POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #3: Liverpool triumferar på Anfield mot tragiskt Arsenal

TRE TANKAR

Man City. Det gick att ta på hur mycket den senaste vinsten faktiskt betydde för hela Man City – för spelarna, för Pep Guardiola och för supportrarna. Det har varit tre besvärliga inledande matcher på säsongen för Man City och att tappa poäng en andra match i rad hade varit besvärligt att gå till landslagsuppehåll med. Samtidigt kan inte matcherna fortsätta se ut på det här viset. Detta sagt är det imponerande att se hur snabbt Man City får med sig många spelare i anfallen och hur många som kraschar nätet. Svårt att försvara sig mot.

Chelsea. Ryktet om Chelseas nära förestående undergång verkar till synes ha varit något överdrivet. Visst var det ett kanske något slitet Everton de mötte som gjorde sin tredje tuffa bortamatch på sex dagar men det var ändå på sitt sätt imponerande hur Chelsea tryckte ned Everton i eget straffområde och aldrig gav Everton den enkla out att få fast bollen högre upp i planen som de hittat i sina tidigare matcher. Vinsten mot Tottenham var viktig. Det kommer inte bli någon Mourinhosäsong för Chelsea.

Huddersfield. Två raka vinster och tabelltoppen för Huddersfield, skulle det bli en tredje raka seger mot Southampton? Nej, Huddersfield fick aldrig hål på Southampton och fick nöja sig med oavgjort. Men därmed behöll de sitt trots allt väldigt imponerande facit att ännu inte ha släppt in ett enda mål i Premier League. Med sitt presspel stressar de motståndarnas uppbyggnadsspel väldigt effektivt och det har skördat stora triumfer i de tre första matcherna och är garanterat vad som håller dem kvar i Premier League.

OMGÅNGENS VINNARE: Newcastle

Liverpool, Chelsea och Man City kan göra anspråk på titeln men Newcastle var nog de som mest av allt behövde segern den här omgången och 3-0 hemma mot West Ham var helt säkert något som gav hopp till både spelare och fansen på plats. Alla problem är inte lösta men nu är säsongen igång.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Arsenal

Det går inte längre att bli förvånad. Redan laguttagningen gav en förvarning om vad som komma skulle. Insatsen som därefter följde motsvarade varje nidbild som ritats av Arsenals försvarsspel och kollektiva attityd under de senaste tio åren. Arsenal befinner sig i ett kompakt mörker ur vilket bara en utväg finns.

OMGÅNGENS SPELARE: Tom Heaton, Burnley

Massivt tryck från Tottenham mest hela matchen på Wembley men bunkerförsvar från Burnley tillsammans med ett enastående målvaktsspel av Tom Heaton höll Burnley kvar i matchen, vilket öppnade för Chris Wood att kvittera i matchens slutskede.

OMGÅNGENS MÅL: Charlie Daniels, 1-0 Man City (h)

Phil Neville verkade ivrig att utse detta till säsongens mål redan, vilket kanske känns lite förhastat. Men visst är det ett brutalt snyggt mål, ett mål som till viss del påminner om Stephen Wards mål för Burnley mot Chelsea. Intressant om vi får se ytterbackar börja ta skott oftare.

OMGÅNGENS ?

West Ham, Bournemouth och Crystal Palace har alla förlorat tre matcher av tre möjliga. Brighton och Crystal Palace har ännu inte gjort ett enda mål. Brighton hade emellertid otur mot Watford. För Crystal Palace fungerar ingenting. Frank De Boers inledning har varit sämsta möjliga. Något måste göras.

OMGÅNGENS !

Mikel Merino värvades till Dortmund som en av Europas mest lovande spelare men hade det klurigt att få speltid där och gick alltså till Newcastle. Visst finns det frågetecken kring hur han ska hantera Premier League men han visade mot West Ham att där finns en potentiellt väldigt intressant playmaker.

OMGÅNGENS WTF?

Miguel Britos måste ha fått ett fullständigt hjärnsläpp. Åtminstone hoppas jag det för alternativet vore för förfärligt att ens föreställa sig. Tacklingen, i brist på bättre ord, han gör på Anthony Knockaert är så våldsam och ful att den förtjänar en längre avstängning än de normala tre matcherna.

OMGÅNGENS LOL!

Antonio Conte skäller som en galning på fjärdedomaren när Jon Moss inte blåser frispark för Chelsea utan istället dömer fördel. Conte skäller fortfarande på fjärdedomaren när Chelsea gör 2-0 på denna fördel. Moss gav Conte en mycket lång och talande blick på väg tillbaka mot mittcirkeln.

OMGÅNGENS BTW…

Sergio Aguero – inte bara en strålande fotbollsspelare, även en människa med civilkurage vad det verkar.

Vet ännu inte vad – men något är fishy med Simon Mignolet.

Om inte ett Tony Pulis Derby är bästa möjliga uppladdning för en säsongsfinal av Game of Thrones så vetetusan vad som är det.

Vi kan tycka att en regel är felaktig, men domarens uppgift kan bara vara att döma utifrån reglerna som de är.

Ovanligt med Liverpoolspelare som är skadade i klubblaget men friska nog för landslaget. Brukar vara tvärtom.

Tottenham har redan förlorat fler poäng på hemmaplan än vad de gjorde på hela förra säsongen.

Publicerad 2017-08-27 kl 19:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto