Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ligacupen levererade i kvartsfinalerna - semifinalerna lottade!

Peter Hyllman

Ligacupens kvartsfinaler är avklarade och semifinaluppställningen är därmed bestämd. Det blev inget Man City, inget Chelsea, inget Arsenal, inget Tottenham och inget lag från The Championship. De fyra klubbar vi hittar i semifinalerna är Liverpool, Hull, Southampton och Man Utd.

Vilket får mig att misstänka att precis alla neutrala, och troligtvis även några Liverpool- och Man Utd-fans, hoppas att Southampton vinner Ligacupen. Det känns på något sätt som en klubb som man utan något som helst tvivel önskar skulle belönas med en cuptitel för sitt arbete.

Det var en riktig triumf för Southampton på Emirates ikväll. Värdet av ett riktigt välorganiserat fotbollslag som dessutom klarar av att rotera spelare utan att det inverkar negativt på lagets prestation. Något de för övrigt klarade av betydligt bättre än kvällens motståndare.

Man Utd tog en gruvlig revansch på West Ham sedan i söndags och fortsatte sitt alldeles utmärkta cupfacit på hemmaplan. Fortfarande är det förvisso så att det missas alldeles för många chanser, men det är ändå en betydligt bättre situation än de senaste två åren då chanser knappt alls skapades.

Annons

Leeds skapade chanser på Anfield och om Kemar Roofes skott i början av andra halvlek hade gått in så hade den matchen kunnat sluta annorlunda. Istället valde Divock Origi att fortsätta göra mål i 76:e minuten innan Ben Woodburn några minuter senare blev Liverpools yngste målskytt någonsin.

Newcastle dominerade stort borta mot Hull utan att lyckas få in bollen. Åtta minuter in i förlängningen lyckades de till sist, dessutom med en man mer på planen. Men sedan slängde bort ledningen en minut senare. Fyra makalöst dåliga straffar och Matz Sels kostade Newcastle semifinalplatsen.

Semifinalerna:

Man Utd – Hull City
På gränsen till bästa möjliga lottning för Man Utd som utan tvekan inte kommer skänka bort möjligheten till silver. Semifinalen hänger till stor del på vilket resultat Hull lyckas få med sig från Old Trafford. Det kan vara avgjort redan där i praktiken, men får Hull med sig oavgjort eller uddamålsförlust så är det up for grabs i returen.

Annons

Prognos: 80-20

Southampton – Liverpool
Den på förhand mest intressanta semifinalen mellan två riktigt bra och framför allt organiserade fotbollslag. Det var helt säkert inte den lottning Liverpool ville ha, med ett så tufft motstånd att det blir två riktigt tuffa matcher men ändå inte Man Utd där motivationen och energin hade gett sig självt. Southampton ser möjligheten att ta ännu en skalp längs vägen till Wembley, och har nog sina egna skäl att vara särskilt motiverade mot just Liverpool.

Prognos: 50-50

Publicerad 2016-11-30 23:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto