Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #17: Arsenals hopp om titeln är inte dött, men i koma

veckans-lag

Avbytarbänken:
Ben Foster, West Brom
Papy Djilobodji, Sunderland
Erik Pieters, Stoke
Michael Carrick, Man Utd
Dele Alli, Tottenham
Raheem Sterling, Man City
Zlatan Ibrahimovic, Man Utd

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Man City. Tre tunga poäng för Man City mot Arsenal i en otroligt märklig match där båda lagen valde varsin halvlek att prestera riktigt uselt i. Matchen ändrade skepnad i halvtid från vilken Man City kom ut med justerad uppställning och hög energi samtidigt som Arsenal gick in helt utan koncentration. Med segern svingar sig Man City närmare Chelsea samt gör en för självförtroendet viktig vändning.

Sunderland. Det såg redan tufft ut för Sunderland att klara sig kvar i Premier League den här säsongen och det blev inte lättare sedan klubben meddelat att Ellis Short vill sälja klubben och att inga pengar för spelarköp finns tillgängliga i januari, och David Moyes öppet säger att han blivit vilseledd. Att mobilisera i det läget är tufft men det blev ändå en vinst hemma mot Watford, väldigt viktigt för Sunderland.

Middlesbrough. En match som kunde bestämma om Middlesbrough skulle bli indragna i nedflyttningsstriden på allvar eller ge sig själva ett litet ryck och lite luft ned till ribban. Det blev en övertygande 3-0-seger hemma mot Swansea och än en gång så producerade duon Gaston Ramirez och Alvaro Negredo bra fotboll för Middlesbrough. Viktigt för Middlesbrough efter två raka förluster och överkörningen i veckan mot Liverpool.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Stoke. Mark Hughes såg både förbannad och oförstående ut efter matchen mot Leicester. En match som Stoke hade helt och hållet i sin egen kontroll, 2-0 i halvtid med en man mer på planen, och därefter fullständig kontroll under stora delar av andra halvlek. Sedan passar Stoke på något vis på att tappa matchen helt under dess sista 20 minuter. Två poäng kastade i sjön av Stoke är storyn som gömmer sig bakom Leicesters hjälterubriker.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

José Mourinho. Mourinho har under hösten blivit mer eller mindre styckmördad i engelsk media. Det pågående karaktärsmordet har bland annat utgått från någon form av föreställning att Mourinho har misslyckats med att göra Man Utd bättre. Den föreställningen borde rimligtvis snart vara död och begraven. Vägen framåt kommer inte vara rak, men vinsten borta mot West Brom var ett stort steg framåt.

OMGÅNGENS MÅL

Zlatan Ibrahimovic, Man Utd 1-0, West Brom (b). Ett fotbollsmål när det är som allra mest kliniskt och enkelt. Valencias långa och perfekt avvägda pass i djupled till Jesse Lingard som sedan lägger ett snabbt och i det närmaste perfekt inlägg till Ibrahimovic som avslutar säkert. Påminner om ett visst mål i Pontiac Silverdoom.

:::

TRE PUNKTER

Deja Vu. Känslan av att något inträffar som man har sett eller varit med om förut. Den ofrånkomliga känslan är effekten av att ha sett Arsenal under den andra halvleken på Etihad, innehållandes ett helt collage av de misstag vi har kommit att vänja oss vid genom åren. Ett ofokuserat lag kommer ut till andra halvlek, ett lag som drabbas av panik när matchbilden är på väg att vända, en brist på ledare som tar tag i matchen, nyckelspelare som gör sig osynliga på planen. En förlust måste inte vara katastrofal, men sättet Arsenal fortsätter att förlora på bär katastrofens prägel. Arsenals titelutmaning kanske inte dog ikväll, men den är definitivt komatos.

Cherry Pie. Naturligtvis har Eddie Howe gjort ett alldeles fantastiskt jobb med Bournemouth. Naturligtvis är han en av de främsta unga, brittiska tränarna för närvarande. Det råder ingen tvekan om det och ingen kan ta det från honom, men det gäller också att titta framåt och uppåt. Här finns det frågetecken. Ofta känns Bournemouth alldeles för öppna och naiva bakåt. Mål de släpper in och chanser de tillåter tillkommer alldeles för lätt. Dagens match mot Southampton bjuder på många tydliga exempel. Bournemouth ska inte sluta spela som de gör, men detta står inte ivägen för att faktiskt också göra det svårare för motståndarna. Idag gör Southampton lika många mål som de sammanlagt har gjort i sina sju senaste ligamatcher, det var ingen tillfällighet.

Rött. Det är inte precis lätt att vara domare. Craig Pawson fick utstå hård kritik för att inte ha visat ut Marcos Rojo i onsdags. I lördags fick han samma kritik för att ha visat ut Jamie Vardy. Båda två för tvåfotstacklingar. Det första kan jag förstå, det andra är för mig oförståeligt. Vardy kastar sig in i situationen med två sträckta ben, vårdslöst och utan kontroll över situationen, och minsta otur i det läget så är motståndaren allvarligt skadad. Att prata bort sådana situationer med att Vardy träffade bollen först eller möjligen vinklade foten en aning åt ena hållet är att missa skogen på grund av några kvistar på marken.

:::

FÖR ÖVRIGT

West Hams fans utsåg stolpen till matchens spelare under matchen mot Hull. Det värsta för Hull är kanske att deras skatt har betalat för de där stolparna.

Efter en halv säsong handlar alltså diskussionen mer om huruvida Zlatan Ibrahimovic är lite för hård och tuff för brittiska mittbackar?!

En veckas uppehåll i matchandet nu inför Boxing Day. Något säger mig att en manager kommer få sparken.

Merseysidederby imorgon kväll.

Publicerad 2016-12-18 kl 20:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons