leagues transfer deadline day for dummies

Under ett antal år har känslan kring transfer deadline varit att det har varit någon slags Sky-högtid vars hype aldrig riktigt lyckades motsvara verkligheten, eller kanske förväntningarna. Där fanns alltid det underförstådda löftet om megavärvningen till någon av superklubbarna, men löftet infriades i stort sett aldrig.

ANNONS

Men den här gången finns det lite fog för hypen. Det var många år sedan det faktiskt var så här aktivt, då så många klubbar alltjämt befann sig på marknaden ända in på sista dagen, antingen för att köpa spelare eller för att försöka sälja spelare, inte nödvändigtvis i den ordningen. Man kan så klart fråga sig om det är något gott betyg för klubbarna.

Att sälja spelare är ett lika stort projekt som att köpa spelare. Det är ett stort antal klubbar som har spelare i sina böcker som de vill bli av med men inte kan bli av med. Vissa klubbar har ett stort antal sådana spelare. Det är så klart baksidan av intäktsmyntet, att de höga lönerna i Premier League gör det svårt att avlasta spelare.

Hittills har tolv av Premier Leagues 20 klubbar slagit sitt klubbrekord i transfers den här sommaren, åtminstone en till klubb, Burnley, sägs vara på väg att göra detsamma. Det gamla rekordet för total spendering under ett transferrekord är på väg att brytas. Det kommer med andra ord bli en hektisk dag. Så hur ser då läget egentligen ut i respektive klubb inför dagen som kommer?

ANNONS

Arsenal. Presenterade Lucas Perez och Shkodran Mustafi under gårdagen och är helt säkert färdighandlade för den här gången. Den stora nyheten som briserade under gårdagen var dock att Jack Wilshere, förmodligen på grund av Sam Allardyces petning av honom, vill ge sig ut på lån. Vilket satte hjulen i rullning i många klubbar, bland dem West Ham, Watford och Crystal Palace. Ett av dagens stora projekt.

Bournemouth. Eddie Howe har varit förhållandevis tidig med sina värvningar och det har varit mycket tyst runt Bournemouth den senaste tiden. Förvänta er inte några nyheter gällande dem den här dagen.

Burnley. Sean Dyche har påpekat att Burnley behöver förstärka. Igår gjorde man klart med ett lån av Patrick Bamford, Chelseas ständigt utlånade anfallsprospekt. Den stora nyheten inför dagen är att Burnley är på väg att slå sitt eget transferrekord genom att nypa Derby Countys Jeff Hendrick rakt under näsan på Hull.

ANNONS

Chelsea. Här ska det hända saker och händer det inte saker så är det nyheter det också. Vi har väntat hela sommaren på rejäla förstärkningar i Chelsea utan att det riktigt har hänt. Marcos Alonso, vänsterbacken från Fiorentina, ska vara så gott som klar, vilket genom rockader gör att Conte kan se Branislav Ivanovic som en sorts mittbacksförstärkning. Men den riktigt stora nyheten runt Chelsea är att man pratar med PSG om ett återköp av David Luiz från PSG för smuttiga £32m.

Crystal Palace. Med lånet av Loic Remy som blev klart igår kan man förvänta sig att Crystal Palace har gjort sin business för det här fönstret. Men man lyfts fram som en av klubbarna som kan visa sig bli Jack Wilsheres destination. I övrigt ska det vara en lugn dag.

Everton. Everton håller en förhållandevis låg profil under transferfönstret. Det stora rykte som pratas om dem inför dagen är Napolis anfallare Manolo Gabbiadini, även om det låter som ett långskott.

ANNONS

Hull. Hade ett stort jobb framför sig med att värva spelare till en hopplöst tunn spelartrupp, men hade också en stor gårdag. Då säkrades nämligen tre nya spelare i form av Dave Marshall, målvakten från Cardiff, samt Ryan Mason och William Keane. Målvakt, mittfältare och anfallare således. Budet på Jeff Hendrick antyder att man åtminstone söker en mittfältare till, och borde leta efter en back. Åt andra hållet är ett stort rykte att Aston Villa har lagt ett bud om £20m på Abel Hernandez.

Leicester. Efter en sommar som till stor del har gått ut på att behålla sina viktigaste spelare så verkar Leicester i alla fall försöka sig på en sista insats på transfermarknaden. Det har gått i omgångar upp och ned men verkar överväga en investering om £50m på Sportings Islam Slimani och Adrien Silva. Här låter det framför allt som om anfallaren Slimani är mest aktuell. Sporting verkar mindre villiga att förhandla om Silva.

ANNONS

Liverpool. Jürgen Klopp har närmast garanterat handlat färdigt och alltså gjort det för ett bra tag sedan. Bra agerat på så vis. Istället handlar det främst om att bli av med spelare. Och här ska tydligen Mario Balotelli säga adjö och bli klar för Nice under dagen.

Man City. Spelarna är köpta. Istället handlar det om att försöka sälja. Joe Hart blev igår klar för Torino. Samir Nasri är på väg mot Sevilla. Wilfried Bony har placerats i mer eller varenda fotbollsklubb på den västra hemisfären utan att riktigt se ut att kunna övertyga någon klubb. Yaya Touré förblir det tyst om. En annan det finns stora frågetecken kring är Eliaquim Mangala, Man Citys något förolyckade mittback. Dyker han upp i Chelsea eller Tottenham under dagen?

Man Utd. Även här handlar det i första hand om att försöka sälja spelare. Den långa sagan är så klart Bastian Schweinsteiger som inte verkar det minsta intresserad av att lämna klubben. Marcos Rojo är en annan spelare Man Utd aktivt jobbar för att sälja, och där har Valencia klivit fram som en intressent. Det ska inte heller uteslutas att Man Utd levererar ett köp under dagen. Både José Fonte och Monacos Fabinho sägs vara föremål för intresse.

ANNONS

Middlesbrough. Förstärkte backlinjen igår genom sitt lån av Callum Chambers från Arsenal, så det mesta talar för att Middlesbrough har handlat och lånat färdigt för den här gången.

Southampton. Inte heller Southampton har några större dealar på gång. Den öppna frågan inför dagen är vad som händer med Jay Rodriguez, anfallaren som aldrig riktigt har lyckats slå sig in i laget. Här sägs det vara på gång med en flytt till West Brom nu när Southampton har gjort klart med Sofiane Boufal för något dygn sedan.

Stoke. Har varit på jakt efter en mittback och en anfallare. Mittbacken ser ut att kunna bli Bruno Martins Indi som Guardian rapporterar ska vara på gång på ett lån för säsongen. Anfallaren är desto viktigare men också desto kinkigare i och med att det gäller Saido Berahino. Stoke är intresserade men anser att West Brom värderar honom alldeles för högt. Lyckas man få West Brom att blinka eller har Stoke möjligen någon backup-plan de kan aktivera på kort varsel?

ANNONS

Sunderland. Otroligt tung gårdag för Sunderland och David Moyes. Hela tre spelaraffärer gick i stöpet under gårdagen. De fick nobben på sitt försök att låna Asmir Begovic från Chelsea. De var i praktiken överens med Sevilla om Vicente Iborra innan antingen klubben eller spelaren fick kalla fötter. Och Ryan Mason valde alltså Tottenhampolarna i Hull istället för att krita på för Sunderland, ett riktigt low blow. Sunderland måste förstärka, och David Moyes har inte minst betonat målvaktsposten. Sunderland kan komma att stå för några av dagens stora urrff-reaktioner.

Swansea. Inte mycket väsen runt Swansea som i och för sig gjorde klart med Alfie Mawson från Barnsley igår men i övrigt inte förväntas stå för några fyrverkerier den här dagen.

Tottenham. Har agerat sparsamt på transfermarknaden den här sommaren, helt säkert utifrån en uppfattning att några större grepp inte var nödvändiga eller önskvärda. Ryan Mason lämnade klubben igår. Tottenham var och nosade på Wilfried Zaha i Crystal Palace men bestämde sig till sist för att det inte var värt besväret, vilket förmodligen betyder att Heung-Min Son stannar. Ett rykte som vägrar ge med sig är dock att Eliaquim Mangala skulle vara en måltavla för Tottenham.

ANNONS

Watford. Ännu en sommar med galet mycket värvningar av Watford. Bara igår gjorde man klart med tre nya spelare i form av Stefano Okaka, Adriano Mariappa och Kenedy. Det talar så klart för att det inte händer så värst mycket mer med Watford den sista dagen, men det härliga med Watford är så klart att man aldrig riktigt vet. Sägs vara en av de hugade spekulanterna på Jack Wilsheres namnteckning.

West Brom. One down, four to go. Tony Pulis sa för några dagar sedan att han ansåg att West Brom behövde göra fem värvningar för att förstärka laget tillräckligt. Nyss gjorde man klart med Nacer Chadli från Tottenham. En anfallare som ska vara på gång är Jay Rodriguez. Lyckas man göra klart med honom, vilka blir de andra tre spelarna, och hur agerar Tony Pulis om dessa tre-fyra spelare aldrig kommer? Över hela den ärtsoppan hänger transferfläsket med Saido Berahinos ständiga jakt efter ett grönare gräs.

ANNONS

West Ham. Har värvat mycket och delvis bra under sommaren och det är nog inte aktuellt att förvänta sig så värst mycket mer från West Ham den här dagen, utöver att man av goda skäl eller mindre goda skäl har länkats samman med ett Jack Wilshere-lån.

:::

TRANSFERKOLLEN

Shkodran Mustafi, Arsenal (++++). Man kan gnöla om att värvningen borde ha gjorts tidigare men nu är den i alla fall gjord. Arsenal var i stort behov av att förstärka sin mittbacksposition och det har man nu gjort med Valencias tyske landslagsman. Kan utvecklas vidare i Arsenal men det är inte alltid en självklar övergång från La Liga till Premier League och att vara mittback i Arsenal är inte alltid någon lätt uppgift.

Loic Remy, Crystal Palace (+++). Intressant värvning vars värde dock till stor del bygger på om Alan Pardew har för avsikt att spela ett enmansanfall eller ett tvåmannaanfall. Om enbart ett enmannaanfall känns det här lånet från Chelsea något överflödigt men Remy ger Pardew helt klart en del intressanta taktiska alternativ att välja mellan.

ANNONS

Dave Marshall, Hull (++). Nu är jag kanske grinig när Hull så desperat behöver värva spelare men frågan var väl ändå om målvaktsposten verkligen var den främst prioriterade där Eldin Jakupovic har gjort väldigt bra insatser. Men Marshall är en dokumenterat skicklig målvakt och kan säkert ha mycket att bidra med.

Kenedy, Watford (+++). Det gick kanske lite för fort för Kenedy i Chelsea då han slängdes i på den djupa sidan av poolen redan under sin första säsong, till och med vikarierandes som vänsterback i ett Champions League-slutspel. Men det var uppenbart att det var en talangfull spelare och utlånad till Watford får han möjlighet att utveckla den talangen.

Patrick Bamford, Burnley (++). I mina ögon en tveksam lånevärvning dels då Burnley redan har två bra anfallare i form av Andre Gray och Sam Vokes, dels då Bamford har haft omvittnat svårt att riktigt hävda sig under tidigare lån i Premier League-miljö. Helt enkelt är det svårt att se hur Bamford egentligen förbättrar Burnley.

ANNONS

Lucas Perez, Arsenal (++). Hade en bra fjolårssäsong i La Coruna. Men det är ett stort steg därifrån till Premier League och till Arsenal. Han adresserar näppeligen, annat än som ren chansning, Arsenals behov av en anfallare av högsta klass. Snarare är han en spelare av en kaliber och typ som inte nödvändigtvis är bättre än de spelare Arsenal redan har i truppen. Arsenals försök att värva Jamie Vardy visar att Perez alls inte var deras förstaval. Att en värvning är efterlängtad gör den inte bättre.

Ryan Mason, Hull (+++). Skicklig om än inte särskilt spektakulär mittfältare från Tottenhams egna led. Hull behöver förstärka sitt mittfält, framför allt på bredden, och gör det med denna värvning. Mason bör passa väl in med gamla lagkamrater såsom Tom Huddlestone och Jake Livermore och passar därför förmodligen snabbt in i gruppen.

ANNONS

Stefano Okaka, Watford (++). Vad gör man när anfallarna Odion Ighalo och Troy Deeney till synes har slutat göra mål? Jo, man värvar så klart in en ny anfallare som ska göra målen. Okaka lyckades aldrig riktigt etablera sig i Serie A och kommer från Anderlecht. Kan visa sig bli en bra värvning men riskerar också bli lite kaka på kaka med de tidigare anfallarna.

Alfie Mawson, Swansea (++). Ung mittback från Barnsley. Var med och playoff-spelade upp Barnsley från League One förra säsongen. Har gjort en snabb marsch uppåt i det engelska seriesystemet i vilket han för tre år sedan spelade i Conference South. Det är ett stort kliv uppåt från League One till Premier League, allra helst som mittback.

Will Keane, Hull (+++). Har haft stora problem med skador under sina år i Man Utd vilket förmodligen har minskat hans chanser där. Dock en mycket talangfull anfallare i grunden vilket Mike Phelan naturligtvis vet allt om från sina år i Man Utd. Abel Hernandez är försteanfallaren men Keane kan absolut bli en nyttig partner. Och skulle Hernandez säljas så gäller det för Keane att lära sig simma snabbare än kvickt.

ANNONS

Calum Chambers, Middlesbrough (+++). Har haft en svår tid i Arsenal sedan han värvades från Southampton. Behöver utvecklas genom regelbunden speltid och det får han inte i Arsenal. Har dock visat talang som mittback och Middlesbrough behöver förstärka sitt försvar. Med andra ord ett lån som bör passa de flesta.

Adrian Mariappa, Watford (++). Mittback som tillbringat många år i Watford men som de senaste fyra åren har delat sin tid mellan Reading och Crystal Palace. Var en fri agent den här sommaren sedan hans kontrakt med Crystal Palace gått ut. Watford vill bredda sin backlinje och med Mariappa vet de vad de får och de slipper betala för det.

Publicerad 2016-08-31 kl 01:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto