POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #29: Satte Tottenham precis in ena foten i titeldörren?

Avbytarbänken:
Ben Foster, West Brom
Joel Matip, Liverpool
Andy Robertson, Hull City
Wilfried Ndidi, Leicester
Dele Alli, Tottenham
Demarai Gray, Leicester
Sergio Aguero, Man City

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Crystal Palace. Crystal Palace har hittat en mäktig formkurva. Fyra raka segrar har gett dem både självförtroende och en viss säkerhet i tabellen. Det vänder snabbt i fotboll. Så var även fallet i matchen mot Chelsea där ett tidigt mål för hemmalaget såg ut att signalera en jobbig dag för Crystal Palace. Men två snabba mål för Crystal Palace gav dem en ledning och en plattform som de sedan aldrig släppte greppet om, ens när det blåste som hårdast.

Tottenham. Att vinna borta mot Burnley är knappast någon enkel uppgift, vilket många lag har fått erfara under säsongen. Men sedan väl Tottenham en bit in i andra halvlek fått hål på Burnley så var det därefter aldrig något att prata om. Vad som slutade 2-0 hade kunnat sluta betydligt större än så. Det var en seger som tillsammans med Chelseas oväntade förlust ger Tottenham ett litet hopp i titelstriden. Även om det verkligen inte är något stort hopp.

Hull City. Det finns mycket som imponerar med Hull liksom det är mycket som imponerar med Marco Silva. Sedan Silva tog över som manager för Hull har de inte förlorat en enda ligamatch på hemmaplan. Lördagens sena vinst mot West Ham, sedan Andrea Ranocchia nickat in vinstmålet i slutminuterna, var naturligtvis livsviktig för Hulls förhoppningar om att kunna spela sig kvar i Premier League.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

West Ham. Det har varit en besvärlig säsong för West Ham. Lagets organisation gör att deras spel ständigt hade sett ut som en olycka väntandes på att inträffa om det inte var så att den så ofta faktiskt inträffade. Laget gick bort sig inte bara vid Hulls båda mål utan även vid ett flertal andra tillfällen. Ett lag med potential men utan metod. Fyra raka förluster placerar West Ham sex poäng ovanför nedflyttningsstrecket med åtta omgångar kvar. Det gungar under fötterna på Slaven Bilic.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Sam Allardyce. Det såg inte helt ljust ut för Allardyce i början av hans tid i Crystal Palace, men det har onekligen vänt. Hans kredo har alltid varit att i första hand kunna försvara sig och inte släppa in något mål. Igår visade Crystal Palace att de både behärskade detta och att själva göra mål. Flera Premier League-klubbar har gjort riktigt bra januarivärvningar, men Allardyce har gjort flest och bäst av dem alla.

OMGÅNGENS MÅL

Jamie Vardy, Leicester 2-0, Stoke (h). Det saknades knappast andra snygga mål, vare sig i den här matchen eller i omgången som helhet. Det är ändå Vardys volleymål som imponerar mest på mig. Den perfekt balanserade bollen in i straffområdet och Vardys snygga volley upp i krysset, tillräckligt hårt för att lämna målvakten utan chans men precis lagom hårt för att inte bollen ska hamna någonstans uppe på läktarrad 82.

:::

TRE PUNKTER

Kvalitet och underhållning. Vilken fantastisk fotbollsmatch är ett omdöme jag ofta hör om matcher jag själv upplevt som helt bedrövliga i sina allra mest grundläggande beståndsdelar. Det är förvisso sant att med lite lägre kvalitet följer ofta större underhållning då misstagen blir fler, ytorna större, spelarna får mer tid på sig och öppningarna desto fler. Därmed blir det ibland lätt att förväxla underhållning med kvalitet. Vissa gånger passerar man dock en gräns nedåt i kvalitet som gör att irritationen över bristerna hos lag som man vet borde kunna så mycket bättre blir större än underhållningen. Låt oss säga att jag kom att tänka på detta lite osökt så här på söndagskvällen.

Chelsea. Det finns många saker som brukar sägas karaktärisera blivande mästarlag. Att vinna matcher enkelt så klart. Att vinna matcher i vilka de inte spelar särskilt bra. Att avgöra matcher eller rädda poäng med sena mål. Alla dessa egenskaper har Chelsea visat upp under säsongen. Men även i förlust kan ett blivande mästarlag visa upp sig. Alla lag förlorar fotbollsmatcher, även mästarlag. Hur man förlorar är dock inte samma för alla lag. Chelsea förlorade mot Crystal Palace sedan de bombarderat Crystal Palace-målet, tvingat målvakten till flera kanonräddningar och försvaret till heroiska insatser, brottats med både otur och en del domslut. När blivande mästarlag förlorar är det på det sättet de förlorar. Och när blivande mästarlag förlorar på det sättet så tar de normalt sett igen det i nästa match. Nästa match råkar händelsevis vara mot Man City på Stamford Bridge.

Lusläsning. José Mourinho var inte glad efter ännu ett oavgjort resultat på hemmaplan för Man Utd, den åttonde oavgjorda matchen av 15 ligamatcher hemma på Old Trafford. BBC-journalisten fick sig först en skopa ovett för att ha ställt en fråga vars själva premiss kanske inte var helt lysande. Något som säkert hade släppts med ett annat resultat. Sedan riktades kikarsiktet mot Man Utds offensiva spelare på planen som var och en fick sig en skopa ovett och kritik. Och få som såg matchen mot West Brom, eller som har sett Man Utds matcher under säsongen, kan säga att kritiken är omotiverad. Där finns en många gånger barnslig föreställning att offentlig kritik skulle få professionella fotbollsspelare att gå sönder. De spelare som gör det bör söka en annan klubbadress och det kan vara värt att erinra sig att en manager i Premier League för närvarande löper gatlopp bland annat för att ha ansetts under många år vara alltför snäll med sina spelare.

:::

FÖR ÖVRIGT

Carlo Ancelotti, José Mourinho, Roberto Mancini och Pep Guardiola – det är ett fint och exklusivt sällskap som Craig Shakespeare nu befinner sig i.

Utifrån deras prestationer i West Brom, och historia i klubben, så är det ju inte helt svårt att se hur Man Utd hade kunnat vinna på att ha kvar Jonny Evans och Darren Fletcher nu – ett tack till managergeniet!

Inom tre timmar i veckan såg jag West Ham ryktas ihop med Rafa Benitez, Jaap Stam och David Wagner – då vet man att i alla fall marken gungar för Bilic.

”He’s not that type of player…” – Ett ofta häcklat påstående men många gånger helt sant. Jamie Carragher har en väldigt bra poäng när han konstaterar att 99% av alla spelare riskerar hamna i ett läge att de gör en riktigt farlig tackling.

Roberto Mancini vore en fantastisk anställning för West Ham – och för Premier League.

Publicerad 2017-04-02 kl 19:19

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto