Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #13: Omöjligt att vinna i Manchester

Peter Hyllman

veckans-lag

Avbytarbänken:
Darren Randolph, West Ham
Michael Dawson, Hull
Danny Simpson, Leicester
Leroy Fer, Swansea
James Ward-Prowse, Southampton
Joshua Sims, Southampton
Fernando Llorente, Swansea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Chelsea. Segersviten håller i sig för Chelsea som samtidigt behåller sin plats i toppen av tabellen. Men inte utan motstånd den här gången. Chelsea hamnade i ett speciellt läge mot Tottenham i och med att det var första gången som de befann sig i ett underläge sedan Antonio Conte ändrat om till en fembackslinje, och frågan var alltså om de skulle kunna vända en match. Svaret, i alla fall den här gången, blev att det kunde de.

Annons

Swansea. Det var en typisk match där det egentligen bär emot att kalla något av lagen för vinnare. Men sett till tabelläget, till matchbilden, och till omständigheten att Swansea inte har vunnit en match sedan ligapremiären, så var det naturligtvis en väldigt viktig vinst för Swansea, och för Bob Bradley som blir den förste amerikanske managern att vinna i Premier League. Men en seger som känns mest som en fluke.

Stoke. Tuff bortamatch men riktigt tung bortavinst för Stoke mot den här säsongens succélag så här långt, Watford. Stoke, som har flirtat nere vid nedflyttningsstrecket sedan början av säsongen tar i och med vinsten ett jättekliv uppåt i tabellen och tog sig bland annat väsentligt närmare just Watford.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Crystal Palace. Sex raka förluster för Crystal Palace som i och med förlusten mot Swansea befinner sig i allra högsta grad indraget i nedflyttningsstriden. Det är ännu en av de här svårförklarliga förlustsviterna som fortsätter plåga Crystal Palace under Alan Pardew, och förlusten mot Swansea hade ett inslag av desperation över sig på det sätt som Crystal Palace mer eller mindre slängde bort matchen flera gånger om.

Annons

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Claude Puel. Skön och viktig seger för Puel på hemmaplan dels mot sin omedelbare företrädare Ronald Koeman och dels mot Everton som är en av de tänkta konkurrenterna på tabellens övre halva. Imponerande resultat inte minst givet att Puel samtidigt valde att lufta en debutant under matchen i Josh Sims. Southampton dominerade matchen på hemmaplan mot Everton, ett styrkebesked.

OMGÅNGENS MÅL

Pedro, Chelsea 1-1, Tottenham (h). Sådana här skott är naturligtvis alltid snygga. Personligen slår jag gärna också ett slag för bollmottagningen precis innan skottet som med en touch både försätter motståndarna ur balans och position och ger honom själv ett perfekt skottläge. Själva skottet därefter är perfekt avvägt i både hårdhet och placering. Ett mål som vände hela matchbilden på Stamford Bridge.

Annons

:::

TRE PUNKTER

Fox Off. Vilken skillnad ett drygt halvår kan göra. Egentligen kan man tycka att situationerna påminde väldigt mycket om varandra. När Leicester kvitterade på straff långt in på tilläggstid hemma mot West Ham mot slutet av förra säsongen så visste jublet knappt några gränser. Många såg det som en halv seger och som ett stort steg mot ligatiteln. När Leicester igår kvitterar på straff långt in på tilläggstid hemma mot Middlesbrough så var det inte många som betraktade det som något annat än tillfällig lättnad. Leicester är ett lag i rejäla svårigheter.

Crystal Clear. Det var inte riktigt tänkt att Crystal Palace skulle brottas nere i nedflyttningsstriden den här säsongen, men med en tredjedel av säsongen avklarad är det ändå där de är. Detta trots en förstärkt spelartrupp kapabel att utmana på övre halvan. Ojämnheten under Alan Pardew ihärdar på ett märkligt sätt vilket aktualiserar nödvändiga frågetecken kring Pardews duglighet och auktoritet över spelartruppen. Allt mer envisa röksignaler börjar tyda på att Pardews dagar i klubben är räknade.

Annons

Cat Fight. Jürgen Klopp menade att Sunderland var det mest defensiva laget han någonsin sett. Det må ju finnas ett inslag av sura druvor i sådana påståenden och det är kanske inget konstigt med att ett lag som Sunderland väljer att vara defensiva mot lag som Liverpool, särskilt på bortaplan. Frågan är dock hur framkomlig den taktiken är för Sunderland. För precis som Bojan Djordjic konstaterade i Viasatstudion efter matchen så känns det mest som om Sunderland hoppas att det ska gå vägen. Den kollektiva skickligheten saknas för att kunna förlita sig på något annat än tur för att lyckas. Sådan tur kan ett lag ha i en enskild match, men inte över en hel säsong.

:::

FÖR ÖVRIGT

Börjar få en jobbig känsla av att Mauricio Pochettino lite grann håller på att tappa plotten. Säkert övergående.

Hittills har bara två lag utanför de sex lagen i toppen lyckats besegra något av de sex lagen i toppen. Burnley mot Liverpool och Watford mot Man Utd. Mean reversion.

Annons

Åtta raka poäng bortkastade på Old Trafford av Man Utd i fyra raka matcher som de dominerat i spel och chanser men inte lyckats vinna. Effektiviteten brister.

Kvitteringen precis innan halvtid var det sista Tottenham behövde. Ett lag just nu utan självförtroende. Dominerade innan, föll ihop därefter.

Att sparka vattenflaskor är förbjudet på Old Trafford. Välkänt sedan flera år tillbaka.

Man Utd brottas med två ovanor för närvarande. Oförmågan att göra mål på sina chanser. Samt benägenhet att släppa in mycket tidiga mål. Båda ett symptom på brist i kyla, precision och koncentration.

Det verkar inte längre vara möjligt att vinna ligamatcher i Manchester. Sju raka matcher för Man City och Man Utd utan vinst.

Publicerad 2016-11-27 20:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto