Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LINHEM: Transferkollen i Football League mellan den 17-30 juni

Peter Hyllman

BERÖMLIG (+++++)

Emyr Huws, Cardiff till Ipswich. Var på lån i klubben ifjol och enligt Big Mick själv var han kanske lagets bästa spelare tillsammans med Tommy Lawrence. Riktig box-to-box mittfältare med ett fruktat långskott. Oklart varför inte Cardiff ville behålla honom. Walesisk landslagsman.

MED BERÖM GODKÄND (++++)

Curtis Davies, Hull till Derby. En imponerande värvning av Derby. Derby behövde lite nytt blod i backlinjen och Davies är fortfarande en högklassig försvarare även om han förlorade sin plats i Hull ifjol. Kan få en nytändning och lär ha några säsonger kvar.

Cameron McGeehan, Luton till Barnsley. Två säsonger i rad gjort mer än tio ligamål för Luton. Ifjol gjorde han alla på hösten innan han blev skadad. Det är ett långt hopp upp till The Championship från League Two men McGeehan var kanske ligans bästa spelare under hösten. Löpvillig och väldigt blond innermittfältare, vilket passar Barnsley bra.

Annons

Stephen Warnock, Wigan till Burton. Var i skymundan en av ligans bästa vänsterbackar ifjol trots sin höga ålder (36 iår) och då Wigan blev nedflyttade. En strålande värvning på kort sikt för Burton om inte detta visar sig vara en strid för mycket för gamle Warnock.

Eros Pisano, Hellas Verona till Bristol City. En oväntad värvning men Bristol City, som började säsongen bra ifjol innan de efter en total genomklappning drogs in i nerflyttningstriden, kan onekligen behöva en erfaren italiensk försvarare. Främst högerback men kan även spela på kanterna ifall det kniper.

Jake Buxton, Wigan till Burton. Tredje gången som Nigel Clough värvar den gamle mittbacken Buxton som var en supporterfavorit när han spelade en säsong för Burton i gamle Conference National. Gjorde en bra säsong för Wigan ifjol. Bidrar med gott om rutin och är ”bara” 32 år.

Annons

Felix Wiedweld, Werder Bremen till Leeds. Enligt Bundesliga-experter på Twitter ska han ha blivit bättre ju längre säsongen gick i Bremen men fortfarande en ung målvakt som är ojämn. Lär vara tänkt att han äntligen ska passera den ålderstigna Bob Green (tidigare känd som Robert Green) till bänken där han kan svammla om sin landslagskarriär och andra världskriget.

Will Buckley, Sunderland till Bolton. En väldigt snabb ytter som antagligen sprungit med bollen ner i spelargången á Forrest Gump om han fått lära sig bättre. Underhållande spelare men grovt ojämn. Något av en kupp för Bolton då han var en topplagsspelare i Championship innan han blev dömd till att spela för Sunderland.

Tom Adeyemi, Cardiff till Ipswich. En spelare jag alltid gillat. En proper box-to-box mittfältare som oavsett vart han spelat har bidragit med många löpmeter och gärna ett par mål från mittfältet. Nobbade erbjudanden från Cambridge University för att fokusera på fotbollen. Med Huws och Adeyemi på mittfältet kanske Ipswich överväger att spela sig igenom mittfältet ibland.

Annons

VÄL GODKÄND (+++)

Jason Cummings, Hibernian till Nottingham Forest. Gjorde mängder av mål för Hibs ifjol, dessvärre i skotska andradivisonen. Warburton kommer dock nyligen från Skottland och mötte Cummings i cupspelet. Nottingham har ett överskott av anfallare men kanske ser Warburton något speciellt i Cummings och litar inte på Assombalongas hälsa?

Liam Boyce, Ross County till Burton. Vann skytteligan i Skotska PL ifjol vilket är ett gott tecken och Burton gör sällan dåliga eller ogenomtänkta värvningar. Det mesta är en uppgradering jämfört med Chris O’Grady. Lite orolig kommentar av Nigel Clough att Boyce tydligen varken är snabb eller sevärd men gör mål.

Liam Lindsay, Patrick Thistle till Barnsley. Omtyckt och framgångsrik i Skottland. Barnsley behöver värva mittbackar om de ska ersätta Marc Roberts som verkar vara förlorad. Var ganska målfarlig ifjol.

Annons

Josh Harrop, Man Utd till Preston. En av flera värvningar Grayson gjorde innan han lämnade för Sunderland. Mångsidig offensiv spelare som gjorde gott om mål för Man Utds reservlag ifjol och gjorde till och med ett seniormål när Mourinho lyftade ungdomarna mot Crystal Palace. Bör vara bra men vi har även sett ungdomar med a-lagserfarenhet i stora Premier League-lag misslyckas i Football League tidigare.

Jed Wallace och George Saville, Wolverhampton till Millwall. Wallace är sevärd mittfältare jag och många andra hade höga förhoppningar på efter att han glänste i Portsmouth. I Wolves har han dock inte lyckats jaga med flocken utan istället spenderat mer tid ute på lån. Däribland i Millwall som verkar ha uppskattat vad han presterade ifjol.

Saville är en pålitlig central mittfältare som också kan spela längs med vänsterkanten. Fick en del speltid i Wolves under Lambert ifjol. Bidrar med viss Championship-erfarenhet och har också varit på lån i Millwall tidigare.

Annons

Famara Diedhiou, Angers till Bristol City. Bristol City värvade Kodjia från Angers och hoppas nu Diedhiou är lika bra. Likt hur Brighton värvade först Leonardo Ulloa och sedan Tomer Hemed från Almeria. Mindre skicklig med bollen än Kodjia men möjligen lika målfarlig. Bortsett från Andy Delort brukar Championship värva rätt från Frankrike.

Pelle Clement, Ajax till Reading. Reading-bloggen The Tilehurst End har en längre scoutingrapport. Kortfattat är han en mångsidig ytter/offensiv mittfältare som Jaap Stam älskade när han var i Ajax. Långsam för att vara ytter men väger upp det med klassisk holländsk spelförståelse. Bra namn!

Ethan Pinnock, Forest Green till Barnsley. Tagit en kometkarriär sedan han slog igenom i hipsterlaget Dulwich Hamlet. Stor anledning till Forest Greens framgångar ifjol. Lär dock bli en rejäl omställning till The Championship men å andra sidan värvar Barnsley gärna spelare som är tilltänkta främst för kommande säsonger.

Annons

GODKÄND (++)

Lee Camp, Rotherham till Cardiff. En av ligans bästa målvakter för några år sedan. Verkar dock ha åldrats snabbare än målvakter brukar göra. Kan en återförening med Warnock rulla tillbaka åren eller blir som bäst en hygglig backup?

Declan Rudd, Norwich till Preston. Byter bänken i Norwich till bänken i Preston. Pålitlig ersättare ifall Chris Maxwell blir skadad.

Phil Ofusu-Ayeh, Eintracht Braunschweig till Wolverhampton. Skadedrabbad högerback som lär bli backup/konkurrens till Dominic Iorfa. Känns oväsentlig men blivit uttagen till Ghanas landslag och verkar ha varit lovande.

Danny Ward, Rotherham till Cardiff. En av få bra spelare i Rotherham de senaste säsongerna. Återförenas med sin tidigare Rotherham-manager Warnock. Har två gånger gjort 10+ mål i Championship i sin karriär men är inte alltför pålitlig framför mål, kan dock också spela som ytter. Cardiff är inte särskilt ambitiösa nuförtiden.

Annons

Kevin O’Connor, Cork till Preston. Ej av förväxla med Brentfords gamla trotjänare. Denna O’Connor är dock också försvarare och blir Prestons sjunde irländare. Spelat för irländska U21-landslaget.

Publicerad 2017-07-02 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto