Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Premier League-höstens mest värdefulla drömelva

Vilken vore den bästa startelvan i Premier League? Den frågan har helt säkert uppehållit legioner av bloggare, krönikörer, experter och journalister. Och det är väl just den frågan som kommer ligga till grund för vårens prat om årets lag och dylika projekt. Men en något annorlunda fråga är hur en drömelva bestående av de mest värdefulla spelarna i Premier League skulle se ut?!

ANNONS

Bäst och mest värdefull är ju inte nödvändigtvis samma sak. Det är nog ganska få som skulle mena att Patrick van Aanholt är en bättre vänsterback än Danny Rose till exempel, men inte många skulle nog heller betvivla att van Aanholt är eller i alla fall har varit mer värdefull som spelare för Sunderland än vad Rose är för Tottenham.

Diskussioner om värdefulla spelare tenderar dessutom bli rätt tråkiga. Detta eftersom de flesta bedömer den saken utifrån ett ekonomiskt värde. Vilket är ganska märkligt att göra av sportjournalister. Ekonomi har alldeles tillräckligt stor betydelse inom fotbollen utan att de som har till uppgift att föra själva sportens talan även de ska bli dess förespråkare.

Därför blir det kanske ironiskt nog upp till mig att försöka föra samtalet om en mest värdefull startelva i Premier League tillbaka till dess mer naturliga utgångspunkt. Det vill säga en startelva bestående av de elva spelare i Premier League som helt enkelt, enligt mig, är mest värdefulla för sina respektive lag på sina respektive positioner.

ANNONS

mvp

I några fall ser vi helt säkert spelare som även vore aktuella för en bästa drömelva. Inget konstigt med det, att vara mest värdefull ska inte bara handla om att vara ett för stunden högpresterande budgetalternativ, utan kan likaväl vara en stjärnspelare som motsvarar på honom väldigt högt ställda förväntningar.

Det vore kanske naturligt att ha åsikter och uppfattningar om en sådan här så kallad drömelva. Även när den har utformats av mig kan tänka. Vissa skulle kanske hävda framför allt då. Så kör hårt!

Publicerad 2016-12-22 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto