Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #9: Fem lag tar täten i Premier League

veckans-lag

Avbytarbänken:
Petr Cech, Arsenal
Michael Keane, Burnley
Charlie Daniels, Bournemouth
Sadio Mané, Liverpool
Adama Traoré, Middlesbrough
Eden Hazard, Chelsea
Nathan Redmond, Southampton

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Burnley. Det är något med hemmaplan och regionala derbyn som verkar passa Burnley alldeles utmärkt. Vinsten mot Liverpool på Turf Moor följdes alltså upp av en dramatisk seger i slutminuterna också mot Everton. Det var knappast i linje med matchbilden, men det kunde man aldrig förvänta sig att en seger för Burnley mot Everton skulle vara. Mycket viktiga poäng för Burnley.

ANNONS

Chelsea. Imponerande seger för Chelsea hemma mot Man Utd. Vad som hade kunnat bli en jämn och tät match hann mer eller mindre knappt börja innan Chelsea i praktiken hade avgjort den. Tre väldigt viktiga poäng för Chelsea som nu är med i den klunga av fem lag som har gjort ett litet ryck i tabelltoppen, och som ser ut att ha hittat en för dem betydligt bättre fungerande taktik än i början av säsongen.

Middlesbrough. Ett av ligans krislag inför den här omgången och det var inte många som gav Middlesbrough någon chans mot ett formstarkt Arsenal. Lagets beryktade defensiv hade inte alls fungerat de senaste omgångarna men här fick Middlesbrough onekligen ett kvitto på att defensiven kan fungera. Det var inte en poäng som Middlesbrough behövde be om ursäkt för, de var närmast segern, och de får helt säkert ett lyft av prestationen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Pinsam insats, av varenda spelare, i varenda lagdel. Varje lags trygghet börjar i backlinjen och i att ha en egen tydlig spelidé. José Mourinho betalar för närvarande ett monsterhögt pris för att ha till stor del ha ignorerat Man Utds backlinje i somras, där saknas både kvalitet och ledarskap, och för att två månader in på säsongen ännu inte ha någon tydlig uppfattning om hur han ska genomföra sin idé och med vilka spelare. Ligatiteln är utesluten för Man Utd den här säsongen, Champions League-platserna börjar också se alltmer avlägsna ut om inte Man Utd tar samma lärdom från den här förlusten som Chelsea gjorde från sin förnedring mot Arsenal.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Claude Puel. Vann den taktiska kampen på Etihad och det lär väl inte vara så många managers som kommer kunna säga samma sak den här säsongen. Hade modet att sätta press på Man City också på bortaplan och fick välförtjänt med sig en poäng från matchen.

OMGÅNGENS MÅL

Sadio Mané, Liverpool 1-0, West Brom (h). Vi har sett mängder med riktigt fina mål den här omgången. Två i Liverpools match, Christian Fuchs skott mot Crystal Palace och Xherdan Shaqiris fantastiska första mål mot Hull. Helheten i Manés mål är dock svåröverträffad. Coutinhos dummy, det snabba och raka anfallet, det perfekt avvägda inlägget av Firmino och Manés distinkta avslut är tillsammans anfallsmässig perfektion.

:::

TRE PUNKTER

Europa. Sex engelska klubbar deltog i europeiskt cupspel under veckan. I alla fall fyra av dem tillhör eller ska tillhöra tabelltoppen i Premier League. Facit för dessa sex lag den här helgen är oavgjort för fyra av lagen, förlust för ett av lagen, och vinst för ett av lagen, som spelade på hemmaplan i tisdags och på hemmaplan i lördags. Vi pratar närmare åtminstone fem-sex tappade ligapoäng bara den här helgen jämfört med förväntat. Det är helt enkelt inte acceptabelt och en brist som engelska klubbar måste åtgärda.

ANNONS

Un-ited. En sak har inte förändrats med Man Utd under José Mourinho jämfört med Louis van Gaals tid. Där finns inte längre organisation, ledarskap och självförtroende att kunna förändra en matchbild som är på väg att glida laget ur händerna, att kunna hantera motgång på planen. Det kan vara ett bra lag i medgång som dock tenderar rasa samman i motvind. Det var något Mourinho skulle bidra med men som han så här långt har misslyckats med. Det är dels en fråga om individerna på planen och deras ansvar, dels en följd av avsaknaden av en tydlig egen spelidé som kan ge spelarna trygghet i sitt arbete och i sina uppgifter på planen.

Arse-nal. Har november börjat tidigt den här säsongen? Det var kanske ändå inte helt oväntat att ett sådant här poängtapp skulle komma för Arsenal, om än onödigt. Arsenal har förvisso en riktigt bra resultatsvit bakom sig men det är för det första inte ovanligt för dem vid den här tiden på säsongen, för det andra mot i huvudsak tämligen beskedligt motstånd. Arsenal har på håret undvikit fler sådana här poängtapp i tidigare matcher. Ändå ska sägas att Arsenal ger ett mer stabilt intryck än vad som egentligen fanns chans att vara orolig för inför säsongen, och de är definitivt med i titelstriden.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Eidur Gudjohnsen: ”José still knows how to get the best out of Chelsea.” – Lysande!

Det blir tufft för vem som än nu förlorar onsdagens Manchesterderby av José Mourinho och Pep Guardiola.

Publicerad 2016-10-23 kl 19:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto