POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #31: Programenlig omgång med oförändrat läge i tabellens båda ändar

Avbytarbänken:
Fraser Forster, Southampton
Phil Jagielka, Everton
Matthew Lowton, Burnley
Ross Barkley, Everton
Philippe Coutinho, Liverpool
Eden Hazard, Chelsea
Zlatan Ibrahimovic, Man Utd

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Liverpool. Det kan knappast ifrågasättas att det var en viktig match att vinna för Liverpool. Det onödiga poängtappet mot Bournemouth senast gjorde matchen desto viktigare. Dels att vända ett underläge i halvtid. Dels att göra det under svåra förutsättningar med skadade och trötta spelare. Energin i Liverpools spelartrupp efter matchen lär ha varit maximal och den kommer helt säkert i längden betyda till och med mer än de tre poäng som vinsten mot Stoke gav dem.

West Ham. Något av en ödesmatch för West Ham hemma mot Swansea, ett West Ham som befunnit sig mer eller mindre i fritt fall de senaste veckorna och började stirra nedflyttningsstrecket i vitögat. Ödesmatch även för Slaven Bilic som enligt trovärdiga rapporter skulle nödsparkas om West Ham förlorade mot Swansea. Det var ingen vacker vinst, men det var en vinst som gav West Ham andrum ned till strecket, som satte punkt för en mycket negativ trend, och som räddade jobbet åt Bilic – åtminstone ytterligare några veckor.

Tottenham. Väldigt imponerande vinst för Tottenham som bara fortsätter att trumma på, med eller utan Harry Kane. Tottenham tog förvisso inte in några poäng på Chelsea den här omgången, men håller åtminstone uppe trycket, och är visligen det enda laget som ens teoretiskt kommer kunna utmana Chelsea in i titelkaklet. Framför allt har Tottenham hittat en riktigt fin form som borde kunna medföra en stark ligaavslutning i kombination med ett bra utgångsläge inför FA-cupsemifinalerna helgen efter nästa helg. Mot vilka? Chelsea naturligtvis.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Middlesbrough. Oavgjort borta mot Swansea, förlust borta mot Hull City, och oavgjort hemma mot Burnley. Alla tre matcher var matcher Middlesbrough behövde vinna för att ge sig själva en vettig chans att hänga kvar i Premier League. Av dessa nio poäng fick Middlesbrough alltså med sig två. I själva verket har inte Middlesbrough vunnit en ligamatch efter julhelgen. Deras nedflyttning är inte klar ännu i teorin, men börjar kännas alltmer klar i praktiken.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Jürgen Klopp. Det finns naturligtvis två vitt skilda sätt att beskriva Klopps beslut att byta in Roberto Firmino och Philippe Coutinho i halvtid, två byten som obestridligen vände matchen. Alldeles oavsett bytena som gjordes, eller laguttagningen från början, så var det ändå i mångt och mycket en coachseger som Liverpool svarade för mot Stoke. Laget såg utspelat ut i första halvlek men kom tillbaka till andra halvlek med en helt ny energi.

OMGÅNGENS MÅL

Dele Alli, Tottenham 1-0, Watford (h). Det var målet som öppnade ketchupflaskan på White Hart Lane. Det blev mer och mer tydligt att Vincent Janssen inte skulle öppna målskyttet så då fick Dele Alli ta saken i egna händer och leverera en riktigt delekatess. Det var inga stora konstigheter med målet, bara en spelare som prickskjuter in bollen från långt håll med perfekt riktning, hårdhet, höjd och skruv. Svårt nog.

:::

TRE PUNKTER

Worse For Wear. 675 minuter. Elva timmar. 65 dagar i kalendertid. Så länge sedan är det Sunderland över huvud taget gjorde mål i Premier League. Det är en klubb dömd att efter många och ännu fler men åka ur Premier League. En klubb som vare sig gav sig självt minsta lilla chans inför den här säsongen men också en klubb som vägrat ta varenda chans som har funnits framför dem under säsongen. Förutsättningarna med vilka David Moyes hade att jobba var väldigt svåra men frågan de flesta ställer sig är så klart hur Sunderland hade klarat sig med exempelvis Marco Silva som manager istället.

Competitive. Håll koll klubbarna som inte kommer bli uppflyttade från The Championship: Derby County, Norwich, Aston Villa, QPR, Nottingham Forest, Wolves, Birmingham, Blackburn, Preston, Cardiff, Barnsley, Ipswich. Addera att klubbar som Leeds och Sheffield Wednesday är långt ifrån säkra att lyckas bli uppflyttade, samt att Sheffield United och Bolton är på väg upp från League One. Det här är verkligen inga små klubbar. Det är i själva verket sinnessjukt för att vara en andradivision.

Den oönskade nya manager-effekten? Idén med en ny manager-effekt har i själva verket avfärdats som mytbildning av statistiker som visat att vad resultaten egentligen bara visar är en återgång till medelvärdet. Under lördagens fotboll lyfte däremot en kommentator fram något spännande när han påpekade en studie som visat att klubbar som byter managers också får större problem med skador på sina spelare. En något oönskad ny manager-effekt med andra ord. Rimligtvis vore resonemanget att en ny manager innebär nya träningsmetoder som spelarna rent fysiskt måste anpassa sig till.

:::

FÖR ÖVRIGT

”Jürgen Klopp had two Brazilians…” – Get the tank!

Förlust med 0-3 mot Man Utd, det var allt en riktig slap in the face på David Moyes.

Doncaster Rovers är klara för League One. Wigan och Rotherham nedflyttade till League One. Sheffield United är klara för The Championship. Up The Blades!

Huddersfield ligger trea i The Championship, de har +4 i målskillnad. Reading ligger fyra, de har negativ målskillnad.

Påskveckan framför oss – en högintensiv fotbollsvecka i England!

Kommer Crystal Palace eller Arsenal röra om lite i tabellen imorgon kväll?!

Publicerad 2017-04-09 kl 18:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto