Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Årets alternativa lag och spelare i Premier League

Det är lätt hänt att årets lag och årets spelare blir ytterst topplagsbaserat. Inte så konstigt så klart. Det är i topplagen de allra bästa spelarna oftast hittas och det är dessa spelare som normalt sett står för de största prestationerna som på ett eller annat sätt definierar säsongens utfall i termer av titlar och framskjutna placeringar.

Det kan samtidigt vara på många sätt orättvist mot spelare i övriga lag, som kan stå för många gånger minst lika bra prestationer som däremot inte alls ges samma uppmärksamhet, och dessutom görs i ett tuffare sammanhang, i inte riktigt lika starka lag och mot relativt sett tuffare motståndare. De förtjänar så klart också uppmärksamhet.

ANNONS

Det kan så klart också vara en fråga om nyfikenhet. Att försöka ta reda på vilka spelare som imponerat mest i klubbarna under den absoluta toppen. För det är ju om inte annat alldeles osannolikt att några av dessa spelare inom en inte alltför avlägsen framtid kan bli aktuella för flytt till större klubbar, alternativt att deras nuvarande klubbar slår sig in bland de större klubbarna.

Här är således mina motsvarande utmärkelser för vad man skulle kunna kalla bäst av resten i Premier League 2016-17:

:::

ÅRETS SPELARE: Gylfi Sigurdsson

Hård konkurrens med Romelu Lukaku här som ju imponerat med sitt målskytte under säsongen. Men Gylfi Sigurdsson har varit strålande under hela säsongen, visat upp ett otroligt brett register, och gjort mängder med mål och målgivande passningar. Det är ett trött och ofta missvisande påstående att säga att en spelare ensam har burit sitt lag på sina axlar, men Gylfi Sigurdsson kommer den här säsongen i alla fall så nära som är möjligt för en spelare att komma. Om inte han presterar som han gör så spelar inte Swansea längre i Premier League, är enkelt att konstatera.

ANNONS

:::

ÅRETS LAG

:::

ÅRETS MANAGER: Eddie Howe, Bournemouth

Naturligtvis är Sean Dyche en mycket värdig kandidat till den här utmärkelsen, han har så klart gjort en stor bedrift som har hållit Burnley kvar i Premier League för första gången. Samtidigt har Eddie Howes bravader med Bournemouth mer eller mindre hamnat i skymundan, vilket kan ses som något orättvist. Eddie Howe håller alltså inte bara kvar Bournemouth i Premier League för andra säsongen i rad, han avslutar med Bournemouth på övre halvan av Premier League. En bedrift som inte blir mindre anmärkningsvärd av hur ömtåliga Bournemouth så ofta ser ut på planen. Men skenet kan som synes bedra.

Publicerad 2017-05-26 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto