Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den nya säsongens allra första livstecken - fixture release day och de första transferbetygen

Peter Hyllman

Knappt hinner en säsong sluta innan nästa säsong börjar ge ifrån sig sina första sköra livstecken. Om bara någon vecka drar faktiskt Champions League igång igen. På fredag lottas första omgången av Ligacupen, eller Carabao Cup som dess sponsornamn är från och med nästa säsong, i Bangkok av alla ställen. Och redan idag presenterar Premier League spelschemat för nästa säsong.

Med sammanlagt 30 inbördes matcher mellan de sex storklubbarna så finns det ju nu för tiden synnerligen goda möjligheter att få i alla fall en riktig stormatch per omgång. Något Premier League säkert har haft i åtanke. En annan nyhet som har blivit lite kontroversiell bland supportrarna är tanken att vissa Premier League-matcher ska sparka av 20:45 på lördagskvällar.

Vilka matcher det skulle bli får vi i och för sig inte veta idag. Vad som kanske är mest intressant här och nu är att få reda på mot vilka och var man öppnar ligasäsongen i säsongspremiären. Får vi ännu en curtain raiser som förra säsongen när Arsenal och Liverpool drabbade samman på Emirates? Det finns alltid något extra ovisst med just säsongspremiären.

Annons

Med nästa säsongs första livstecken och det faktum att transferfönstret faktiskt öppnade för några dagar sedan så kanske det här är ett tillfälle lika bra som något annat att inleda sommarens transferkoll. Det vill säga betygsättningen av värvade spelare. Hädanefter försöker jag göra dem dagligen som de dyker upp, och jag kommer strunta i vad jag bedömer som rena U23-värvningar.

Bernardo Silva, Monaco till Man City. Den mest fantastiske bland flera fantastiska spelare i ett smått fantastiskt Monaco. Det är ingen tillfällighet att Man City värvar den här spelaren, Pep Guardiola hade biljett på första parkett när Silva slet Man City i stycken i Champions League. En superstar för ett nytt Man City. Berömlig – (+++++)

Asmir Begovic, Chelsea till Bournemouth. Efter att under något år eller två ha suttit och slitit sig i det lilla hår man trots allt har kvar varje gång Artur Boruc med flera har gjort något svårförståeligt och kostsamt misstag i Bournemouths mål så är det skönt att se hur Eddie Howe faktiskt vidtar mått och steg för att åtgärda saken. Med beröm godkänd – (++++)

Annons

Ederson, Benfica till Man City. Även visa människor kan fatta felaktiga beslut, bara envisa människor vägrar att korrigera dem. Pep Guardiola har agerat snabbt för att åtgärda den minst sagt problematiska målvaktssituationen i Man City. Det är ett klokt beslut att satsa på Ederson, en målvakt som bland annat med sin bolldistribution passar väl in i laget. Med beröm godkänd – (++++)

Pablo Zabaleta, Man City till West Ham. Lätt legendstatus på Zabaleta i Man City där det däremot började bli tydligt hur han blivit till åren kommen. Ännu är han däremot inte slut och har några år kvar i kroppen att bidra med till West Ham som dessutom under en längre tid har haft just högerbacken som något av en problemposition på planen. Med beröm godkänd – (++++)

Sead Kolasinac, Schalke till Arsenal. I och med att vare sig Kieran Gibbs eller Nacho Monreal direkt imponerar på vänsterbacken är det en position Arsenal behöver förstärka. Värvningen av Kolasinac på fri transfer från Schalke är kanske inte en värvning som får oss att hoppa till i sofforna, men kan bli en kompetent spelare för Arsenal. Väl godkänd – (+++)

Annons

Pascal Gross, Ingolstadt till Brighton. Central mittfältare från Ingolstadt som har gjort över hundratalet matcher i Bundesliga och som under de två senaste säsongerna har varit Ingolstads kanske bäste spelare. En på pappret bra värvning för en nykomling som Brighton utan att veta hur Gross klarar av en omställning till Premier League. Väl godkänd – (+++)

Dominic Solanke, Chelsea till Liverpool. Länge en väldigt lovande spelare i Chelseas ungdomslag som flyttar till Liverpool i förhoppningen att där få speltid. Har blivit allmänt känd genom sina insatser i U20-VM. Bra nog att göra omedelbar impact för Liverpool redan den här säsongen utan att vi därför ska ha skyhöga förväntningar på honom. Väl godkänd – (+++)

Christian Atsu, Chelsea till Newcastle. Var utlånad till Newcastle redan förra säsongen och var en bidragande orsak till att Newcastle tog sig raka vägen tillbaka till Premier League. Nu således köpt. Kreativ kraft på Newcastles mittfält som redan är inspelad i laget och har visat att han kan prestera för Newcastle. Kan utvecklas vidare. Väl godkänd – (+++)

Annons

Darren Fletcher, West Brom till Stoke. Karriären tar Darren Fletcher vidare från West Brom, där han under några säsonger har varit lagets kanske bäste och viktigaste spelare, till Stoke. Bra värvning för Stoke som till synes har saknat stadga och disciplin på sitt mittfält. Mark Hughes har helt säkert en mycket tydlig idé med den här värvningen. Väl godkänd – (+++)

Publicerad 2017-06-14 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto