Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #20: Tottenham triumferar på White Hart Lane

Peter Hyllman

hornan

Avbytarbänken:
Ben Foster, West Brom
Gareth McAuley, West Brom
Gael Clichy, Man City
N’golo Kanté, Chelsea
Matt Phillips, West Brom
Ryan Fraser, Bournemouth
Olivier Giroud, Arsenal

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Swansea. The mother of all six-pointers. Crystal Palace på bortaplan var en match som hade blivit otroligt dyrbar för Swansea att förlora. Matchbilden var dock ett nervigt och virrigt Crystal Palace som kände att de var piskade att vinna och ett taggat om än kladdigt Swansea. Det syntes att spelarna ville visa upp sig från sin bästa sida inför nye chefen som tittade på från läktaren.

Man Utd. Att som sista match under julfotbollen bege sig till bortamatch mot West Ham är allt annat än lätt under ens gynnsamma förhållanden, vilket också skulle visa sig väldigt tydligt. Något skönspel var det knappast fråga om men som någon uttryckte det, den här tiden av säsongen handlar om poäng, inte prestation. När dessutom flera konkurrenter tappar poäng så är det bara att tacka.

Annons

Tottenham. Det kunde ses som en match Tottenham var tvingade att vinna om de skulle ha någon realistisk chans på ligatiteln. Och som de vann den. Det var inte bara en seger mot ett mycket bra Chelsea utan en övertygande seger i en mycket bra fotbollsmatch. Tottenham hoppar i ett svep förbi både Arsenal och Man City samt har nu i alla fall hugg på Chelsea i tabelltoppen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Bournemouth. Gör man 3-0 på hemmaplan när det har gått ganska precis en timme av matchen så är det mer eller mindre oförlåtligt att misslyckas med att vinna den. Oavsett motstånd men särskilt när motståndet är deras främsta konkurrenter om omgångens Cliff Barnes-titel. Men det är Bournemouth i ett nötskal. Det är mycket oohh och aahh när det funkar för dem offensivt, men defensivt läcker de som såll.

:::

Annons

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Det var en taktisk uppvisning av Tottenham på White Hart Lane där Chelsea nästan aldrig kom till några riktiga avslut eller farligheter, vilket inte berodde på Chelseas bristande kvalitet. Metoden med inlägg på bortre stolpen där Tottenham kunde utnyttja Victor Moses defensiva svaghet var inte bara kalkylerad utan ett helt avgörande drag.

OMGÅNGENS MÅL

Wilfried Zaha, Crystal Palace 1-1, Swansea (h). Snygg halvbicycleta i väldigt trängt och viktigt läge. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i sådana här mål sedan jag som nioåring såg Manuel Negrete göra ett mycket liknande mål i en VM-åttondel mot Bulgarien. Får sin lilla konkurrens den här omgången av Lucas Perez volley och Charlie Daniels öppningsmål.

:::

TRE PUNKTER

Tunn hud. Pep Guardiolas tunna hud har visat sig tidigare under hösten men passerade någon slags gräns under måndagen. Det är fascinerande givet hur tindrande positiva många ändå har varit och är till Guardiola även långt innan han kom till England, ändå ger han detta intryck av att känna sig förföljd. Tänk om han faktiskt hade varit det! Beteendet och kommentarerna efter matchen mot Burnley var mest löjligt, och att likställa Man City med Villarreal var en rejäl luftsving. Intrycket att vilja formulera sin egen story och visa sig så osäker i relation till saklig kritik är inte riktigt lika charmigt när resultaten inte motsvarar svansföringen. Man kan påpeka att Guardiola har haft sådan här inställning till media tidigare, men det är en väldig skillnad att ha den inställningen när man ändå vinner till slut, jämfört med när man inte vinner. Det är tufft i Premier League, där värderas man i slutänden endast utifrån om man vinner eller ej. Guardiola och världens pepologer verkar ibland vilja ändra denna enkla spelregel. Det lär de inte lyckas med. Däremot kan de mycket väl lyckas med att vinna. Det vore vettigare att lägga energin på det.

Annons

Moyesmoral. Det var en rejäl käftsmäll som Sunderland åkte på borta mot Burnley senast. Fyra insläppta mål, ett bedrövligt försvarsspel och känslan var att det mycket väl kunde ha varit matchen då Sunderland i praktiken åkte ur Premier League. Att bara två dagar senare gå in och göra en så bra match hemma mot ett av ligans absolut starkaste lag var imponerande och visar att David Moyes i alla fall har bra kontroll på sitt lag. De svarar på hans input. Vad som också var imponerande, och som kommer vara väldigt viktigt för Sunderland under våren, var att hemmapubliken på Stadium of Light verkligen var på tårna och stöttade laget och spelarna.

Teknisk knockout. Diskussionen om tekniska hjälpmedel till domarna blir bara mer och mer påträngande. Och inte minst under de senaste veckorna med några spektakulära feldomslut så har behovet verkligen påtalats. Kritiken som riktas mot domarna är i själva verket ofta missriktad och stundtals illasinnad, de gör sitt bästa i en för dem väldigt svår situation. De som skriker högst om domarnas kompetens är helt säkert de som är i störst behov av att gå några mil i dessa domares skor. Gnället om felaktiga domslut kommer aldrig upphöra, däremot är det fullt möjligt att ge domare enkla tekniska hjälpmedel som underlättar för dem att göra sina bedömningar. Succén med målkameror i Premier League visar att misstänksamheten mot användande av teknik är fullständigt obefogad.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

Tror inte Jürgen Klopps kommentarer efter matchen på Anfield om ett defensivt Sunderland precis gjorde motståndet mindre taggat till returmötet.

Oh my darlin’ Clement-ine!

När Bournemouth mötte Arsenal var det på dagen åtta år sedan Eddie Howe gjorde sin allra första match som manager, med Bournemouth, då näst sist i League Two.

Mike Phelan tar Hull till semifinal i Ligacupen mot Man Utd. Hull sparkar Phelan en vecka innan semifinalen. Oanständigt!

Stora pluspoäng till Slaven Bilic efter matchen mot Man Utd. Skötte sig med stor värdighet, och saklighet, i en rent ut sagt för jävlig situation.

Sam Allardyce har lite att jobba på med Crystal Palaces försvarsspel vid fasta situationer.

Väldigt bra match på White Hart Lane.

Publicerad 2017-01-04 23:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto