POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

EFL Championship 2017-18: Så slutar platserna 9-16

Det är världens största, bästa och mest populära andraserie. Det är samtidigt en av de absolut mest jämna, spännande, oförutsägbara och dramatiska ligorna i Europa. En salig blandning av klubbar av alla storlekar, taktiska modeller och influenser från många olika länder. För många är det den främsta serien inom det engelska seriesystemet.

Förra säsongen blev mer jämn och oviss än kanske någonsin tidigare. Pengarna som ständigt flödar in i den engelska fotbollen har svämmat över bräddarna i Premier League och rinner nu alltså in även i The Championship. Det är en utveckling vi ser fortsätter och accelerar den här säsongen. Konkurrensen är hårdare än någonsin förut.

Mittenregionen i The Championship är en enda röra. Det tenderar vara här som struliga klubbar som ramlar ned från Premier League hamnar, fångar av sin egen medelmåttighet. Liksom vi här hittar klubbar som vill mer men vars förutsättningar ännu inte mognat att bära dem längre. Här är vårt gemensamma tips hur mittenregionen slutar i EFL Championship 2017-18.

De slutliga placeringarna är genomsnittet av våra båda tips. I samband med våra motiveringar presenterar vi även våra individuella tips. I den händelse att två klubbar har fått samma genomsnittliga placering så placeras den klubb högst som fick bäst individuell placering:

(16) BRISTOL CITY

Hyllman. Inledde förra säsongen mycket starkt och såg ett bra tag ut att kunna utmana om playoff, men föll bakåt i oroande hastighet och var mot slutet av säsongen betydligt mer bekymrade för nedflyttning. Det kändes till stor del som en konsekvens av att laget avslöjades taktiskt där framför allt defensiven blev ett stort problemområde. Inget mycket tyder på att detta ska ha förbättrats avsevärt under sommaren. Håller sig kvar men åstadkommer inget anmärkningsvärt. (#17)

Linhem. En spännande start och en glödhet Tammy Abraham mynnade ut i en imponerande förlustsvit under vintern som höll på att sänka hela klubben. Den här säsongen kan vara en nystart. Mycket tyder på att Bristol City är bättre än man bevisade ifjol men vad säger egentligen att man kommer vara mer stryktåliga denna säsongen? Får ett imponerande mittbackspar ifall Aden Flint stannar annars är man tillbaka på status quo. Kan Lee Johnson likt sin far före honom ta Bristol City ända till toppen av tabellen eller lever han bara på sitt familjenamn? (#16)

(15) SUNDERLAND

Hyllman. Hade Sunderland högre upp i min mentala tabell för någon vecka sedan innan några av de sista pinsamheterna läckte ut från en klubb som ser ut att vägra sluta göra sig själva till åtlöje. Simon Grayson var en mycket smart anställning men också en typ av manager som säger något om hur Sunderland själva ser på sin närmaste framtid. Grayson har ett stort jobb bara att få Sunderland på fötter igen den här säsongen. (#16)

Linhem. Innan de plockade in Grayson var jag beredd att underhålla tanken att Sunderland skulle kunna åka rakt igenom tabellen. Med Grayson lär de kunna åtminstone vara ett stabilt fotbollslag men i nuläget är man allt annat än stabila. Oavsett om sanningshalten i Darron Gibsons uttalande är lika hög som hans dåvarande alkoholhalt är det uppenbart att Sunderland har grava problem. Det blir ett rejält test för Grayson, som å andra sidan varit Leeds-manager tidigare. Bryr sig lagets tyngsta utländska lönekuvert om laget? Spelar det någon roll ifall Grayson snarare satsar på spelare med Championship-erfarenhet och några guldkorn av deras imponerande U23-lag? Ingen möjlig tabellplacering för Sunderland skulle riktigt förvåna mig. (#12)

(14) READING

Hyllman. Var straffsparkar från Premier League förra säsongen så vad har jag för business att placera dem på undre halvan den här säsongen? För det första för att jag aldrig riktigt lyckades förstå varför Reading låg där de låg i tabellen förra säsongen. För det andra eftersom en av de stora förklaringarna jag ändå hittade, målvakten Ali Al-Habsi, har lämnat Reading. Och om Readings defensiv återgår till det normala så tror jag inte en förstärkt offensiv med bland andra Jon Dadi Bodvarsson hjälper. (#13)

Linhem. Det är lätt att känna sig smart och peka ut att den statistiska sannolikheten kommit för att ta ner Reading på jorden. Jag tror dock deras problem kommer vara att man helt enkelt är sämre utan ligans bästa målvakt i Al-Habsi och en slitstark mittfältare som Danny Williams. Samtidigt som värvningarna varit få. Ryktet om Sone Aluko från Fulham vore en riktig kupp för ett annars glest anfall. Tror ändå Jaap Stams Reading har någonting speciellt med sin spelstil men att truppen inte räcker till. Kermorgant lär inte vara lika bra som förra säsongen då han otroligt nog var en av ligans mest effektiva anfallare. (#14)

(13) SHEFFIELD UNITED

Hyllman. Tillbaka där de hör hemma. Tillbaka i samma serie som Sheffield Wednesday vilket så klart innebär att vi har några härliga stålderbyn att se fram emot. Känns klart starkast av de tre nykomlingarna och en klubb som verkligen har chans att etablera sig i den här divisionen. Vad som talar emot dem den här säsongen är att få av deras viktigaste spelare förra säsongen egentligen har någon erfarenhet alls från The Championship. (#12)

Linhem. Känns garanterat som den bästa nykomlingen ur en ganska svag skara. Lyckades äntligen bryta sin League One-förbannelse. Detta med en Sheffield-son som manager i Chris Wilder och en tidigare småtjock Sheffield-grabb som lagkapten och skyttekung i Billy Sharp. Lär vara underdogs i Stålderbyt men jag är bara glad över att vi får ett av Championships bästa derbyn tillbaka. Har inte värvat alltför mycket, hur väl håller förra säsongens mästarlag? Förväntansfull inför att äntligen se Jack O’Connell och John Fleck bland andra i The Championship efter ha glänst i lägre divisioner. Kan O’Connell vara nästa Mawson eller Maguire? Ifall Ched Evans och Leon Clarke gör mer än fem ligamål sammanlagt blir jag otroligt förvånad. (#15)

(12) HULL CITY

Hyllman. Mycket är som det brukar vara med Hull City, det bråkas i klubben och är oroligt i klubbledningen med ägare som vill sälja klubben utan att riktigt lyckas. Mycket är också annorlunda med Hull City, med flera spelare som har lämnat klubben och med en helt ny manager i Leonid Slutsky. Kanske något missvisande ger ett mer stabilt intryck än vad som faktiskt är motiverat för att de så lätt jämförs med Sunderland. Borde inte behöva falla längre än mitten av tabellen dock. (#14)

Linhem. Hull är än mer nyckfulla än nedflyttade lag brukar vara i och med att man förlorat många spelare och särskilt sin manager från förra säsongens tappra bottenstridande. Hur klarar Slutskij av anpassningen till engelsk fotboll? I kulturstaden Hull lär han känna sig som hemma i Ryssland i flera avseenden. Kan Hull bygga ihop sitt försvar igen och kan man återfinna den Championship-skyttekungen som finns i Abel Hernandez? Har efter en tyst inledning värvat starkt de senaste veckorna. Risken för en kollaps känns mindre än tidigare men ägarfamiljen Allam har inte gjort sig kända för sin diplomati eller långsiktighet. (#11)

(11) NOTTINGHAM FOREST

Hyllman. Nottingham är en av de mest svårförutsägbara klubbarna inför säsongen. Så mycket beror på vad den nye ägaren Evangelos Marinakis faktiskt vill med och betyder för klubben. Men oavsett vilket måste det vara ett uppköp från den förre ägaren. Mark Warburton har bevisat sig i den här serien förut och kan jobba med flertalet spelare från en av de främsta akademierna i England. Detta talar för en säsong av framsteg för Nottingham. (#11)

Linhem. Det är ganska oroande att man har en ny ägare som potentiellt har haft hela händerna involverade i diverse skandaler inom grekisk fotboll. Det är heller inget styrkebesked att behöva sälja sin bästa målskytt i Assombalonga, även om det nog är en smart försäljning. Har redan från förra säsongen flera väldigt lovande unga spelare som behöver ta ännu ett kliv framåt ifall denna säsongen ska bli bättre än den förra. Unge anfallaren Ben Brereton kan bli hela ligans stora genombrott denna säsongen. Mark Warburton gjorde ett väldigt bra jobb med Brentford senast när han var i Championship. Ifall ryktet om att Kevin McDonald är på ingång stämmer kan det vara sommarens bästa värvning. (#13)

(10) ASTON VILLA

Hyllman. Känslan när Aston Villa anställde Roberto Di Matteo inför förra säsongen var att de bara anställde ett managernamn som skulle lösa biffen åt dem. Känslan när de under säsongen sedan anställde Steve Bruce var rätt precis densamma, fast på annat sätt. Fortfarande är det däremot svårt att uttyda vad Steve Bruce egentligen har för plan för vad han vill med Aston Villa, annat än att värva stora och gamla namn. Bruce anställdes för sin vana vid att ta upp lag från The Championship, men The Championship har förändrats sedan Bruce senast tog sig upp därifrån. (#10)

Linhem. Det som gör att Villa är favoriter hos de flesta spelbolag är stora investeringar, ett välkänt managernamn i Steve Bruce, och att man är Aston Villa. Jag är däremot väldigt skeptisk. De var inte alls bra i våras när Steve Bruce tog över och värvade in ett halvt lag. Nu är deras främsta värvningar två föråldrade mittbackar som spelat väldigt sporadiskt de senaste säsongerna. Samtidigt som man gav bort lagets nästbästa mittback i Nathan Baker. Dessutom känns det inte alls som att Bruce riktigt vet hur man ska spela eller med vilka i laget. Kanske är jag för pessimistisk på grund av hur fantasilös, kortsiktig, och oinspirerande Aston Villas försök att ta sig tillbaka till Premier League är. (#9)

(9) BIRMINGHAM CITY

Hyllman. Stylin’ and profilin’. The Nature Boy Harry Redknapp inledde silly-sommaren som om han verkligen menade allvar med Birmingham den här säsongen, men därefter har det stannat av en aning. Birmingham var däremot i grunden aldrig riktigt det lag som var bara målskillnad från att inte ens hålla sig kvar i The Championship förra säsongen. Möjligen känns Birmingham något för taktiskt begränsade för att vara säkra på en plats på tabellens övre halva, men jag tror att Redknapps aura kan få laget att höja sig. (#8)

Linhem. Det såg väldigt spännande ut i början på sommaren. Brum värvade toppspelare i form av en målvakt, en mittback, en rejäl box-to-box-mittfältare, och dessutom Midlands egen Craig Gardner. Därefter har det avstannat. ‘Arry himself har beklagat sig över bristen av värvningar de senaste veckorna. Har ägarna lovat för mycket? I nuläget har man en ganska bred trupp men med alltför lite kvalité för att utmana i toppen. Kan i synnerhet behöva en anfallare, delvis för att det är den sortens prestigevärvning som alla topplagsutmanare brukar göra. Lär åtminstone kunna bli ett svårslaget lag igen som man var med Rowett i början av förra säsongen. Vad har Harry Houdini för knep kvar? (#10)

Publicerad 2017-08-05 kl 18:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto