Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #38: Chelsea historiska mästare och Liverpool till Champions League

Avbytarbänken:
Jack Butland, Stoke
Toby Alderweireld, Tottenham
Victor Moses, Chelsea
Alex Tuanzebe, Man Utd
Gylfi Sigurdsson, Swansea
Jordan Ayew, Swansea
Sergio Aguero, Man City

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Liverpool. Ångestfyllt och krampaktigt i en knapp halvlek innan Georginio Wijnaldum lättade på bördan som tyngde ned Liverpools axlar. I halvtid förutspådde jag 3-0 efter 55 minuter och med några sekunders marginal så var det också exakt vad som skedde. Den så kallade ketchupflaskan. Det kan ha betraktats som en formalitet inför matchen men det ska göras också. Nu spelar Liverpool Champions League igen, eller åtminstone playoff, och dessutom är de seedade i detta playoff.

ANNONS

Chelsea. Man kan så klart tycka precis vad man vill om den regisserade avskedsföreställningen till John Terry i den 26:e minuten, men som match betraktat var det en värdig avslutning på en strålande ligasäsong för Chelsea, även om Sunderland knappast bjöd på det tuffaste motståndet. I och med vinsten slår Chelsea även sitt eget vinstrekord i Premier League med 30 segrar under säsongen.

Man City. Det vore väl att ta i att säga att Man City hade så värst mycket att vinna den här säsongen, eller snarare förlora kanske, men med vinsten mot Watford såg de åtminstone till att säkra tredjeplatsen i ligan, och därmed en direktplats till Champions Leagues gruppspel nästa säsong. Inga bortamatcher i Rumänien i augusti för Pep Guardiola den här gången alltså. Det får väl räcka som framsteg.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

ANNONS

Hull City. Hård konkurrens med Watford om den här tveksamma utmärkelsen men ett lag som släpper in sju mål får svårt att undvika den. På sitt sätt är det kanske förståeligt att Hull City inte orkade med att prestera en fotbollsmatch i sista omgången, sedan deras nedflyttning blivit klar förra omgången. Men det var ett tråkigt och ovärdigt avslut på en i övrigt imponerande genomförd säsong av dem.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Återkommer till något jag varit inne på tidigare att det säger något om Tottenhams utveckling hur de har avslutat den här säsongen jämfört med förra säsongen, sedan det stod klart att de inte skulle kunna komma ifatt Chelsea i titelstriden. Jag vill tro att det är något som kommer visa sig värdefullt under inledningen av nästa säsong.

OMGÅNGENS MÅL

Georginio Wijnaldum, Liverpool 1-0, Middlesbrough (h). Vill ni se det snyggaste målet, eller ironiskt nog samtidigt det mest meningslösa, så kollar ni Aaron Ramseys mål för Arsenal. Vill ni däremot se omgångens mål så är det bara att sätta Wijnaldums förlösande mål på repeat. Jag ser det inte som någon tillfällighet att det var just Wijnaldum som dundrade in målet, en spelare som visat ledarskap säsongen igenom.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Beach 2017. Visst går det att förstå varför Arsene Wenger gick ut i veckan och kritiserade olika lag för att mer eller mindre ha tagit semester innan säsongen var slut. Han hoppades så klart på hjälp av Middlesbrough, även om piken mot West Ham var onödig och obefogad. Nu var inte Middlesbrough på någon strand idag, även om det inte hjälpte. Påpekandet känns kanske också lite tveksamt då Arsenals spurt under säsongens sista omgångar, som trots allt gav dem chans på Champions League in i slutomgången, till stor del berodde på att de mötte lag som i olika utsträckning befann sig på stranden.

Vårat glada barnasinne. Det var Man Utds yngsta startelva i Premier League-historien. Och ja, det var bara en i det stora hela betydelselös avslutning mot Crystal Palace, men alla tar ju inte ens sådana tillfällen i akt. Det är hur som helst något speciellt och elektriskt med när Man Utd vädrar egna talanger på Old Trafford, och det märktes också under dagens match. Förhoppningen är så klart att José Mourinho tar både spelarnas insats och atmosfären på Old Trafford som utgångspunkt för att i större utsträckning våga lita på och integrera dessa spelare nästa säsong.

ANNONS

Målrekord… not. Det behövde göras 40 mål den här omgången för att Premier League skulle slå sitt målrekord. Med en kvart kvar att spela återstod tio mål att göra. Nedräkningen rullade på, hela vägen ända ned till tre. Till sist saknades alltså tre mål för ett nytt målrekord. Ändå lite fascinerande hur det under en säsong där några menar att tråkfotbollen har fått sådant fäste även bland topplagen ändå visar sig bli en av de mest målrika säsongerna i Premier League någonsin. Å andra sidan hjälper det kanske när andra topplag väljer att spela utan målvakt stora delar av säsongen.

:::

FÖR ÖVRIGT

7-1… Tottenhams förbannade tur blir bara värre och värre!

I Watford beror lagets tillkortakommanden på ägaren och fansen ropar på managern ut. I Arsenal beror lagets tillkortakommanden på managern och fansen ropar på ägaren ut.

ANNONS

Kan inte påstå att John Terry är någon personlig favorit, men obestridligt är att han är en av Premier League-erans giganter.

Harry Kane – vilken anfallare!

Inte riktigt säker på varför det ser ut att bli ”en grej” att Sunderland visste om och medvetet spelade ut bollen i 26:e minuten på Stamford Bridge.

Publicerad 2017-05-21 kl 19:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto