POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #30: Är Tottenham på väg att sluta tvåa i ett enhästrace (igen)?

Avbytarbänken:
Heurelho Gomes, Watford
Gary Cahill, Chelsea
Vincent Kompany, Man City
Granit Xhaka, Arsenal
Harry Arter, Bournemouth
Eden Hazard, Chelsea
M’Baye Niang, Watford

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Hull City. Det var en match som mer eller mindre gällde allt och minst halva kungariket på förhand, och det märktes minst sagt på matchen. Marco Silva valde att gå mer eller mindre batshit crazy med offensiv eldkraft och fick maximal utdelning för sitt mod, även om Middlesbrough tog ledningen. Det var två modiga lag på planen men det var Hull City som hade kvaliteten och taktiken. Tungviktsvinst för Hull samtidigt som Swansea förlorar.

Burnley och Watford. Båda lagen har haft starka inledningar på sina respektive säsonger men börjat falla ifrån oroväckande snabbt mot slutet. Det spekulerades i båda fallen huruvida de faktiskt befann sig i farozonen för att åka ur Premier League. Det var med andra ord två viktiga vinster för Burnley och Watford igår kväll, två vinster som troligtvis betyder att de båda har säkrat sina respektive Premier League-platser. Vilket känns lite lätt sinnessjukt att säga inte minst för Watford som åtminstone innan kvällens matcher ligger på nionde plats i tabellen.

Chelsea. Får nicken före Tottenham i och med att det relevanta avståndet i tabellen för både Chelsea och Tottenham förblir oförändrat, att Chelsea är ännu en match närmare ligatiteln, och Chelsea har klarat av en match där Tottenham helt säkert hoppades på att kunna få lite hjälp längs vägen. Även viktigt för Chelsea att vinna den här matchen sedan de förlorat förra matchen mot Crystal Palace. Det var inte någon överdrivet väl genomförd match av Chelsea, men de vann den, och det räcker vid den här tiden på säsongen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Swansea. Frestande att välja West Ham för en andra omgång i rad men sett till helheten så får Swansea den föga hedervärda utmärkelsen. Det var så klart ett tufft motstånd men givet att Swansea har 1-0 på hemmaplan in i slutminuterna så är det naturligtvis desto mer kostsamt och surt att till sist ha förlorat den här matchen med 1-3. I och med förlusten åker Swansea ned under strecket igen och har en jättefight för att hålla sig kvar i Premier League.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Pochettino får naturligtvis mycket beröm för vad han har åstadkommit med Tottenham, även om kritiska röster ibland, förmodligen mot bättre vetande ifrågasätter vad han faktiskt har åstadkommit i och med att inga titlar ännu har hämtats hem. Men kvällens match är ett tydligt exempel på något han definitivt har åstadkommit. Spurs är Spurs brukar det, ibland något kokett heta. Dock kanske inte helt utan anledning. Om Spurs hade varit Spurs så hade de naturligtvis aldrig vunnit den här matchen ikväll. Pochettino har gjort Spurs till något annat, eller förändrat betydelsen av vad som ska anses vara Spurs.

OMGÅNGENS MÅL

Christian Benteke, Crystal Palace 1-0, Southampton (b). Väldigt snyggt samspel mellan flera spelare i Crystal Palace som ledde fram till det här målet, inte precis ett mål man sammanknippar vare sig med Sam Allardyce eller med Benteke.

:::

TRE PUNKTER

Ligacupförbannelse. Det var ett illa valt tillfälle för Man Utd att inom loppet av tre dagar göra två av säsongens absolut sämsta matcher. Helt som någon överraskning kan det däremot inte komma. Ända sedan Ligacupfinalen på Wembley har Man Utd sett väldigt svaga ut. Den klassiska förbannelsen vilar tung på laget. Utöver två darriga segrar mot Rostov och Middlesbrough har Man Utd åkt ut ur FA-cupen samt i onödan tappat sex poäng i ligan hemma på Old Trafford. Spelarna har inte visat upp samma intensitet. Infann det sig en nöjdhet i spelartruppen, kanske en känsla av lättnad? Det finns mycket kvar att jobba med för José Mourinho både taktiskt och med spelartruppen i sig, men även mentalt och kulturellt är det tydligt hur Man Utd ännu inte befinner sig vid slutstationen.

No kidding. Tungt straff för Liverpool under dagen som utöver böter har fått ett ett plus ett års förbud på att registrera nya spelare till sin akademi som någon gång under de senaste 18 månaderna har varit registrerad för någon annan klubb i Premier League eller Football League. Skälet till förbudet är att Liverpool erbjudit ”incitament” till en pojkspelare i Stoke att byta klubb, något som är uttryckligen förbjudet. Det hela är en konsekvens av en åtstramning av regelverket, och flera andra klubbar utreds för liknande saker. Känslan är så klart att detta är ett område där förmodligen alla klubbar är lika goda kålsupare. Själv är jag lite tveksam till om det inte med dylika förbud mot incitament snabbt blir lite *nudge nudge wink wink* över det hela, något som snarare leder till mer hysch hysch.

Hammered. En poäng jag har gjort några gånger är att det inte nödvändigtvis är att ett lag förlorar som får en manager att få säcken, utan vissa sätt på vilka ett lag förlorar. West Ham har nu ägnat en stor del av de senaste veckorna åt att förlora på just den typ av sätt som brukar få managers sparkade. Slaven Bilic måste ligga i farozonen, om inte West Ham efter säsongen gör ett rejält omtag och nystart. Två saker som talar emot detta är att röken ligger tät runt London Stadium om flera tilltänkta ersättare redan, samt att West Ham faktiskt börjar ligga farligt till strax ovanför nedflyttningsstrecket. En viss känsla av panik bör vara på väg att infinna sig i styrelserummet.

:::

FÖR ÖVRIGT

”Shaw Shank Redemption” – Briljant!

Fem raka förluster, Claudio Ranieri sparkad, fem raka vinster. Kan det vara fotbollshistoriens värsta reversion to the mean någonsin?

The Referees – Gary Nevilles och Jamie Carraghers domardokumentär är måste se-television.

Sheffield United är en enda poäng från The Championship.

Publicerad 2017-04-05 kl 23:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto