Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #36: Liverpool tog ett jättekliv mot Champions League

Avbytarbänken:
Ben Foster, West Brom
Rob Holding, Arsenal
Ryan Bertrand, Southampton
Luka Milivojevic, Crystal Palace
Christian Eriksen, Tottenham
Ross Barkley, Everton
Harry Kane, Tottenham

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Swansea. Hur många viktiga mål har Fernando Llorente egentligen gjort för Swansea den här säsongen? Han är inte det enda skälet till att Swansea håller sig kvar men ett stort skäl. Det var en lurig match Swansea hade att spela mot Sunderland men vinsten där satte stor press på Hull City och innebar att de själva hade sitt eget öde i egna händer.

Crystal Palace. När Crystal Palace förlorade med 0-4 hemma på Selhurst Park mot Sunderland så var det förmodligen den här säsongens mörkaste stund för dem. När de nu vinner med 4-0 mot Hull City så måste det rimligtvis vara deras ljusaste stund och Sam Allardyces ljusaste stund. Crystal Palace håller sig kvar i Premier League och nedflyttningsstriden är avgjord.

ANNONS

Liverpool. Det återstår naturligtvis en omgång, men känslan är ändå att vinsten mot West Ham var det sista realistiska hindret mellan Liverpool och Champions League. Det var en match Liverpool var piskade att vinna efter Man Citys och Arsenals vinster under lördagen. Och även om det flirtades lite med faran under första halvlek, så var segern till sist övertygande.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Hull City. Omgångens stora förlorare kan naturligtvis bara vara Hull City. Även om siffrorna möjligen också innehåller ett slaget lag under matchens slutskede så var det ett trist sätt på vilket Hull City avslutade en kamp för att hålla sig kvar i Premier League som blev betydligt piggare än vad någon hade förutsett inför säsongen. Hull City må vara omgångens Cliff Barnes, men löper ingen risk för att bli säsongens Cliff Barnes.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Obesegrade på hemmaplan under säsongen. Det är så klart en härlig bedrift av Tottenham och av Pochettino. En svit som lade grunden för Tottenhams titelutmaning. Sista matchen på White Hart Lane hade kunnat bli sentimental och alldeles för känsloladdad för att genomföra en riktigt bra match, men Pochettino lyckades hålla sitt lag lika fokuserat som vanligt.

OMGÅNGENS MÅL

Ross Barkley, Everton 1-0, Watford (h). Ett distinkt avslut som på något sätt representerar vad Barkley kan när han är som bäst. Passande för honom att göra mål också samtidigt som hans framtid i klubben verkar vara lite oklar, där han inte riktigt verkar kunna bestämma sig för om han vill skriva på ett nytt kontrakt med klubben. For whatever reason.

:::

TRE PUNKTER

Head Hunters. Resultat, tillfälligheter, atmosfären runt klubben. Det kan röra sig om olika saker för olika klubbar men det känns för stunden som om ett rätt stort antal klubbar i Premier League kommer vara på jakt efter en ny manager inför nästa säsong. West Ham, Leicester, Stoke, West Brom, Southampton och Watford bör alla åtminstone befinna sig på marknaden av olika skäl. Vi kan alltså få se rätt många förändringar inför nästa säsong.

ANNONS

White Hart Lane. Fantastiska scener på White Hart Lane inför, under och efter matchen mot Man Utd. Och avslutningen kunde knappast ha blivit så mycket mer perfekt. Vinst i sista matchen, andraplatsen i tabellen säkrad, bästa ligaplaceringen på 54 år, obesegrade i ligan på hemmaplan under hela säsongen, Tottenhams bästa säsong under hela Premier League-eran, Harry Kane med vinstmålet. Fantastiska ljudkulisser omslöt spelarna mot slutet av matchen. Minnena är många från White Hart Lane genom åren, men det är en klassisk engelsk fotbollsarena som vi nu tackar adjö till.

Dead Heat. De två första playoff-semifinalerna i The Championship har spelats och vi har att se fram emot två rena cupfinaler till veckan när Reading möter Fulham på tisdag och Sheffield Wednesday möter Huddersfield på onsdag. De första matcherna slutade 1-1 respektive 0-0. I England gäller så klart inga jäkla bortamålsregler, och kanske gav Sheffield Wednesday oss ganska bra exempel på varför den regeln en gång infördes. Det var inte mycket av offensiv ambition från deras sida borta mot Huddersfield. Inte heller Reading ville riktigt lämna sina positioner borta mot Fulham. Men till veckan måste det hela avgöras, och då blir det andra bullar.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Forest Green Rovers vann playoff i National League, med 3-1 mot Tranmere i finalen, och därmed blev Football League lite miljövänligare.

Naturligtvis var det till och med en regnbåge över White Hart Lane ikväll.

Publicerad 2017-05-14 kl 21:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto