POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #33: Veckans resultat ger oss en fantastisk supersöndag

Avbytarbänken:
Petr Cech, Arsenal
Gabriel Paulista, Arsenal
Jose Fonte, West Ham
Harry Arter, Bournemouth
Jordan Ayew, Swansea
Anthony Martial, Man Utd
Diego Costa, Chelsea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Hull City. Sanslöst tung seger för Hull City mot Watford, särskilt sedan Oumar Niasse något orättfärdigt fått ett rött kort redan i första halvlek. Att ändå vinna matchen och ta tre poäng vittnar om bra organisation i laget och stark kampmoral. Marco Silva har varit en frisk fläkt i Premier League, men det här var första gången vi såg en riktig glädjeexplosion vid sidlinjen.

Man Utd. Läget i tabellen har ju knappast sett särskilt ljust ut för Man Utd om man dessutom kombinerar det med återstående spelschema. Alltså finns det inga skäl att klaga när man plockar poäng både absolut och relativt från oväntade håll, som att vinna borta mot Burnley samtidigt som Liverpool tappar poäng.

Crystal Palace. Har blivit något av Liverpools boogylag under senare säsonger, även om det kanske framför allt har varit på Selhurst Park. Vinsten på Anfield var en produkt av utmärkt försvarsspel och ännu en markering för att Crystal Palace under Sam Allardyce har hittat formen. Bra insats även ikväll mot Tottenham.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Middlesbrough. Kvällens vinst mot Sunderland förändrar så klart inte den brutala bortatorsken mot Bournemouth som i praktiken förpassade dem ut ur Premier League. Om något så gör kvällens vinst bara det hela värre, eftersom det gjorde den så mycket mer dyrbar. Det känns som en i stora drag bortkastad säsong för Middlesbrough.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Sam Allardyce. Strålande defensiv insats av Crystal Palace borta på Anfield, och det gick verkligen att se en enastående skillnad mot hur det såg ut för Crystal Palace tidigare under säsongen. Det var försvarsspel i sin kanske allra finaste form, vilket betyder att även om Crystal Palace har ett tufft spelschema kvar så ska vi inte underskatta deras chanser att ta en hel del poäng där också.

OMGÅNGENS MÅL

Diego Costa, Chelsea 4-1, Southampton (h). Strålande mål av Costa som med sina två mål gjorde slut på sin så kallade måltorka, vilket borde vara blåbärssylten i Chelseas muffins inför säsongsavslutningen. Kanske ett sätt för Diego Costa att avsluta sin tid i Chelsea på bästa möjliga sätt.

:::

TRE PUNKTER

Hull vs Swansea. Det står och väger i nedflyttningsstriden. När Hull förlorar så förlorar även Swansea. När Swansea vinner så vinner även Hull. Så har det sett ut de tre senaste omgångarna. Hull har två poängs försprång på Swansea, som däremot har något bättre målskillnad. Vi kommer säkerligen inte få se någon great escape den här säsongen, men däremot kommer vi få se en härlig tvekamp mellan Hull och Swansea, mellan Marco Silva och Paul Clement, om vilket lag som ska sluta ovanför strecket. Att något annat lag ska blanda sig i (Middlesbrough) eller bli indraget (Burnley) i kampen känns osannolikt, om än kanske inte helt omöjligt.

Death and taxes. Bara två saker är säkra inom engelsk fotboll, döden och skatter. Skattmasen kom och bankade på dörren hos både Newcastle och West Ham under dagen med anledning av vad som rapporteras om misstankar om skattefiffel i samband med spelarvärvningar. Upprörda röster har hörts under dagen om hur det är ännu ett exempel på hur den engelska fotbollen inte kan styra sig självt, men det känns väl spontant som att det är så här det rimligtvis måste fungera, att det är samhällets rättsväsende som kontrollerar så att klubbarna följer samhällets regler. Och det systemet ser ju åtminstone ut att fungera rätt effektivt. Vilket är mer än man kan säga om FA:s och Football Leagues olika försök att agera myndighet.

Derby of Doom. Det har pratats om torsdagens Manchesterderby som ett förlorarderby, med viss rätt. Men vad ska vi då använda för ord om det derby som utspelades ikväll mellan Middlesbrough och Sunderland? Louise Taylor, tror jag, hade ett rätt bra uttryck – derby of doom. Och det var sannerligen en match som gav levde upp till epitetet. Middlesbrough vann i alla fall matchen och kan ta det med sig, för Sunderland var det möjligen upplevelse att upptäcka att jovisst kunde faktiskt säsongen bli värre än vad den redan var. Det var ”Moysie out”, det var ”you’re not fit to wear the shirt!”, på vilket Fabio Borini såg ut att replikera med att ge bort sin Sunderlandtröja till en Middlesbroughsupporter. Hur ska Sunderland kunna gå upp i Premier League igen när det ser ut så här?

:::

FÖR ÖVRIGT

Hur katastrofal hade Arsenals säsong egentligen sett ut om de inte hade haft turen på sin sida mest hela säsongen?

Fjärde raka segern i FA Youth Cup för Chelsea ikväll.

Vilken söndag vi har framför oss efter veckans matcher – först Everton mot Chelsea, sedan Tottenham mot Arsenal. Avgörande, på flera håll.

Väldigt starkt av Tottenham att vinna kvällens match.

Publicerad 2017-04-26 kl 23:27

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto