Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Från Champions League till Championship

Då är det alltså dags för Champions League igen. Inga engelska klubbar är i action just den här kvällen – Tack för det, Tottenham! – men det står så klart ändå underhållande fotbollsmatcher på programmet. Själv ser jag mest fram emot Benfica – Dortmund.

Med Champions League så brukar däremot under våren följa en mer eller mindre ofrånkomlig diskussion, på ett eller annat sätt centrerad runt hur de engelska klubbarna faktiskt presterar. Därför tänkte jag ta tillfället i akt att i någon mening förekomma den diskussionen.

(1) Om Bayern München slår ut Arsenal så bekräftas egentligen bara det vi nog alla redan visste, nämligen att Bayern München är allmänt sett starkare som klubb och som lag än Arsenal. Inget annat än det bekräftas. En observation som för övrigt inte förändras om Arsenal skulle lyckas vinna.

ANNONS

(2) Om Sevilla lyckas besegra Leicester så vore inte det märkligare än att La Ligas extremt europarutinerade nya stora hopp vinner mot ett i europeiska sammanhang helt orutinerat, självförtroendebefriat, krisande nedflyttningslag. Allt annat vore i själva verket uppseendeväckande. Dock ej omöjligt.

(3) Om Man City däremot inte vinner mot Monaco så måste det betraktas som en rejäl missräkning för Man City specifikt och de engelska klubbarna allmänt. Det betyder absolut inte att Monaco vore en lätt motståndare för Man City, som mycket väl kan få se sig utslagna. Men Man City ”ska” vinna.

(4) Det är alltså fullt möjligt, kanske till och med troligt, att vi får se som mest en engelsk klubb i Champions Leagues kvartsfinaler den här säsongen. Men det går alltså inte att säga något alls mer eller något alls nytt om ligornas så kallade slagstyrka för den sakens skull.

ANNONS

Vilket så klart inte kommer hindra folk från att försöka.

:::

Nästan full omgång i The Championship ikväll – elva matcher!

Höjdpunkten är naturligtvis Norwich – Newcastle, reprisen på den fantastiska matchen på St James Park i höstas som slutade 4-3 till Newcastle och fick Norwichs säsong att spåra ur. Viktig match för Newcastle och för Norwich, som ligger playoff-lagen hack i häl och hoppas kunna ta en moraliskt viktig seger.

Bristol City satte rejäla käppar i hjulen för Derby Countys playoff-förhoppningar i helgen och kan ikväll göra detsamma för Leeds. Pontus Jansson är tillbaka från sjukdom vilket är viktigt för Leeds som nu måste hitta tillbaka till winning ways efter två raka förluster.

Derby och Fulham har båda viktiga hemmamatcher mot Cardiff respektive Nottingham Forest om de vill hänga på i playoff-racet. Fulham vände och vann hemma mot Wigan i helgen och Derby tappade poäng hemma mot Bristol City men hämtade trots allt upp ett 0-3-underläge.

ANNONS

Brighton skakade av sig senaste veckornas besvär mot Burton Albion senast och bör kunna fortsätta vinna mot Ipswich ikväll. Har goda chanser att återta serieledningen om Norwich samtidigt ser till att fixa i alla fall en poäng hemma mot Newcastle.

Preston med en riktigt viktig match för dem hemma mot Birmingham. Där finns alltjämt en chans för Preston att kriga om en playoff-plats men i så fall gör de klokast i att vinna den här matchen mot Birmingham, vars sista förhoppningar om en playoff-plats just krossades i förra omgången.

Charmiga Barnsley har även de viss chans på playoff och att där göra sina tre Yorkshiregrannar sällskap. Snortuff match för dem ikväll borta mot Aston Villa men en seger som verkligen kan ge laget en positiv knuff framåt efter att precis ha tappat flera av sina nyckelspelare i januari.

ANNONS

Bloggrubriken för så klart tankarna till Aston Villa och Nottingham Forest. Vilken annan andradivision har två tidigare Champions League-vinnare bland sina klubbar?!

Högsta nivå på Wolves matchprogram!

Publicerad 2017-02-14 kl 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto