Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Halvtid och höstens elva i The Championship 2016-17

Det bästa med dessa mellandagar med en eller ett fåtal Premier League-matcher per dag är att det ger gott om utrymme över för att också titta på någon eller några matcher från The Championship. Den engelska andraserien är den här säsongen ett drama att följa mer än vad den kanske har varit någon gång tidigare.

ANNONS

I och med dagens matcher i The Championship har nu exakt halva serien spelats. Det vill säga 23 omgångar. Det kan alltså vara läge att göra en liten halvtidsresumé, inte minst då Spanien- och Italienbloggarna har gjort sina motsvarigheter under julhelgen. Inte riktigt lika naturligt i England kanske, som ju saknar vinteruppehåll, samtidigt är det kul att skriva om The Championship.

Det mest framträdande med The Championship är hur i princip och praktik halva serien faktiskt är fullt kapabla till uppflyttning. Till synes har ju Newcastle och Brighton sprungit iväg med de två topplatserna, även om det fortfarande hinner ändras, men de fyra återstående playoff-platserna kommer åtminstone tio klubbar att göra tunga anspråk på under våren.

Det är egentligen rätt grymt, att så många bra fotbollsklubbar bara har fyra playoff-platser och ett otroligt ovisst playoff att slåss om. Vi har å andra sidan ett otroligt spännande och underhållande playoff att se fram emot i maj, egentligen oavsett vilka fyra klubbar som lyckas ta sig dit.

ANNONS

:::

hornan

:::

Höstens kanon: Barnsley. Barnsley har presterat långt över förväntningarna på dem inför säsongen och även de har en playoff-plats i sikte, med spännande spelare som målvakten Adam Davies, mittbacken Marc Roberts, mittfältaren Conor Hourihane och målskytten Sam Winnall. Ligans stora överraskning strax före glädjeämnen som Reading, Huddersfield och Leeds.

Höstens kalkon: Aston Villa. Åkte ur Premier League förra säsongen och gick in i säsongen med ambitionen att ta sig till direkt tillbaka. Fick en bedrövlig start under Roberto Di Matteo som fick sparken tidigt under säsongen. Laget har höjt sig under Steve Bruce men har fortfarande rejäla problem att göra mål och därmed att vinna matcher.

:::

Bäst försvar: Brighton. Med marginal det bästa försvaret i The Championship, centrerat runt de två mittbackarna Lewis Dunk och Shane Duffy, som tillsammans med David Stockdale, Gaetan Bong och Bruno bildar ett väldigt välorganiserat försvar. Kombinerar förmågan att inte släppa till många chanser med att hålla motståndarna borta från riktigt farliga chanser.

ANNONS

Bäst mittfält: Newcastle. Maskinrummet för ett Newcastle som imponerat och dominerat under den första halvan av The Championship den här säsongen där mycket utgår från Jonjo Shelvey som kontrollerar tempot och flödet på planen till Newcastles fördel. Jack Colback och Mohamed Diamé jobbar bredvid honom och Matt Ritchie och Yoan Gouffran står för farten framåt.

Bäst anfall: Fulham. Fulham jagar en av playoff-platserna den här säsongen och den förmodligen främsta anledningen till det är lagets anfall, som producerar målchanser i väldigt hög utsträckning. Laget saknar den riktigt livsfarlige målskytten som Dwight Gayle i Newcastle men spelare som Sone Aluko och Chris Martin delar på målskyttet tillsammans med mittfältet.

:::

Höstens match: Newcastle 4-3 Norwich. Hösten har sett ett antal riktigt bra matcher i The Championship, men det är svårt att utmana den här matchen både vad avser kvalitet och dramatik, samt betydelse för vad som sedan har hänt under säsongen. Norwich såg ut att gå mot en riktigt bra seger med ledning 3-1 men Newcastle gör två mål på en minut under tilläggstid och vinner matchen.

ANNONS

Höstens mål: Philip Billing, Huddersfield vs Cardiff, 19/11. Liksom med matcher så finns det en del mål att välja på. Ett riktigt snyggt och skickligt mål var dock Billings rackarrökare mot Cardiff i november. Inte minst ett väldigt bra mål sett till den tekniska skicklighet som krävs för att över huvud taget få det här skottet på mål.

Publicerad 2016-12-27 kl 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto