POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #25: Burnley ger hela ligan hopp!

Avbytarbänken:
Joel Robles, Everton
Jack Stephens, Southampton
Ryan Bertrand, Southampton
Joey Barton, Burnley
Juan Mata, Man Utd
Manuel Lanzini, West Ham
Oumar Niasse, Hull City

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Liverpool. Det var väl ändå givet att det skulle vända någon gång för Liverpool och alldeles förvånande att det blev den här matchen är det inte. Det var i själva verket första gången sedan årsskiftet som Liverpool hade en hel vecka på sig att förbereda sig för match. Naturligtvis också helt rätt läge för Liverpool att hitta spelet igen, med enbart tretton matcher kvar av säsongen.

Swansea. Fantastisk vinst för Swansea som tar sin fjärde vinst på sina sex senaste ligamatcher, passerar bland andra Leicester i tabellen och tar sig upp på femtonde plats i tabellen. Spelade med stort lugn i den väldigt viktiga matchen mot Leicester men med en härlig bestämdhet och hårdhet när lägena väl dök upp. Ett stort steg mot att hålla sig kvar i Premier League.

Southampton. Det har varit några tuffa veckor för Southampton sedan de gjorde sig själva klara för cupfinal på Wembley. Men med 4-0-segern mot Sunderland så hittade de onekligen tillbaka till formen och verkar ha kurerat sig från baksmällan. I Manolo Gabbiadini ser de även ut att ha gjort ett riktigt fynd till anfallet. Vilket var något Southampton verkligen behövde.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Sunderland. Fyrverkeri även den här omgången för Sunderland, men den här gången i röven. Det säger självklart något om Sunderlands skröplighet och ojämnhet att kunna vinna en match med 4-0 för att sedan förlora nästa match med 0-4. Det är också ett av de främsta förtecknen för att Sunderland kommer att åka ur Premier League i slutänden.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Paul Clement. Att vara manager har blivit ett alltmer komplicerat uppdrag som det verkar. Men ibland är åtminstone de grundläggande elementen i jobbet mindre komplicerade än vad man tror. Hitta din grunduppställning och visa förtroende för de spelare som ingår i den uppställningen. Det är tydligt att Clement har lyckats med just detta i Swansea.

OMGÅNGENS MÅL

Nacer Chadli, West Brom 1-0, West Ham (b). Hugget som stucket mellan det här målet och Manolo Gabbiadinis andra mål mot Sunderland. Två mål av lika karaktär. Dubbeltunneln i Chadlis mål var dock en väldigt snygg detalj, den första med högern och sedan med vänstern. En typ av kylighet i straffområdet vi har sett för lite av den här säsongen.

:::

TRE PUNKTER

King Powerless. Det har gått sex hela ligamatcher och mer specifikt över tio timmar sedan Leicester över huvud taget lyckades göra mål. Då stod kalendern fortfarande på 2016. Det gör för närvarande ont att titta på Leicester, ett lag helt utan självförtroende, inte minst i anfallsspelet. Demarai Gray vill mycket men kan inte. Riyad Mahrez kan mycket men vill inte. På läktaren på Liberty Stadium satt Vichai Srivaddhanaprabha och såg både besviken och förbistrad ut. Det stod inte på dagordningen inför den här säsongen att Leicester skulle kunna åka ur Premier League. Nu är det inte längre enbart en möjlighet, utan också en sannolikhet.

Kings in the North. En poäng på bortaplan. 29 poäng på hemmaplan. Sex raka matcher i den engelska högstadivisionen utan förlust för första gången sedan 1975. Det råder ingen som helst tvekan om att det är Turf Moor som håller Burnley kvar i Premier League, en bortaarena som blivit något av den här säsongens stora x-faktor. Ett välorganiserat försvarsspel kombineras där med ett konstruktivt mittfältsspel. Burnley är en riktig höjdare i Premier League för närvarande. Förmodligen det mest genuint ”brittiska” laget i hela ligan. Mot Chelsea var de närmast segern.

Judge Not. Mark Clattenburg bad Hull om ursäkt i halvtid för att ha missat handsen på Alexis Sanchez som gav Arsenal deras ledningsmål. Precis så man önskar att alla domare agerar när de gör ett misstag. Mycket riktigt gjorde det också att Hulls reaktioner efter matchen var betydligt mer lugna och nyanserade. Extra bonuspoäng för Clattenburg att han inte försökte kompensera för sitt misstag under den andra halvleken. Ännu en situation som dels visar på värdet med videoteknik, dels på det kloka i att låta domare själva kommentera händelser i efterhand.

:::

FÖR ÖVRIGT

Tyckte man inte att Premier League var tillräckligt mycket såpopera redan så är den här nya rivaliteten mellan West Brom/Tony Pulis och Stoke fantastisk.

Är Antonio Conte sönderläst nu? He got Dyched!

Hands som blir mål – ändå lite roligt hur olika typer av domarmisstag liksom har en benägenhet att ske i klump.

Prestationsångest och idétorka inför nästa blogg som är nummer 3,000.

Vi får alla önska Liverpool och Jürgen Klopp all lycka och välgång på deras improviserade vinteruppehåll fram till den 27 februari.

Först en vattenflaska, sedan en mikrofon – what’s next?!

Publicerad 2017-02-12 kl 19:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå