Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #12: Blått i topp igen i Premier League

Peter Hyllman

veckans-lag

Avbytarbänken:
Petr Cech, Arsenal
Jordi Amat, Swansea
Antonio Valencia, Man Utd
Harry Winks, Tottenham
Jack Wilshere, Bournemouth
Nordin Amrabat, Watford
Jermain Defoe, Sunderland

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Tottenham. Sju raka matcher utan seger sedan Tottenham vann mot Man City i början av oktober. Det var laget som inte längre såg ut att kunna vinna och som inte såg ut att göra det den här gången heller. Två underlägen i matchen som fortfarande stod 1-2 när den tickade in mot slutminuten. Därefter dramatik och kalabalik när Tottenham vände hotande förlust till seger och tre poäng. En vinst som kan vända säsongen för Tottenham.

Annons

Sunderland. The mother of all six-pointers. En match som Sunderland helt enkelt var tvingade att vinna, på hemmaplan mot ett Hull som Sunderland måste lämna bakom sig i tabellen om de ska ha någon som helst realistisk chans att hålla sig kvar. Det började nervöst men sedan Jermain Defoe tagit tag i matchen och gjort sitt 150:e ligamål så tog matchen rätt riktning för Sunderland, som vinner sin andra raka match.

Man City. På pappret en tuff bortamatch även om Crystal Palace verkar vara inne i en av sina stundtals svårförklarliga förlustsviter, med fyra raka förluster inför den här matchen. Den stora överraskningen var dock Yaya Touré som var tillbaka i startelvan och som onekligen gjorde en comeback värd att pratas om under lång tid. Vi får se vad, om något, det bär i skötet för framtiden, men för Man City innebar det tre poäng samtidigt som flera konkurrenter tappade poäng.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Leicester. Det var 1938 när de regerande mästarna, i det fallet Man City, senast åkte ur direkt säsongen därefter. Säsongen därpå var det världskrig. Något man skulle kunna tro aldrig kommer kunna hända igen så klart. Samtidigt som vi tror det så har vi då Leicester i Premier League, och Donald Trump har precis valts till president i USA. Dags att börja hamstra konserver och sopa rent i skyddsrummen. Och börja skriva Leicesters eulogi.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Eddie Howe. Mycket imponerande seger för Bournemouth borta mot Stoke, med mersmak dessutom. Andra säsongen spåddes bli svår för Bournemouth men det verkar istället som om Howe har lyckats få laget att istället att ta ett steg till i utvecklingen. Viktigt med avståndet ned till nedflyttningsstrecket.

OMGÅNGENS MÅL

Yaya Touré, Man City 1-0, Crystal Palace (b). Skickligt genomfört mål mot lågt liggande Crystal Palace-försvar. Det fanns inte mycket utrymme att spela på i Crystal Palaces straffområde men Yaya Touré förmådde på ett snabbt och smart sätt, desto mer imponerande givet att han inte har spelat match på länge, hitta de ytor som ändå fanns. Inget våldsamt spektakulärt mål men skönheten sitter i detaljerna.

Annons

:::

TRE PUNKTER

Dirty Harry. Uh huh, I know what you’re thinking. Did he fire three shots or only two? Well, to tell you the truth, in all this excitement I kinda lost track myself. Som om det inte var nog med en Harry som är one of their own så har Tottenham helt plötsligt två Harry. Winks gjorde igår sin ligadebut från start och målade. Two of their own. Måste också vara en fantastisk känsla göra sitt debutmål i en match som man också vinner på det sättet. Efter målet sprang Winks rakt i famnen på Mauricio Pochettino, som med sitt fortsatt strålande arbete med unga spelare ställer följande fråga till sina konkurrenter: Do you feel lucky?!

Light in the Dark. Ironiskt nog så försattes Stadium of Light i mörker under en knapp kvart av gårdagens match sedan ljussystemet pajat. Ljuset kom dock strax tillbaka, både bokstavligt och bildligt. Ljuset i Sunderlands mörker är ett nykomponerat anfallspar. Jermain Defoe fortsätter göra mål och gjorde alltså sitt 150:e Premier League-mål igår, en imponerande bedrift. Och bredvid honom har Victor Anichebe återfunnit målformen, och rättfärdigat David Moyes beslut att inför säsongen värva honom för andra gången.

Annons

Chelsea. Sex raka segrar utan att släppa in ett enda mål. Livet leker för närvarande för Chelsea och för Antonio Conte som i och med segern borta mot Middlesbrough hoppar hela vägen upp i tabelltoppen. Det är värt att påminna än en gång om likheterna mellan Chelsea den här säsongen och Leicester förra säsongen. Magin verkar inte riktigt finnas kvar i Leicester den här säsongen, men Leicesters magi lever fortfarande kvar i Premier League den här säsongen, om än i ett annat blått lag.

:::

FÖR ÖVRIGT

Spelare blir bättre av sex menar Pep Guardiola. Låter som spännande träningar i Man City.

Hur blir man en mittbacksstjärna i Premier League? Man spelar bredvid José Fonte!

Säkerhetsskäl, jaddajadda… Pinsamhet att spelare blir varnade för att fira mål tillsammans med fansen.

21 november, 2015: Leicester är etta och Chelsea på 15:e plats. 21 november, 2016: Chelsea är etta och Leicester på 14:e plats.

Annons
Publicerad 2016-11-20 20:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto