POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

EFL Championship 2017-18: Så slutar platserna 17-24

Det är världens största, bästa och mest populära andraserie. Det är samtidigt en av de absolut mest jämna, spännande, oförutsägbara och dramatiska ligorna i Europa. En salig blandning av klubbar av alla storlekar, taktiska modeller och influenser från många olika länder. För många är det den främsta serien inom det engelska seriesystemet.

Förra säsongen blev mer jämn och oviss än kanske någonsin tidigare. Pengarna som ständigt flödar in i den engelska fotbollen har svämmat över bräddarna i Premier League och rinner nu alltså in även i The Championship. Det är en utveckling vi ser fortsätter och accelerar den här säsongen. Konkurrensen är hårdare än någonsin förut.

Bottenregionen i The Championship är en salig blandning av klubbar som antingen redan slåss gott och väl ovanför sin egen viktklass, av klubbar som brottas med gamla ekonomiska synder, och av klubbar vars taktiska utveckling inte är i led med de taktiska framsteg vi ser i serien som helhet. Här är vårt gemensamma tips hur bottenstriden slutar i EFL Championship 2017-18.

De slutliga placeringarna är genomsnittet av våra båda tips. I samband med våra motiveringar presenterar vi även våra individuella tips. I den händelse att två klubbar har fått samma genomsnittliga placering så placeras den klubb högst som fick bäst individuell placering:

(24) MILLWALL

Hyllman. Kändes begränsade redan förra säsongen i League One, där de slutade på sjätteplats. Väl i playoff visade de däremot prov på vad som kanske har varit lagets stora styrka under senare år, cupspelet. Inga konstigheter med försvarsspelet och ett klassiskt effektivt anfallsspel. Ytterst tveksamt hur detta räcker till i en högre division där de ställs mot bättre motstånd varje vecka. Kommer kunna störa en och annan motståndare, men kommer inte kunna störa i tabellen. (#24)

Linhem. Gick segrande ur ett inte alltför starkt League One-playoff. Har inte förstärkt laget nämnvärt och lite tyder på att de är mer Championship-redo än när de senast åkte ur. Kan Lee Gregory gör många mål eller är han uppblåst av för många straffmål ifjol? Håller Steve Morison fortfarande eller sjunger han på sista versen? Gott om antingen unga eller åldrade spelare som känns otillräckliga. Lär dock inte alls vara lika avsågade eller hopplösa som Rotherham ifjol utan lär ge alla gäster ett otrevligt välkomnande. (#24)

(23) BOLTON WANDERERS

Hyllman. Det är ett strålande jobb som Phil Parkinson har gjort med att få ihop ett sargat lag i en krisande klubb. Det var laganda och kampmoral som tog Bolton tillbaka till The Championship förra säsongen, men det är mycket tveksamt om det verkligen räcker till i The Championship. Allra helst som laget helt enkelt inte heller har förstärkt särskilt mycket under sommaren. Måste överprestera för att hålla sig kvar. (#23)

Linhem. Det känns som att de blev uppflyttade för tidigt sett till lagbygget och att man fortfarande är i för mycket ekonomiska bekymmer för att kunna investera i truppen. Å andra sidan lär högre inkomster och ett bättre skyltfönster hjälpa deras ekonomiska problem. Var väldigt beroende av fasta situationer ifjol, sitter det i Boltons DNA sedan landsfadern Big Sam eller kommer hörnmålen slipas bort? Har ett svagt anfall, någon likt inlånade Adam Armstrong lär behöva blomma ut till en skyttekung ifall de ska hålla sig över strecket. (#23)

(22) BURTON ALBION

Hyllman. Mindre kvantitet men kanske mer kvalitet i Burton den här säsongen är känslan sedan Nigel Clough värvat in bland andra Liam Boyce till anfallet och Stephen Warnock till försvaret. Ändå var det en rejäl bedrift av Burton att hålla sig kvar i The Championship förra säsongen och det krävs en minst liknande bedrift för att lyckas även den här säsongen. Kan lyftas av den ständigt positiva atmosfären runt klubben. (#21)

Linhem. Stackars Burton är enbart tippade att öka ur av genomsnittet av våra båda tips som individuellt tror man klarar sig. Burton är dock vana att motbevisa ett negativt konsensus. Med små medel och egensinniga metoder är man experter på att överprestera. Kollar man på spelartruppen ser det ut som ett sämre lag i League One. Behöver definitivt en riktig målskytt efter förra säsongen, kan Liam Boyce fylla den rollen? Kommer man hitta en målvakt snart eller nöja sig med den experimentella konstnären Stephen Bywater? Hur många avstängningar drar ligans elakaste mittbackspar Turner-McFadzean på sig denna säsongen efter förra säsongens nio matcher? (#21)

(21) IPSWICH TOWN

Hyllman. Mycket lite talar egentligen för Ipswich den här säsongen. Klubbens ambitioner på transfermarknaden verkar ärligt talat rätt begränsade, även om både Emyr Huws och Bersant Celina är intressanta förstärkningar. Tom Lawrence är däremot ett kostsamt tapp. Mick McCarthys taktik var kraftigt ifrågasatt redan förra säsongen och absolut ingenting tyder på någon annan melodi den här säsongen. Tvärtom talar kanske mycket för ett uppslitande managerbyte cirka halvvägs in på säsongen. (#20)

Linhem. Jag tror att skeppet har seglat för Big Mick och ett Ipswich vars spenderarbyxor nu är i small jämfört med många mer ambitiösa ägare. Anfallet har bara varit bra när Daryl Murphy nästan gjorde 30 mål och försvaret har börjat stagnera. Det saknas kreativitet på mittfältet och Joe Garner på topp lär skrämma försvarare mer med sina armbågar än med sitt målskytte. Det kan vara positivt att man har en ganska ung och utvecklingsbar trupp men å andra sidan kan bristen på konsistens vara en akilleshäl i bottenstriden. (#22)

(20) PRESTON NORTH END

Hyllman. Även om Simon Grayson hade varit kvar i Preston tror jag de hade fått det svårt den här säsongen. Det faktum att Grayson inte är kvar i Preston får mig att tänka att det kan gå ännu sämre. Preston har alltid jobbat med mycket små resurser i förhållande till sin konkurrens och känns inte helt givet att Alex Neil kommer lyckas lika bra med detta. Men det ska betonas att min bedömning av Prestons möjligheter verkligen är att betrakta som något av ett worst-case scenario. (#22)

Linhem. Ett lag på övre halvan med Simon Grayson; ett bottenlag utan Grayson? Möjligen för hårt mot Alex Neil men redan ifjol kan Preston sägas ha överpresterat sina underliggande nummer och att man plockade många enkla poäng mot klara lag under våren. Å andra sidan har man det mesta av ett väldigt bra lag kvar och med flera värvningar Grayson gjorde innan han lämnade gör att man borde vara i gott skick. Det blir ett intressant experiment att se ifall skillnaden mellan Grayson och en genomsnittlig Championship-manager i Alex Neil är markant. Spännande att få se Barkhuizen en hel säsong i Preston efter en stark vår. (#18)

(19) CARDIFF CITY

Hyllman. Det känns som om vi har sett Cardiff förut i skepnaden av till exempel Blackburn eller Blackpool. Vincent Tans entuasiasm för sin klubb verkar ha dalat betänkligt och i ungefär samma takt som Cardiff har dalat i det engelska seriesystemet. Cardiff borde kunna undvika nedflyttning i och med att de har Neil Warnock som manager, som inte krånglar till saker i onödan och som känns som motsvarigheten till Big Sam i The Championship, han vet vad som krävs för att hålla sig kvar. Men kanske är också serien på väg att springa iväg från tränare som Warnock. (#18)

Linhem. De var en av vårens formstarkare lag med en skållhet Kenneth Zohore längst fram. Känslan är dock att Cardiff är närmare Blackburn, Bolton, eller Ipswich för den delen vad det gäller gamla topplag i Championship i förfall. Warnock gör sällan lag besvikna men fesljumna värvningar och en ganska anonym spelartrupp lär inte räcka långt denna säsongen. Om Warnock blir kvar har jag ändå en känsla att Cardiff med kanske ligans bästa mittbacksuppsättning kan placera sig ovanför många lag som till synes spelar bättre fotboll. Utan Zohore eller med en mindre pålitlig manager än Warnock hade jag tippat nedflyttning för walesarna. (#19)

(18) BARNSLEY

Hyllman. Gjorde succé förra säsongen men den succén ser ut att på samma gång göra dem rika och stå dem dyrt. Conor Hourihane och Sam Winnall lämnade redan under förra säsongen och den här sommaren ser betydligt fler spelare ut att lämna. Ska Barnsley kompensera för detta så kräver det att deras scoutingorganisation visar sig lika effektiv som förut och att värvade spelare från lägre divisioner klarar av att ta steget upp i The Championship. Paul Heckingbottom har däremot haft stora framgångar med den metoden tidigare. (#19)

Linhem. Fjolårets stora sensation har blivit fullständigt lemlästade av större och rikare klubbar. Om Andy Yiadom lämnar, vilket verkar vara en tidsfråga, har man bara fyra spelare kvar från förra säsongen som startade 20 eller fler matcher. Vad Barnsley varit väldigt bra på innan är dock att ersätta sina spelare med nya hungriga spelare från lägre divisioner eller större klubbars reservlag. Cameron McGeehan kan bli en sensation på mittfältet och Jason McCarthy är den mest stabila högerbacken de kan hitta. Blir spännande att se ifall skotska nyförvärvet Stevie Mallan kan mer än bara slå snygga frisparkar. (#17)

(17) QUEENS PARK RANGERS

Hyllman. Kanske övervärderar jag QPR som lag i och med att de har ett antal spelare jag faktiskt är rätt förtjust i. Ian Holloway fick däremot QPR att göra framsteg under förra säsongens andra halva, även om det kanske inte säger så väldigt mycket. Värvningen av Josh Scowen till defensivt mittfält gillar jag eftersom det ger QPR möjlighet till ett mer offensivt balanserat mittfält, och därmed underlättare deras möjligheter till ett konstruktivt anfallsspel som de saknade förra säsongen. (#15)

Linhem. Har efter flera rikare säsonger antagligen återvänt till deras pre-Warnockska tid som ett underhållande ungt lag på nedre halvan av tabellen. Holloways rykte har svalnat sedan Blackpool-tiden och även om QPR kan plocka russin ur mindre kakor som Barnsley lär man inte ha varken resurser eller kunnighet för att göra väsen av sig inom en snar framtid. Har ett potentiellt spännande mittfält men på planens andra delar ser man ganska bleka och fantasilösa ut. Ett av flera större lag i serien som kan behöva se sig över axeln så man inte trillar på nedflyttningstrecket. (#20)

Publicerad 2017-08-04 kl 18:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto