POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #2: Chelsea visade vinnarskallarna på Wembley

TRE TANKAR

(1) Leicester. En övertygande seger mot Brighton följer upp en i alla fall något oförtjänt förlust mot Arsenal i premiäromgången. Vad som känns mest slående med Leicester så här långt är att laget verkar ha hittat glädjen och friheten igen och det betyder mycket för deras spel. Riyad Mahrez verkar nöjd med tillvaron och har hittat steget igen, och mycket talar också för att han blir kvar i Leicester under säsongen. Leicester kommer alltid jämföras med det ojämförbara men de verkar tillbaka i gammalt slag.

(2) Man Utd. Spring, spring, spring, spring, spring – släpp hästarna fria! Humöret var på topp hos José Mourinho som gnäggade glatt efter matchen. Likaså hos spelarna som alla pratar om sammanhållning och självförtroende som inte fanns på samma sätt förra säsongen. Det ska inte dras för stora slutsatser av de två första matcherna men matchbilden visar tydligt på ett Man Utd som inte bara vinner matcher utan även dominerar matcher. Det finns utrymme för förbättring, men förbättring har också redan skett.

(3) Chelsea. Det behöver nog inte oroas för att Chelsea ska falla igenom ännu en säsong. De indikationerna fick vi redan i andra halvlek mot Burnley och ännu mer den här kvällen. De var hetast ur startgroparna i derbyt mot Tottenham och ledde välförtjänt när Marcos Alonso drog in sin frispark. Defensiva därefter men med ett extremt organiserat försvarsspel som begränsade Tottenhams målchanser. När Tottenham ändå fick in kvitteringen mot slutet var den omedelbara känslan att Chelsea kunde straffa dem igen.

OMGÅNGENS VINNARE: Stoke

Tippade bland nedflyttningskandidaterna av många, bland andra mig, inför säsongen. Det här var en match som gav anledning att ompröva situationen en aning. Det defensivt disciplinerade Stoke var tillbaka. Viktigt med en vinst tidigt på säsongen, inte minst hemma mot en av storklubbarna.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Swansea

Det kan inte råda någon tvekan om att 0-4 sett till matchen som helhet kanske inte riktigt var vad Swansea förtjänade. De hade å andra sidan märkligt svårt att ta sig till målchanser över huvud taget och att se laget ge upp som det gjorde efter Man Utds andra mål var oroväckande.

OMGÅNGENS SPELARE: Javier Hernandez, West Ham

Det kan tyckas märkligt att till omgångens spelare utse en spelare i ett lag som förlorade, men Javier Hernandez lyckades med två för honom typiska men allt annat än enkla mål slita West Ham tillbaka in i matchen från ett underläge med två mål och bara tio man på planen. Strålande anfallare.

OMGÅNGENS MÅL: Aaron Mooy, 1-0 Newcastle (h)

Gillar det mesta med det här målet. Hur Mooy först skapar sig själv yta precis utanför straffområdet med ett enkelt väggspel, för att därefter curla in skottet i bortre hörnet utom räckhåll för målvakten. Ett mål som kräver både spelintelligens och teknisk precision. Viktigt i en i övrigt rätt stängd match.

OMGÅNGENS ?

Alla målvakter gör misstag men Hugo Lloris har det senaste året gjort lite för mycket av en vana av att göra i alla fall ett grovt och ofta avgörande misstag i framför allt de riktigt stora matcherna. Det är i dessa matcher som målvakter i titelvinnande lag inte gör misstag. Måste höja sig.

OMGÅNGENS !

Så här långt är det onekligen debutanternas säsong i Premier League. Och Jesé Rodriguez gjorde oss verkligen inte besvikna med sin debut. Nåväl, att göra en bra debut är inte någon garanti för fortsatt framgång men Jesé visade i alla fall att han har mycket att potentiellt bidra med till Stoke.

OMGÅNGENS WTF?

Hellre fria eller fälla? Det här är ett vanligt uttalande gällande domslut, att domare bara ska döma för något om de är tvärsäkra. Det kan låta vettigt men missar att domslut går åt båda håll. Att fria åt ena hållet är på samma gång att fälla åt det andra, oavsett om det gäller offside, hands eller whatever. När det diskuteras på nätet är antagandet alltid att domaren ska utgå från storlaget, men det är naturligtvis felaktigt. Domaren ska vara neutral. Något supportrar ytterst sällan kan vara.

OMGÅNGENS LOL!

Sällan man ser en leg drop på en fotbollsarena! Den här hade hur som helst till och med Hull Cogan varit helnöjd med.

OMGÅNGENS BTW…

På tal om bra debuter så gjorde Andy Robertson onekligen en imponerande debut för Liverpool på Anfield.

Omgångens Lucy Ewing: Marko Arnautovic.

Känns djupt orättvist att 13 andra Premier League-klubbar får spela Ligacupen i veckan utan att Man Utd får vara med.

Det är tufft att vara linjedomare när de till och med får skit för att de dömer offside rätt.

Huddersfield är enda Premier League-klubben i historien att vara obesegrade och inte ha släppt in ett enda mål.

Pratade om två narrativ i dagens blogg. Jag tycker både Chelsea och Tottenham visade att narrativen är klart överdrivna.

Steven Gerrard: “Mesut Özil is a liability…”

Publicerad 2017-08-20 kl 19:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto