Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #16: Omgången som får det att puttra på Merseyside

veckans-lag

Avbytarbänken:
Thibaut Courtois, Chelsea
Steve Cook, Bournemouth
Pablo Zabaleta, Man City
Mark Noble, West Ham
James McArthur, Crystal Palace
Willian, Chelsea
Zlatan Ibrahimovic, Man Utd

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Everton. Viktig och inspirerande seger för Everton som har befunnit sig i en för dem riktigt jobbig period. Lagets självförtroende verkar mer eller mindre kört i botten. Det syntes också inledningsvis mot Arsenal. Men på Goodison Park brukar Everton kunna hitta sig själva och det gjorde man den här gången, och vändningen och vinsten mot ett av ligans bästa lag framför fanatiska fans ger råg i ryggen inför måndagens derby.

Liverpool. Inte bara Everton går in i Merseysidederbyt på måndag med nytt råg i ryggen. Liverpools två matcher i rad utan seger mot Bournemouth och West Ham skapade en hel del oro både i och runt laget. Framför allt målvaktsfrågan blev aktuell. Bortamatchen mot Middlesbrough var en potentiellt mycket besvärlig match men Liverpool spelade stundtals en strålande fotboll och vann mycket övertygande.

Chelsea. Tio raka segrar för Chelsea i och med bortavinsten mot ett hårt kämpande Sunderland. Motståndet i sig kanske inte leder till andra förväntningar än vinst men i och med att Arsenal samtidigt förlorade så ökar Chelsea i och med segern till sex poäng. Om Chelsea vinner sina tre kommande matcher så slår de Premier League-rekord för flest vinster i rad under en och samma säsong.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Arsenal? Nej, jag vet inte. Det är svårt att hitta någon riktig Cliff Barnes den här omgången. Möjligen Swansea så klart, men en bortamatch mot ett riktigt bra West Brom är ingen lätt uppgift på något sätt. Naturligtvis var det lite typiskt för Leicester att inte lyckas följa upp vinsten mot Man City i lördags.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Ronald Koeman. Väldigt viktig vinst inte bara för Everton utan också för Koeman som har börjat bli alltmer ifrågasatt på Goodison Park. Elaka tungor har menat att han har lyckats kombinera David Moyes offensiv med Roberto Martinez defensiv. Mindre elaka tungor menade dock efter matchen igår att de såg ett Everton som påminde om de bättre upplagorna under just David Moyes tid.

OMGÅNGENS MÅL

Divock Origi, Liverpool 2-0, Middlesbrough (b). Snyggt och genomarbetat lagmål där Liverpool med ett effektivt passningsspel skär sig genom Middlesbroughs backlinje till det enklaste av avslut av Divock Origi, och som är klok nog att också avsluta enkelt.

:::

TRE PUNKTER

Burn Out. Burnley har tagit 16 poäng hemma på Turf Moor hittills den här säsongen, vilket inför förra omgången var lika många poäng på hemmaplan som José Mourinho och Pep Guardiola tagit sammanlagt. Det är uppenbart att Burnley har fokuserat på att plocka så många poäng på hemmaplan som möjligt. Men det kan inte kombineras med att knappt ta några poäng alls på bortaplan. Allra helst inte som de har spelat en hemmamatch ”för mycket” redan. På sina totalt sju bortamatcher har Burnley så här långt bara tagit en enda poäng. Och då undrar man så klart mot vad för jäkla ängagäng det var de lyckades ta den poängen.

Mållöst 1. Försvarsspelet har varit uppe för diskussion för ett flertal lag under de senaste veckorna. Men lika värt att uppmärksamma kan vara lagen som klart och tydligt har genuina besvär med sitt anfallsspel, där målskyttet framför allt inte räcker till och därför kostar dyra poäng. Man Utd, Middlesbrough, Tottenham och Southampton framstår som fyra klubbar som brottas med dessa problem.

Mållöst 2. Men kanske måste vi också ge en rejäl shout-out till målvaktsspelet som i vissa avseenden håller makalöst hög klass. Den här omgången bjöds vi på räddningar i världsklass av David De Gea, Thibaut Courtois, Wayne Hennessey med många andra riktigt bra räddningar. Artur Boruc var helt avgörande för Bournemouths vinst mot Burnley. Förra omgången gjorde Darren Randolph en enastående räddning på Anfield. I de allra flesta fall handlar det om räddningar som räddar väldigt viktiga poäng för det egna laget.

:::

FÖR ÖVRIGT

Just typiskt den där förbaskade Gary Neville att bänka Loris Karius till kvällens match!

Publicerad 2016-12-15 kl 00:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons