Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #18: Annandagsfotbollen såg topplagen vinna och bottenlagen förlora

hornan

ANNONS

Avbytarbänken:
Darren Randolph, West Ham
Winston Reid, West Ham
Allan Nyom, West Brom
George Boyd, Burnley
Dele Alli, Tottenham
Wilfried Zaha, Crystal Palace
Roberto Firmino, Liverpool

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Burnley. Det var knappast någon höjdarmatch på Turf Moor, men det behöver inte vara det så länge som Burnley fortsätter vinna. Burnley har nu tagit 19 av sina totalt 20 poäng den här säsongen på hemmaplan, vilket samtidigt med minst 20 poäng efter halva säsongen betyder att de ligger i fas för att hålla sig kvar. Inte minst viktigt att vinna sådana här matcher mot direkta konkurrenter som Middlesbrough.

West Ham. Det har knappast varit någon bra höstsäsong för West Ham som fortsätter ha det kämpigt med såväl spel som resultat. Det går så klart att ifrågasätta klassen på motståndet, inte minst på motståndarförsvaret, i den här matchen, men det gör inte betydelsen av själva vinsten, än mindre storleken på vinsten, mindre för West Ham. Viktigast var kanske hur viktiga spelare som Dimitri Payet och Andre Ayew såg ut att ha hittat spelglädjen igen.

ANNONS

Tottenham. Tuff bortamatch på pappret och en närmast katastrofal inledning på matchen, det såg knappast ljust ut för Tottenham. Southampton hade inte släppt in ett mål på drygt fyra matcher hemma på St Mary’s, men när Mike Dean blåser av matchen har de släppt in fyra mål på en och samma match. En viktig match att vinna för Tottenham som på samma gång hakar på lagen ovanför dem i tabellen och håller avståndet nedåt i tabellen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Swansea. Det har sagts att Bob Bradley sänktes av brittiska journalister på grund av sin nationalitet. Det har förvisso sagts en del dumma saker på det temat men det är samtidigt en förklaring som helt bortser från att det var prestationer av det här slaget som verkligen sänkte Bradley. Laget har under honom gått från svagt till mer eller mindre hopplöst. I åtta av Bradleys elva matcher släppte Swansea in tre mål eller fler. Mot West Ham släppte Swansea in fyra mål. Det duger inte.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Sam Allardyce. Okej, det blev bara oavgjort för Crystal Palace borta mot Watford, men det var ändå bättre än vad som tidigare hade varit den rimliga förhoppningen. Spelmässigt var det ändå ett stort steg framåt för Crystal Palace och mest positivt var hur defensiven såg tätare ut än tidigare och hur viktiga spelare som Yohan Cabaye och Wilfried Zaha såg mer energiska ut än vanligt. En bra början för Big Sam.

OMGÅNGENS MÅL

Henrik Mkhitaryan, Man Utd 3-0, Sunderland (h). Puritanen eller gnällspiken, beroende på vad man föredrar, skulle säga att det här ju var ett offsidemål, men det dömdes inte bort och bör därför bedömas som ett mål. Och det fanns väl inget att gnälla på i det avseendet precis. Lite är jag kanske inne på att sådana här mål mest ser snygga ut, och att det är det unika och så pass ovanliga med dem som gör dem speciella. Fabio Borinis mål några minuter senare går inte heller av för hackor.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Leicester bakom masken. 30,000 Jamie Vardy-masker hade Leicesters ägare placerat ut på King Power Stadium inför matchen mot Everton. Naturligtvis som en form av protest mot FA:s beslut att inte acceptera Leicesters överklagan av det röda kortet på Vardy. Publikfrieri kan man kalla det, men också ett tecken på hur en klubb med problem väljer att ödsla energi på fel saker och betrakta sig själva som offer som ett klassiskt exempel på rent flyktbeteende inför lagets alldeles uppenbara problem och svagheter. Det ser alltmer ut att bli nedflyttningsstrid för Leicester och Claudio Ranieri, och kanske är deras bästa hopp att tre andra klubbar i slutänden visar sig ha ännu större problem.

Moyes Noice. David Moyes fick lämna Man Utd utan att ens ha hunnit med att slutföra sin första säsong i klubben. Rätt eller fel, oavsett vad supportrarna hade för uppfattning i den frågan så var det ändå med ett visst mått av respekt i ryggen från supportrarna som Moyes lämnade klubben. Det var ett näst intill omöjligt uppdrag. Den respekten hade han också visats i samband med sin återkomst till Old Trafford. Däremot har Moyes inte minst inför matchen gjort sin kanske allra bästa Carlos Tevez-imitation och mer eller mindre gnällt sig själv in i hundhuset i efterhand. Moyes har helt säkert en del skäl att vara kritisk över hur han behandlades, men han är på samma gång märkligt tyst om sina egna misstag som utgjorde grunden för sitt eget misslyckande. Moyes möttes vare sig av hat eller kärlek på Old Trafford, utan snarare likgiltighet, en tämligen talande tystnad.

ANNONS

Återkomsten. Det var något av återkomsternas omgång. Sam Allardyce tillbaka som tränare i Premier League. David Moyes tillbaka på Old Trafford. Joe Allen återvände till Anfield. Mauricio Pochettino och Victor Wanyama var tillbaka på St Mary’s där allt började för dem i England. Andre Ayew återvände och målade på sin gamla klubb Swansea. Hull och Man City stötte på varandra på annandagen igen för första gången sedan Phil Brown skötte sitt klassiska halvtidssnack på Etihads gräsmatta. Det är en liten värld och, även om man med goda skäl kan kalla Premier League för världens största liga, det är en liten liga.

:::

FÖR ÖVRIGT

Ska man betrakta Sam Allardyces beslut att starta bråk med en klubbmaskot som något annat än en adrenalinkick över att vara tillbaka på jobbet för första gången?

Chelsea är alltså en vinst hemma mot Stoke i nästa omgång från att slå Premier League-rekordet för flest vinster i rad. Minst sagt oväntat.

ANNONS

Det finns trots allt en moraliskt intressant dimension i Liverpools beslut att inte disciplinera en rattfyllehaffad Roberto Firmino utan låta honom spela. Ett beslut som enligt många i media tydligen ”rättfärdigades”, intressant ordval, av att Firmino gjorde mål mot Stoke. Vi slapp i alla fall t-shirtsen den här gången.

Samir Nasri hade en något tung twitterkväll i tisdags. Som tur är vet han vart han kan vända sig om han behöver fylla på (eller bli av med) vätska.

Daniel Sturridge gjorde 4-1 mot Stoke och såg samtidigt till att hans mål per minut-kvot sköt i höjden. Vilken anfallare! Det tog Andy Dunn på Mirror typ en kvart att skriva hyllningsartikeln. Jag hoppas han belönades med en riktigt bra och blöt middag av Sturridges agent.

Sex av de tio högsta publiksiffrorna under Boxing Day registrerades av klubbar i The Championship! Världens största, bästa och fulaste andraliga.

ANNONS

Mike Dean måste ha hört om kinesernas försök att köpa över Mark Clattenburg och tänkte kanske att han skulle göra lite reklam för sig själv.

Alla lag i toppen av tabellen vann och alla lag i botten av tabellen förlorade under annandagsomgången.

Publicerad 2016-12-28 kl 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto