POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier League 2017-18: Så slutar platserna 16-20

Tiden går med jämna steg och den Premier League-säsong som kändes så avlägsen i början av sommaren är nu bara några dagar från att drabba oss med orkanstyrka. Men just nu är det lugnet före stormen, det djupa andetaget innan vi kastar oss ut i det okända. Därefter följer tio långa månader av drama och spänning.

Precis som förra säsongen delas det här klassiska säsongstipset upp i fyra olika delbloggar under kommande kvällar. Främst i syfte att kunna koncentrera diskussionen till tabellens olika delar. Till skillnad från förra säsongen så gör jag och Linhem den här gången gemensam sak i vårt tips, precis som vi alltså gjorde med Football League förra veckan.

Bottenstriden i Premier League är alltid väldigt hätsk och vad som gör den så svår att förutse är att den så ofta innehåller managerbyten som här och nu är mer eller mindre omöjliga att förutse. Det här kan vara en säsong som blir extra svår för nykomlingarna i och med att botten i Premier League känns bättre än under tidigare säsonger.

De slutliga placeringarna är genomsnittet av våra båda tips. I samband med våra motiveringar presenterar vi även våra individuella tips. I den händelse att två klubbar har fått samma genomsnittliga placering så placeras den klubb högst som fick bäst individuell placering. Betygsättningen av respektive klubbs manager (taktik) och lagdelar (spelare) är Linhem oskyldig till.

(20) BURNLEY

(4-4-2): Tom Heaton (c) – Phil Bardsley, James Tarkowski, Ben Mee, Stephen Ward – Scott Arfield, Jack Cork, Ashley Westwood, Robbie Brady – Jonathan Walters, Andre Gray.

Spelare in: Charlie Taylor, Jonathan Walters, Jack Cork, Phil Bardsley. Spelare ut: Michael Kightly, Joey Barton, Jon Flanagan, Michael Keane.

Sean Dyche – (++)
Försvar – (++)
Mittfält – (++)
Anfall – (++)

Hyllman. Burnley gjorde succé förra säsongen när de för första gången höll sig kvar i Premier League. Grunden för detta lades med ett mycket starkt facit på hemmaplan. Det kommer bli svårare att upprepa den här säsongen. Burnley har även tappat en mycket viktig spelare i Michael Keane. Det är svårt att se hur Burnley skulle kunna göra en bättre säsong än förra säsongen. Det är desto lättare att se hur de skulle kunna göra en sämre säsong. (#19)

Linhem. Dyche har lyckats bygga ett väldigt svårslaget lag. Man försvarar som ett lag och anfaller ibland. Likt andra old school-managers har Dyche lite tålamod för spelare som inte gör exakt vad som förväntas av dem. Man kan undra hur länge det fungerar att spela sämre spelare istället för att vara lite tålmodig med yngre eller mer taktiskt råa spelare. Deras främsta argument för att hålla sig kvar är att man i stort sett är samma lag som ifjol och om man antar att deras starka hemmaform faller tillbaka på jorden lär också deras bottenlösa bortaform bli bättre? Åker Burnley ur lär man snart hitta Dyche i en tv-studio klagandes på hur alla älskar utländska managers som om de vore söta kattungar. (#18)

(19) STOKE CITY

(4-2-3-1): Jack Butland – Geoff Cameron, Kurt Zouma, Ryan Shawcross (c), Erik Pieters – Darren Fletcher, Joe Allen – Xherdan Shaqiri, Joselu, Bojan Krkic – Mame Biram Diouf.

Spelare in: Darren Fletcher, Kurt Zouma. Spelare ut: Jonathan Walters, Glenn Whelan, Marko Arnautovic, Phil Bardsley.

Mark Hughes – (++)
Försvar – (++)
Mittfält – (+++)
Anfall – (+)

Hyllman. Känslan är att något inte står rätt till med Stoke. Redan förra säsongen var ett steg tillbaka både i termer av prestation och tabellposition, samtidigt som Mark Hughes gjorde oroande referenser till hur Stoke tidigare hade överträffat förväntningarna. Flera spelare har redan lämnat Stoke och andra viktiga spelare ryktas vara på väg bort. Stoke känns stabilare i grunden men är ändå den klubb som den här säsongen mest påminner om Aston Villa och Sunderland under de två tidigare säsongerna. (#18)

Linhem. Kanske är det väldigt hårt mot Sparky att Stoke plötsligt ska falla ihop men tecknen finns där. Man har ganska fantasilöst hängt i mitten på tabellen och förra säsongen föll man några placeringar. Tillsammans med ett fantasilöst spel och att man fortsatt förlita sig på otillräckliga spelare. Man har dock börjat rensa ut en del dåliga spelare (hej då Bardsley!) men också tappat mycket av sin spetskvalitet. Kanske kan Butlands återkomst ge dem ett lyft? Att de har en enorm obalans till förmån för utgående transfers tyder på att Hughes inte drunknar i förtroendekapital. (#19)

(18) SWANSEA CITY

(4-3-3): Lukasz Fabianski – Kyle Naughton, Federico Fernandez, Alfie Mawson, Martin Olsson – Roque Mesa, Tom Carroll, Leroy Fer/Gylfi Sigurdsson – Wayne Routledge, Tammy Abraham, Jordan Ayew.

Spelare in: Tammy Abraham, Roque Mesa. Spelare ut: Gerhard Tremmel, Marvin Emnes, Bafetimbi Gomis, Borja Baston, Jordi Amat, Jack Cork.

Paul Clement – (++)
Försvar – (++)
Mittfält – (+++)
Anfall – (++)

Hyllman. Tongångarna var väldigt positiva i Swansea efter förra säsongen men det var samtidigt med mycket liten marginal de faktiskt höll sig kvar i Premier League. Några större förstärkningar har Swansea heller inte mäktat med hittills under sommaren och om de blir av med Gylfi Sigurdsson som det har ryktats ihärdigt om under sommaren så börjar det se riktigt illa ut. Tammy Abraham är en intressant värvning till anfallet även om han inte imponerande på mig under U21-EM. Men framför allt är det försvarsspelet som Paul Clement måste få rejäl ordning på. (#17)

Linhem. Jag är inte säker på hur Swansea sjönk så här långt. Kanske är jag undermedvetet väldigt sugen på att få se ett South Wales-derby igen. Antagligen överskattar jag någon nykomling. Det känns som att man har högre potential än många andra lag ifall Paul Clement verkligen kan bibehålla vårens form och bygga vidare på den. Man står dock ganska stilla truppmässigt och ifall Sigurdsson lämnar har man ett rejält håll offensivt. Känslan generellt är att man inte är tillräckligt bra på det mesta. Finns där tillräckligt med kompetens i båda ändarna av planen? Spännande att få se Tammy Abraham i Premier League, särskilt i ett lag som är mycket likt det Bristol City han spelade ifjol. (#20)

(17) BRIGHTON & HOVE ALBION

(4-4-2): Mathew Ryan – Bruno (c), Shane Duffy, Lewis Dunk, Markus Suttner – Anthony Knockaert, Dale Stephens, Davy Pröpper, Solly Marsh – Izzy Brown, Glenn Murray.

Spelare in: Pascal Gross, Mathew Ryan, Markus Suttner, Izzy Brown, Ales Mateju, Davy Pröpper. Spelare ut: Elvis Manu, Oliver Norwood.

Chris Hughton – (++)
Försvar – (+++)
Mittfält – (+++)
Anfall – (+)

Hyllman. Det finns mycket positivt att säga om Brighton, men på samma gång måste även bristerna påtalas. Det var en åldrande spelartrupp som förra säsongen kom tvåa i The Championship, och än så länge har det inte skett några större uppgraderingar av spelartruppen. Anfallslinjen överpresterade förra säsongen vilket blir svårt att upprepa. Bottenskiktet i Premier League är starkare än på väldigt länge. (#20)

Linhem. Brighton är väldigt redo för Premier League, så redo att man inte ens orkade försvara sin ligatitel efter att uppflyttningen var ett faktum. Det ska inte ta bort fokus från att man är ett väldigt stabilt och välorganiserat lag. Hamnat lite i skymundan av ett större Newcastle och mer underhållande Huddersfield. En ny mer kontinental målvakt kanske kan ge försvaret hicka men annars har man i Duffy och Dunk ett starkt och ungt mittförsvar som bara blir bättre. De kommer säkerligen följa förra säsongens trend av unga inhemska mittbackstalanger från Football League. Mycket lär hänga på Anthony Knockaert offensivt och det kan bli ensamt. Lite oroande är det att man inte förstärkt truppen nämnvärt men det finns en hel del potential att hämta. Personligen är jag mycket förtjust i yttern Solly March som ett alternativ till andra sidan om Knockaert. Får gärna värva mer till centralt mittfält och en Plan B ifall inte Glenn Murray löser anpassningen till Premier League. (#13)

(16) CRYSTAL PALACE

(3-5-2): Wayne Hennessey – Jairo Riedewald, Scott Dann, Martin Kelly – Andros Townsend, Luka Milivojevic, Yohan Cabaye, Jeffrey Schlupp, Jason Puncheon (c) – Wilfried Zaha, Christian Benteke.

Spelare in: Ruben Loftus-Cheek, Jairo Riedewald. Spelare ut: Steve Mandanda.

Frank De Boer – (+++)
Försvar – (++)
Mittfält – (+++)
Anfall – (+++)

Hyllman. Frank De Boer är den förste icke-brittiske managern någonsin i Crystal Palace, ej inkluderat Attilio Lombardos veckor under 1990-talet. Visst är det en anställning som signalerar ambition men även en taktisk reform som kommer ta tid att faktiskt genomföra. De Boer betonar bollinnehav och spelskicklighet i alla lagdelar men har i huvudsak spelare som inte känns helt naturliga för uppgiften. Det kan komma att kosta Crystal Palace inte minst defensivt och det lär sänka dem i tabellen. (#16)

Linhem. Från ett ganska charmigt lag med många egna produkter och en egen stil i Championship har Palace nu snarare apat efter Fulham och QPR till att bli London-Lag X. Lockar lätt till sig spelare tack vare sin position som London-klubb och nu har man ett stort tränarnamn dessutom. Hur bra kommer De Boer lyckas i England? Hans tränarfilosofi kan bäst beskrivas som Van Gaalen. Hur bra fungerar det med Palace som lag? Har man en stark defensiv att förlita sig på och kommer Townsend och Zaha passa in rätt taktiskt? Utan tvekan är Palace ett av de mer spännande lagen på nedre halvan av tabellen. (#15)

Publicerad 2017-08-07 kl 18:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto