Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #35: Arsenal tar sista chansen till Champions League-spel

Avbytarbänken:
Fraser Forster, Southampton
Jose Fonte, West Ham
Federico Fernandez, Swansea
Aaron Ramsey, Arsenal
Gylfi Sigurdsson, Swansea
Marc Albrighton, Leicester
Sam Vokes, Burnley

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Swansea. Prata om förändrade förutsättningar. De flesta trodde nog att Hull skulle vinna mot Sunderland och sätta rejäl press på Swansea att vinna mot Everton. Istället passade Hull på att förlora mot Sunderland, vilket istället gav Swansea möjligheten att vinna mot Everton. En skillnad som kanske var skillnaden mellan vinst och förlust. Det här kan ha varit omgången då Swansea säkrade sitt Premier League-kontrakt.

Arsenal. Det var en match som Arsenal var absolut tvingade och piskade att vinna för att ha någon möjlighet kvar att ta sig till Champions League. Inte bara vann de matchen mot Man Utd, samtidigt passade även Liverpool på att tappa två poäng hemma mot Southampton. Vilket betyder att de faktiskt plötsligt har rejäl vittring på Liverpool och på Man City, även om det fortfarande ska mycket till för att gå vägen.

Chelsea. Vinnare utan att spela. Tottenhams förlust mot West Ham i fredags innebär att Chelsea nu under den kommande veckan har möjligheten att säkra ligatiteln innan Tottenham spelar nästa match. Vinster mot Middlesbrough på hemmaplan och mot West Brom på The Hawthorns räcker för att i teorin säkra en ligatiteln som redan i praktiken är klar.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Hull City. Av alla tillfällen för Marco Silva att bli av med sin långa svit utan förlust på hemmaplan. Det här var naturligtvis en match som Hull bara skulle vinna, mot nedflyttningsklara Sunderland. Men mot vinsten konspirerade både deras egen oförmåga att sätta sina egna stora chanser, och ett Sunderland som plötsligt såg ut att kunna spela utan press.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Slaven Bilic. Efter att ha fått beskedet att de två avslutande matcherna på hemmaplan mot Tottenham och Liverpool skulle avgöra hans vidare öde som manager i West Ham så svarade onekligen Bilic och West Ham upp mycket positivt på det. Kanske behjälpta av att det var vardagskväll på London Stadium, men det här var West Hams bästa insats på väldigt länge.

OMGÅNGENS MÅL

Vincent Kompany, Man City 2-0, Crystal Palace (h). Det enkla och det distinkta är ofta också det snyggaste. Det var liksom inga krusiduller när Kompany tryckte in det avgörande 2-0-målet på Etihad rätt upp i krysset. En sådan där sak som man önskade att fler mittbackar skulle kunna få för sig att göra. Även roligt att se vad målet betydde för spelaren.

:::

TRE PUNKTER

Spurs. Tottenhams förlust mot West Ham innebar att deras förhoppningar om att vinna ligatiteln mer eller mindre gick upp i rök. Det tog inte särskilt mycket tid innan skadeglada tillrop om hur Tottenham återigen bottlat ligastriden såg dagsljus. Vilket naturligtvis är okvalificerat nonsens. Tottenham har förlorat titelstriden, mot ett mycket bra Chelsea, det är inte detsamma som att ha bottlat något. Den som vill påstå något sådant bör kanske fundera en och annan gång vad det i så fall betyder att Liverpool, Man City, Man Utd och Arsenal har gjort. Men, tidigare iakttagelse kvarstår, detta Tottenham behöver vinna titlar för att kunna räknas bland större lagbyggen.

Vakant CL-plats. Måhända börjar Man City hitta formen nu när solen börjar skina och man möter några av mitten- eller bottenlagen hemma på Etihad, men i övrigt så är ju de fyra Champions League-jagande klubbarnas form och avslutning på säsongen av sådan karaktär att man nästan börjar känna att det vore lika så bra att lämna den där fjärde Champions League-platsen vakant till nästa säsong, då ingen egentligen har gjort sig förtjänt av den. Eller ge den till Newcastle istället!

Newcastle. Vilken säsongsavslutning för Newcastle. Visst var de glada nog att bara ha grejat uppflyttningen till Premier League omedelbart. Men att även med tre raka segrar plocka hem seriesegern och den klassiska Football League-bucklan i säsongens absoluta slutsekunder måste smaka rätt gott det också, och bådar naturligtvis positivt inför nästa säsong. Det har också synts på Newcastles spel sedan uppflyttningen blivit säkrad att det var mycket vikt som lättats från spelarnas axlar. Det finns alla skäl för Newcastle och deras fans att se positivt på sommaren som kommer.

:::

FÖR ÖVRIGT

Se upp för flygande pizzor på Emirates!

Kvällens action rullar vidare. League Ones playoff-semifinaler avgörs ikväll med avspark 19:30 när Scunthorpe och Millwall (0-0) samt Fleetwood och Bradford (0-1) möter varandra.

Manuel Lanzini känns som ett fint ljus i West Hams mörker den här säsongen.

Tänk så mycket lättare det går att skaka hand med någon när man har vunnit matchen!

Harry Redknapp lyckades rädda kvar Birmingham i The Championship. Till sist blev det alltså Blackburn som tvingades flytta ned en våning.

Publicerad 2017-05-07 kl 19:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons