Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #5: Mourinho och Man Utd närmar sig krisläge

veckans-lag

Bubblare:
Fraser Forster, Southampton
Jonny Evans, West Brom
Juan Zuniga, Watford
Etienne Capoue, Watford
Nacer Chadli, West Brom
Raheem Sterling, Man City
Alexis Sanchez, Arsenal

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Liverpool. Sju poäng av nio möjliga från tre tuffa matcher i London för Liverpool och Jürgen Klopp. Ett facit de rimligtvis måste vara riktigt nöjda med. Liverpool dominerade Chelsea under första halvlek och verkade ha en tydligare idé om hur de ville genomföra den här matchen. Väldigt bra försvarsspel matchen igenom.

Watford. Vinner för första gången på 30 år mot Man Utd, det vill säga bara några månader innan Alex Ferguson flyttade söder om gränsen. Härlig vinst för ett nedflyttningstippat fotbollslag naturligtvis, att följa upp på förra omgångens magnifika vändning. Coachkampen mellan de två gamla fienderna från Serie A vanns tydligt av Walter Mazzarri.

ANNONS

Crystal Palace. Det har varit ett tungt år så här långt för Crystal Palace. Men man vann senast borta mot Middlesbrough och den här dagen var det spelglädje i sin allra renaste form som låg bakom 4-1-segern hemma mot Stoke där inte minst spelare som Andros Townsend och Jason Puncheon såg ut att tycka att det här med fotboll var riktigt roligt.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Tre raka förluster har hänt några gånger för Man Utd under de senaste säsongerna, men det var första gången på 14 år som det hänt för José Mourinho. Det fanns tillfällen under andra halvlek när Man Utds spel mest påminde om en gammal Benny Hill-episod. Benägenheten att slå långa bollar på måfå framåt tyder inte på att det är spelidén, vad det i själva verket tyder på är en avsaknad av offensiv spelidé; få spelare på planen vet helt enkelt vad de ska göra på planen.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Walter Mazzarri. Det finns några riktigt fina insatser den här omgången, såsom Jürgen Klopp så klart. Men jag fastnar för Mazzarri. Möjligen för att jag blev väldigt förtjust i hans matchcoaching, inte minst då bytet med Zuniga som verkligen gav maximal utdelning. Men Watfords spel genom hela matchen såg ut att ha grundlurat Man Utd och José Mourinho.

OMGÅNGENS MÅL

Jordan Henderson, Liverpool 0-2, Chelsea (b). Ett mål värdigt vilken kapten i Liverpool som helst. Hamnar i viss konkurrens den här omgången med Granit Xhakas thunderbastard mot Hull men Henderson tar ändå hem en klar seger av flera skäl – såsom kraven på teknik och snabbhet i utförandet, matchens storlek och målets betydelse.

:::

SÄCKARACET

Mark Hughes
Tony Pulis
Francesco Guidolin
Slaven Bilic

:::

TAKTIKTAVLAN

Två insläppta mål mot Watford, ett mål insläppt mot Feyenoord, ett antal farligheter i baken, alla skapade mot Man Utd på ungefär samma sätt. Marouane Fellaini, eller den defensive mittfältaren, har en benägenhet att när motståndarna har bollen vid kanten falla ned i backlinjen. Något som skapar en mycket stor yta för motståndarna att spela snett inåt-bakåt på. Antingen ett feltänk i Man Utds försvarsspel eller en glitch i Mourinhos defensiva organisation. Kommer fortsätta kosta poäng om den inte åtgärdas.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Everton. Tillsammans med Man City det enda kvarvarande obesegrade laget i ligan. 13 poäng från de första fem matcherna är Evertons bästa inledning på en säsong under Premier League-eran. Laget ser kompakt, disciplinerat och effektivt ut. Vad som inte minst imponerande mot Middlesbrough var förmågan att fortsätta prestera också i underläge. Visst får man vara medveten om att i princip allt måste falla på plats för dem, men härmed utfärdas en titelvarning för Everton.

First Half Champs. Liverpool har visat sig väldigt starka i början av sina matcher med ett högintensivt presspel som dels har låtit dem dominera matchbilden och dels har överraskat motståndet. En styrka naturligtvis. Men det har visat sig svårare att hålla i detta under hela matchen, och Liverpool har en tendens att mattas i andra halvlek. Liverpool kan behöva hitta ett sätt att vid behov hushålla mer med lagets krafter. Vi kan räkna med att motståndare till Liverpool kommer börja anpassa sig och sikta på att hålla dem stången under första halvlek.

ANNONS

West Sham. Fyra insläppta mål för andra omgången i rad för West Ham som under loppet av lite drygt två halvlekar hade 0-8 i målskillnad. Smått barockt naturligtvis. Det var ett märkligt beslut under sommaren att sälja James Tomkins till Crystal Palace, samtidigt som man behöll James Collins. Slaven Bilic fick mycket beröm för sin första säsong i West Ham, men den andra säsongen har inletts mycket svagt. Något som öppnar för samma typ av frågor som riktades mot Roberto Martinez, om han under sin första säsong hade fördelen att ha fått ärva ett starkt försvar?!

:::

FÖR ÖVRIGT

Liverpool spelar fotboll i första halvlek. Man Utd spelar nästan fotboll i andra halvlek. Slå ihop lagen…

”You say that it looks like United have gone back to 4-2-3-1, but I think they have actually gone back to 1973-74.”

Måste rekommendera TV-serien Dream Team om Harchester United. Finns bland annat på Youtube. Så dålig att den är bra.

ANNONS

15 minuter innan matchen får en synbart förvånad (och upprörd) Patrick van Aanholt mitt under uppvärmningen reda på av Jason Denayer att han är bortplockad från Sunderlands startelva.

Publicerad 2016-09-18 kl 19:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto