Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bara storklubbar (och Hull) i Ligacupens kvartsfinaler

Peter Hyllman

En hektisk engelsk cupvecka är till ända och den fjärde omgången av Ligacupen är avklarad. Det blev inga större skrällar den här omgången såvitt man inte räknar Hulls bortaseger mot ett formstarkt Bristol City från The Championship, eller Leeds vinst mot Norwich.

Det fanns ett par högintressanta matcher på förhand den här omgången. Av dem var det egentligen bara West Ham mot Chelsea som verkligen levde upp till förväntningarna, och där West Ham tog en riktigt fin skalp efter en väl genomförd match med en riktigt bra atmosfär på läktarna.

Fram till slutet av matchen ska sägas då det bröt ut bråk mellan hemma- och bortafans. Anmärkningsvärt från matchen var annars att West Ham satte Chelseas backlinje under ett intensivt tryck, och det syntes att John Terry var både matchrostig och kanske något ovan vid trebackslinjen.

Manchesterderbyt blev en bra revansch för Man Utd. José Mourinho var tydlig efter matchen med att han hade valt en starkare uppställning än han tänkt sig efter storförlusten mot Chelsea. Det var en viktig vinst både för spelarna och för hemmasupportrarna, lagets första riktiga triumf för säsongen.

Annons

Pep Guardiola sade efter matchen att han var stolt över sina spelare, vilket han numer säger efter varje dåligt resultat. Man City och Guardiola gör sin sjätte match i rad utan vinst, vilket aldrig hänt Guardiola förr, och är utslagna ur Ligacupen. Strålkastarna rör sig nu över till Manchesters ljusblå delar.

Eric Dier var den enda spelaren från start på Anfield som spelade i någon av Liverpools eller Tottenhams startelvor i helgen. Att Daniel Sturridge spelade från start och Danny Ings inte gjorde det säger något om hur både Sturridge och Ings just nu uppfattas av Jürgen Klopp.

De många förändringarna gjorde det till en något avslagen match. En match i vilken Liverpool tveklöst var det bättre laget, men en match som i slutänden nog främst avgjordes av att den spelades på Anfield istället för på White Hart Lane.

Annons

Newcastle svarade annars för omgångens mest imponerande prestation efter att ha gjort mos av Preston på hemmaplan med 6-0. Newcastle har hittat storformen under Rafa Benitez, ser mer eller mindre garanterade ut för uppflyttning, och ska absolut inte räknas bort från en cuptitel.

Southampton tog emot Sunderland hemma på ett halvfullt St Mary’s och hade fem akademiprodukter i sin startelva. Ett väldigt imponerande facit av en klubb som med sin akademi för närvarande är en förebild för alla andra klubbar i Premier League.

Lottningen av femte omgången, tillika kvartsfinalerna, som följer:

LIVERPOOL v LEEDS
Mina förhoppningar om ett Rosderby den här säsongen ser rätt avlägsna ut sedan Leeds lottats på bortaplan mot Liverpool. Det här är ett klassiskt engelskt möte i sig självt så klart. Med hemmaplan i ryggen kommer Liverpool säkert återigen mönstra ett mycket reservbetonat lag, och fortfarande vara tydliga favoriter mot Leeds, som dock inte ser ofarliga ut under Garry Monk. En match med tydligt svenskintresse med både Marcus Antonsson och Pontus Jansson i Leeds, där framför allt Jansson är på väg mot hjältestatus.

Annons

MAN UTD v WEST HAM
Tungviktarmöte på Old Trafford, där Man Utd än en gång har haft turen på sin sida att få spela på hemmaplan. Fördel för Man Utd självklart som helt säkert vill försöka ta hem Ligacupen, men absolut ingen omöjlig match för West Ham som börjar hitta formen den här säsongen och som dessutom börjar få tillbaka flera av sina skadade spelare. En på förhand öppen kvartsfinal, med Man Utd som knappa favoriter.

HULL CITY v NEWCASTLE
Hull Citys säsong är på väg att börja se precis så illa ut som man befarade att den skulle göra inför säsongen. Därför var det lite förvånande att de ändå besegrade Bristol City på bortaplan den här omgången. Det följde dock inte riktigt matchbilden, som Bristol City dominerade, men två hörnor gav Hull hastigt och lustigt en tvåmålsledning. Newcastle har förvisso bortaplan, men bör trots sin The Championship-status ändå betraktas som hyfsat klara favoriter i den här kvartsfinalen.

Annons

ARSENAL v SOUTHAMPTON
Det är något med Arsenals cuplottningar under senare år som får mig att börja ana ugglor i Arsene Wengers ögonbryn. Är det inte relativt lätt motstånd så är det hemmaplansfördel. Skämt åsido så är det förvisso en fördel för Arsenal att spela den här matchen på hemmaplan, men Southampton kommer definitivt inte bli någon lätt uppgift. Det visade de redan i motsvarande möte i ligaspelet tidigare under säsongen. Southamptons välorganiserade försvarsspel kan frustrera Arsenal samtidigt som de är långt ifrån ofarliga offensivt. Arsenal är favoriter, men knappa favoriter.

Publicerad 2016-10-26 23:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto