Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #34: Topp tre är de taktiskt bäst utvecklade storklubbarna

Avbytarbänken:
Eldin Jakupovic, Hull City
Jonny Evans, West Brom
Winston Reid, West Ham
Cesc Fabregas, Chelsea
Dele Alli, Tottenham
Willian, Chelsea
Josh King, Bournemouth

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Liverpool. Man kan onekligen säga att resultaten den här omgången gick Liverpools väg. Sedan Arsenal, Man City och Man Utd samtliga tappat poäng under söndagen så kunde Liverpool med seger mot Watford ge sig själva ett värdefullt försprång i tabellen. Det blev en seger som kanske inte var i alla avseenden övertygande, men det blev seger.

ANNONS

Burnley. Burnleys hemmaform har gjort att de alltid har sett ut att klara sig kvar i Premier League den här säsongen. Deras bortaform har däremot gjort att de faktiskt riskerade inför de sista omgångarna att dras ned i träsket. Men vilket tillfälle då att plötsligt ta säsongens allra första bortavinst. Vinsten mot Crystal Palace säkrade i praktiken nytt kontrakt åt Burnley.

Chelsea. Försprånget till Tottenham utökades måhända inte men ett av de stora och svåra hindren kvar innan ligatiteln säkras är nu avklarat utan att försprånget minskade. Det var en seger som innehöll egentligen allt som är så imponerande med Chelsea under den här säsongen. Inte minst hur många olika spelare kan kliva in med helt avgörande insatser.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Sunderland. Det summerade kanske Sunderlands säsong när de inom loppet av bara någon minut i slutet av matchen dels släppte in 0-1 mot Bournemouth samtidigt som Hull Citys Eldin Jakupovic räddade straffen av Dusan Tadic och därmed en poäng. Sunderland således nedflyttade. En ömkligt genomförd säsong av Sunderland och David Moyes.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Det fanns ett ögonblick under första halvlek, sedan Tottenham bränt två jättelägen och Arsenal fick något läge, som man började undra om Tottenham än en gång skulle falla för lillebrorsspöket. Men icke. Det har pratats om maktskifte i större termer under längre tid och Tottenham demonstrerade det med all önskvärd tydlighet även i mikroperspektivet på fotbollsplanen. Det var klasskillnad.

OMGÅNGENS MÅL

Emre Can, Liverpool 1-0, Watford (b). Det är tydligen med fara att anses vara bitter som man vågar antyda att det fanns ett element av flyt eller god tur i Cans konstnummer ikväll. Det är samtidigt lite svårt att föreställa sig att Can tänkte sig just den där bollträffen. Det förhindrar så klart inte att målet var riktigt skitsnyggt. Och viktigt.

:::

TRE PUNKTER

West Ham. Tre raka oavgjorda matcher nu för West Ham, varav de två senaste några riktigt själamördande tråkiga 0-0-insatser. Risken för nedflyttning hänger fortfarande som ett spöke ovanför West Ham. Det gungade under fötterna på Slaven Bilic under West Hams fem raka förluster för någon månad eller två sedan, men frågan är om inte dessa tre oavgjorda matcher egentligen är minst lika skadliga för hans ställning i klubben. Det är inte friskt i West Ham för närvarande.

ANNONS

Nya Arsenal? Där fanns alltid en risk att det gjordes alldeles för stor sak av detta påstådda nya Arsenal. Att det drogs för stora slutsatser. Arsene Wengers taktiska reform att gå på tre mittbackar ska dels ses som ett sätt att vilja täppa till defensiven, dels som en signal att Wenger inte är främmande för förändring. Men det var knappast någon mirakelkur. De slet till sig tre vinster med det. Mot Middlesbrough, mot ett svagt Man City på Wembley, och något turligt mot Leicester på hemmaplan. Det var en nödvändig åtgärd, som gav ett positivt kortsiktigt resultat, och som absolut är värd att arbeta vidare med, men det var ingen quick fix på Arsenals alla problem.

40. Det var egentligen en strålande säsong för West Brom. Tillsammans med Everton utmanade de på tabellens övre halva och europeiska cupplatser var absolut inte någon omöjlighet. Redan i februari, närmast rekordtid, så tog de sina 40 poäng som av hävd brukar säkra mot nedflyttning och som Tony Pulis alltid sätter upp som mål för säsongen. Därefter har det bara brakat samman. Från att innan ha tagit drygt 1,5 poäng per match har West Brom därefter bara tagit 0,5 poäng per match. Det är ett mönster vi känner igen från Pulis tid i Stoke. West Brom har förmodligen nått så långt de kan nå med Pulis. Om de har högre ambitioner än så behöver de byta tränare. Marco Silva lär inte sakna jobberbjudanden i sommar.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Kasper Schmeichel till Man Utd? En värvning jag hade gillat.

Publicerad 2017-05-01 kl 23:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto