Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilka är era personliga drömvärvningar genom åren?

Peter Hyllman

Det verkar som om Alexandre Lacazette inom mycket kort kommer spela för Arsenal. Naturligtvis en bra värvning även för en dyr peng och rekordsumma som det alltså handlar om för Arsenal. Något beroende på vad man fäster för vikt vid att de vägrade betala en betydligt lägre summa för exakt samma spelare för ett år sedan.

Givet Arsenals allmänna situation var ju någon form av transfermarkering att vänta. Bröd och skådespel, opium åt folket. Den största av dem alla hade så klart varit Kylian Mbappé, men samtidigt orealistisk. Lacazette är kanske inte en lika stor markering, men stor nog, och dessutom förmodligen som värvning betraktat bättre än vad Mbappé hade varit.

Oavsett vad är ju Lacazette en spelare som har pratats om till Arsenal under en lång tid. Nästan i den utsträckningen att man hade känt ett styng av förvåning om han aldrig hade gått till Arsenal. Det är en spelare det har pratats om under en längre tid och som fått ögonen att tindra på fler än en supporter. På så vis är det ju en slags drömvärvning.

Annons

Det där fick mig att börja fundera på det här med drömvärvningar. Nu är ju så klart inte det här med silly season och transfertjafs sådant jag normalt sett går igång på, och mitt förhållande till värvningar är nog relativt jordnära. Men visst har det funnits i alla fall några värvningar genom åren som har fått det att pirra i ljumskarna även för mig.

Nu handlar detta inte nödvändigtvis om de allra bästa värvningarna, eller de bästa spelarna. För mig har det här snarare varit värvningar som kanske ingen egentligen såg komma, som det definitivt inte hade pratats om i någon större utsträckning tidigare, utan snarare värvningar som jag själv tänkt på utan att riktigt tro att den egentligen skulle bli av. Men som sedan alltså blir av.

Här är alltså några av mina ”drömvärvningar” på det sättet. Egentligen tror jag nog de också är mina enda drömvärvningar under cirka 35 år som engagerad Man Utd-supporter. Nu är ju det här med drömvärvningar en rent subjektiv upplevelse så klart, så den naturliga följdfrågan på den här bloggen blir väl närmast vilka som har varit era egna motsvarande ”drömvärvningar”.

Annons

Carlos Tevez, från West Ham till Man Utd. Hade rätt bra koll på den här spelaren redan under dennes tid med Boca Juniors och kanske inte minst de argentinska juniorlandslagen. Gillade tekniken och tuffheten. Blev chockad och bedrövad när West Ham plötsligt värvade honom. Om de kunde värva honom borde ju Man Utd kunna göra det också tänkte jag. Desto lyckligare ett år senare när den flytten ändå blev av. Hans två år i Man Utd gjorde mig heller inte det minsta besviken. Ett stort misstag av Alex Ferguson att låta den spelaren försvinna.

Juan Sebastian Verón, från Lazio till Man Utd. Det verkar som om jag gillar mina argentinska spelare. Fullständigt älskade den här spelaren under dennes tid i Serie A med Parma och Lazio. Det här var under en tid när jag inte följde fotboll väldigt slaviskt så det damp ned som något av en bomb för mig när det meddelades att Man Utd supervärvade Verón. Nu blev ju tyvärr inte Veróns tid i Man Utd alls vad man hade hoppats på, men så är det ju ofta med drömmar, verkligheten är många gånger smutsigare. Han passade aldrig ihop taktiskt eller personligt med Man Utds dåvarande mittfält.

Annons

Henrik Larsson, från Helsingborg till Man Utd. Hela tiden som Henrik Larsson spottade in mål för Celtic i Skottland så pratades det ju om att han möjligen skulle flytta söder över gränsen. De flesta såg det ju bara som en tidsfråga, men ändå blev det aldrig riktigt av. Man Utd var intresserade av Larsson vid flera tillfällen, vilket också bekräftats av Alex Ferguson i efterhand. Men Larsson trivdes bättre norr om gränsen, i lugn och ro, luktandes på blommorna. Som anfallartyp passade Larsson ju perfekt in i Man Utds profil. Gissa min lycka när det ändå i ett senare skede blev verklighet, om än bara för en kort stund.

Som sagt – vilka är era egna så kallade drömvärvningar?!

:::

TRANSFERKOLLEN

Tom Ince, Derby till Huddersfield. Svårt att bestämma mig för den här värvningen. Onekligen en talangfull spelare med stor potential, men som verkar ha väldigt svårt att inrätta sig själv i möblerade rum och under en kollektiv taktik. Och Huddersfield känns all about den kollektiva taktiken. Godkänd – (++)

Annons

Kasey Palmer, Chelsea till Huddersfield (lån). Palmer var i Huddersfield även förra säsongen utan att för den sakens skull spela någon väldigt stor roll i Huddersfields uppflyttning. En värvning som kanske mer ska ses som att behålla vad man har snarare än att utveckla något. Godkänd – (++)

Danny Williams, Reading till Huddersfield. Mittfältare som efter att ha förlorat playoff-finalen med Reading tydligen kom fram till att om man inte kan slå dem så får man joina dem. Känns i huvudsak som en breddvärvning. Huddersfield värvar mycket men än så länge är det svårt att hitta någon värvning som faktiskt gör dem bättre. Godkänd – (++)

Florian Lejeune, Eibar till Newcastle. Måste villiga tillstå att min kunskap om Lejeune är begränsad, men har ändå gjort ett antal säsonger som ordinarie mittback i La Liga med olika klubbar, och borde vid det här laget vara synnerligen välscoutad av Rafa Benitez. Ett område som Newcastle dessutom behövde förstärka. Väl godkänd – (+++)

Annons

Tammy Abraham, Chelsea till Swansea (lån). Någon plats i Chelsea blev det tydligen inte den här säsongen heller, men den här gången gick lånefärden i alla fall till Premier League. Potentiellt bra värvning för Swansea men Abraham behöver nu visa att han verkligen är mogen uppgiften för att Swansea ska få någon verklig nytta av honom. Väl godkänd – (+++)

:::

LINHEMS TRANSFERKOLL

Andre Wisdom, Liverpool till Derby. Har gott om erfarenhet efter ha varit på lån tidigare i Derby men även WBA, Norwich, och senast RB Salzburg. Också gjort några korta gästspel i Liverpool. Låg risk-värvning. Kan spela högerback såväl som mittback. Väl godkänd – (+++)

George Boyd, Burnley till Sheffield Wednesday. Var en klart mer kreativ offensiv spelare innan han kom till Burnley där hans roll var mer restriktiv. Carvalhal verkar dock också uppskatta yttrar som medverkar i defensiven men jag ser gärna mer av den gamla Boyd som gjorde mycket mål och assist i Peterborough. Med beröm godkänd – (++++)

Annons

Bersant Celina, Man City till Ipswich (lån). Det är ju svårt att bedöma spelare som varit ganska bra i holländska ligan. Celina är dock också väl omtyckt i Man City vilket styrker hans case. Kan vara ett uppskattat tillskott i ett okreativt Ipswich men kan också hamna i frysboxen för att Big Mick föredrar en mer rutinerad eller mer defensiv spelare. Kan möjligen få samma genombrott som Tommy Lawrence ifjol? Med beröm godkänd – (++++)

Luke Murphy, Leeds till Burton (lån). Var på lån i klubben ifjol. Passar in bra i in i underdog-Burton. Pålitlig och löpvillig innermitt. Väl godkänd – (+++)

Publicerad 2017-07-05 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto