Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #15: Leicester tog oss tillbaka till sagornas land!

veckans-lag

Avbytarbänken:
Hugo Lloris, Tottenham
Jordi Amat, Swansea
Antonio Barragan, Middlesbrough
Ander Herrera, Man Utd
Gylfi Sigurdsson, Swansea
Sofiane Boufal, Southampton
Fernando Llorente, Swansea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Leicester. Det har varit en otroligt svår höst för Leicester som med en serie av lacklustra prestationer i ligaspelet har gått från förra säsongens ligamästare till indragna i den här säsongens nedflyttningsstrid. Leicester behövde komma med någon slags avsiktsförklaring och det var precis vad man gjorde hemma mot Man City. Otroligt viktig vinst för Leicester inför ett par månader då de har möjlighet att rädda sin säsong.

Swansea. Ett blytungt sexpoängsmöte i bottenstriden. En vinst som naturligtvis betyder mycket för Swanseas tabelläge, men som också ger ett mer stabilt besked än den dramatiska segern mot Crystal Palace för några veckor sedan. Här såg pusselbitarna ut att falla på plats för Swansea och Bob Bradley, och att de samtidigt såg till att dra Sunderland tillbaka ned i träsket kan bara betraktas som en bonus.

Man Utd. Väldigt viktigt att vinna matchen mot Tottenham för Man Utd som vid något annat resultat förmodligen hade kunnat se sig själva som avhängda också från Champions League-platserna. Värdefullt att till sist lyckas vinna en match på hemmaplan, en match man leder in i slutminuterna, en match i vilken man är det bättre laget, och en match mot ett annat av de förväntade topplagen i ligan.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man City. Det var på väg att bli Pep Guardiolas största förlust någonsin som manager. Man City var utspelade och utmanövrerade på King Power Stadium och det mest frustrerande måste vara att det fanns inget med vare sig Leicesters eller Man Citys spel som borde ha kommit som någon som helst överraskning för någon. De båda reduceringarna i slutet av matchen putsade till siffrorna, men döljer inte problemen.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Claudio Ranieri. Att gå från 0-5 i baken ena kvällen till att smälla in 4-0 hemma mot Man City är en smått fantastisk helomvändning. Det vore lätt att dra för stora slutsatser om framtiden av det resultatet men det tyder i alla fall på att Ranieri har adresserat lagets situation och problem och fått ett åtminstone initialt positivt gensvar. Det var härligt att få se Ranieri jubla längs sidlinjen igen.

OMGÅNGENS MÅL

Jeff Hendrick, Burnley 1-0, Bournemouth (h). Många riktigt härliga mål den här omgången men jag fastnar för helheten i Hendricks mål. Den riktigt svåra men perfekt genomförda nedtagningen, upplägget för skott och därefter själva skottet i sig.

:::

TRE PUNKTER

Blue Run. Nio raka vinster för Chelsea vilket är bland de längsta vinstsviterna i Premier League-historien. En vinstsvit som innehåller vinster mot Man Utd, Tottenham och Man City. Det jobbiga för Chelseas konkurrenter är att med dessa matcher avklarade så står nu Chelsea inför ett tämligen bekvämt spelschema under resten av året med Sunderland, Crystal Palace och Bournemouth som motstånd. Segersviten har med andra ord goda chanser att hålla i sig och det enda som oroar för Chelsea för närvarande bör vara ryktena att laget kan komma att drabbas av poängavdrag för alltför många upprepade tillfällen av dåligt spelaruppförande.

Devil in the details. Det fanns kanske en benägenhet att underskatta Man Utd under en period där de i huvudsak bara lyckades få med sig oavgjorda resultat från sina matcher. De spelade i själva verket bättre än resultaten visade. På samma sätt kan det finnas en benägenhet att överskatta Man Utd bara för att de till sist lyckades vinna en match med 1-0. Det finns tydliga brister i laget som inte minst manifesteras i att det så ofta befinner sig i situationen att behöva hålla ut de sista minuterna för att vinna sina matcher.

Conte your blessings. Antonio Conte har ju närmast geniförklarats rent taktiskt under hösten. Och det är klart att han erbjuder en skön kontrast i fråga om anpasslighet, i både inställning och utfall, till Pep Guardiola. Men hans riktigt stora geni måste ligga på manmanagement-sidan. Framför allt hur han har lyckats inte bara göra Diego Costa till ligans just nu klart bäste anfallare, utan dessutom har fått denne att inte ödsla energi på fel saker som han hade förmåga att göra förut. En punkt som måste komma mycket högt upp på en lista över varför Chelsea just nu leder ligan.

:::

FÖR ÖVRIGT

Bara Crystal Palace, Sunderland och Hull har hållt färre nollor än Man City den här säsongen.

Sean Dyche hade, inför dagens matcher, lika många hemmasegrar i Premier League den här säsongen som Pep Guardiola och José Mourinho tillsammans.

Fick Slaven Bilic ett extraliv med den poängen på Anfield?

Dele Alli förra omgången. Robert Snodgrass denna omgången. Kanske dags att inse att alla spelare oavsett nationalitet filmar nu för tiden.

Lät mig imponeras för första gången på rätt länge av Arsenal den här helgen, starkt att vända matchen mot Stoke på ett så självklart sätt.

Kommentar i Leicesters pressrum efter matchen, angående Guardiola: ”This is… beyond Wenger”.

Helt fantastisk fotbollslördag både från Premier League och Football League!

Publicerad 2016-12-11 kl 20:20

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons