Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #37: Tottenham gjorde much ado about Craig Shakespeare

Avbytarbänken:
Sergio Romero, Man Utd
Toby Alderweireld, Tottenham
Seamus Coleman, Everton
Emre Can, Liverpool
Dele Alli, Tottenham
Heung-Min Son, Tottenham
Oumar Niasse, Hull CIty

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Man City. Det var en väntad seger hemma mot West Brom, men det var även en seger som innebär att Man City har matchboll att sluta trea, och därmed den här gången faktiskt slippa genomlida ett playoff-spel för att ta sig till Champions Leagues gruppspel. Det enda de behöver göra är att besegra Watford på söndag. Det kan väl debatteras hur stor nackdel det vore för Man City att behöva playoff-spela, men ändå en vinst.

ANNONS

Everton. När alla andra passade på att FA-cupspela i mitten av mars så passade Everton istället på att besegra West Brom hemma på Goodison Park med 3-0. Kanske inte en vinst som betyder så väldigt mycket om 100 år men som i alla fall den här säsongen var Evertons stora avstamp från resten av klungan som utmärkte dem själva som odiskutabelt best of the rest.

Tottenham. Fantastisk insats av Tottenham borta på King Power Stadium där de spelade ut hela sitt register. Att vinna med 6-1 på bortaplan är naturligtvis alltid minnesvärt – eller svårt att förtränga! – och det demonstrerar tydligt hur Tottenham har mognat den här säsongen jämfört med förra, som istället slutade i en liknande förlust mot ett nedflyttningsklart Newcastle.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

West Brom. Var det här det började? Nu frångår jag min precis formulerade regel att inte låtsas om vad som hände sedan, men West Broms torsk med 0-3 mot Everton var precis i början av deras totala förfall, sedan de precis nått 40 poäng och därefter ansåg sig ha uppnått allt som gick att uppnå på en fotbollsplan.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Eddie Howe. Meriterande seger mot West Ham men också en match där Bournemouth fick maximal utdelning på sitt offensiva passningsspel, låt gå mot en givmild motståndare. Josh King är en spelare med stor potential som passar väldigt bra in i Howes spelsystem. Mot West Ham gjorde King tre mål och vann matchen åt Bournemouth.

OMGÅNGENS MÅL

Kevin De Bruyne, Man City 2-0, West Brom (h). Snyggt mål. Snyggt spel, bestämt skott. Precis den typ av fotbollsmål jag gillar. De Bruyne har mer i skymundan än vad som kanske var förväntat ändå gjort en småputtrig säsong för Man City.

:::

TRE PUNKTER

Dive Job. FA klubbade under dagen igenom att spelare från och med nästa säsong kommer kunna bli avstängda i två matcher i efterhand för filmningar som lurar domaren att antingen tilldöma deras lag en straff eller andra laget ett rött kort. Vilket spontant känns som framsteg, om än inte ett beslut utan praktiska problem. Bland annat ska krävas ”klara och överväldigande” bevis för att spelaren filmar, vilket känns lite öppet vad det betyder och vem som ska bedöma det. Där finns även risk för populism där vissa fall som drar särskild mediauppmärksamhet bestraffas samtidigt som mer anonyma fall går fria. Men det är värt att prova för att sedan utvärdera.

ANNONS

Exit, voice, loyalty. Hur ska supportrar egentligen vädra missnöje? Det var närmast halvbesatt på Emirates när Arsenal besegrade Sunderland. Genast dök det upp prominenta mediafigurer som ondgjorde sig över fansen som inte var riktiga fans eftersom riktiga fans är på plats i vått och torrt. Samma figurer har redan tidigare ondgjort sig över samma fans protester via affischer, plakat och sociala media. Följer vi således kritiken till dess logiska konklusion så kan vi bara konstatera att supportrar ska gå på matcherna och i övrigt hålla käften, vilket är en rätt märklig inställning hos de som har sitt yrke inom press och media. På samma gång vrider dessa pressväck sina händer i förtvivlan när de pratar om hur supportrar inte har något inflytande över klubbarna.

Mouning Myrtle. Man Utds spelschema har naturligtvis varit en sorglig ballad mest hela våren från José Mourinhos sida. Men den här gången har han faktiskt även presterat en tänkvärd idé i frågan. Matchen mellan Man Utd och Crystal Palace borde flyttas menar han, mer specifikt till lördagen. Ja, det kan man väl verkligen anse att den borde göras med tanke på Europa League-finalen på onsdag. I den ena vågskålen har vi att resultatet i matchen inte kan påverka något som helst av värde i tabellen. I den andra vågskålen har vi det här helgade att den sista omgången ska spelas i sin helhet samtidigt. Visst, men regler har heller inget egenvärde. Vad anser ni?!

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Tre spelare över 20 mål den här säsongen för Tottenham – för första gången. Imponerande.

Säsongsutvärderingar lag-för-lag – bu eller bra?

Årets playoff-finalister har sammanlagt +2 i målskillnad under säsongen. De tidigare åtta årens målskillnad är +55, +71, +48, +38, +53, +51, +35 och +44.

En fjärdedel av The Championship kan nästa säsong komma från Yorkshire.

Skytteligan inför sista omgången:
Harry Kane, 26
Romelu Lukaku, 24
Alexis Sanchez, 23

Vi kanske ska utgå från att Craig Shakespeare inte blir kvar i Leicester efter säsongen.

Publicerad 2017-05-18 kl 22:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto