Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Betyg på Premier League-klubbarnas transferfönster

Transferfönstret har smällt igen som det brukar heta. Klubbarna i Premier League har ägnat sommarmånaderna åt att köpa och sälja spelare och, mindre uppmärksammat, åt att inte köpa och sälja spelare. Tillsammans utgör dessa fyra olika beslutsnoder en klubbs samlade agerande under ett transferfönster och utgör vad som rimligtvis bör värderas i efterhand.

Att vinna ett transferfönster är i själva verket omöjligt, åtminstone i den relativa mening som av lätt insedda skäl är så populär i media. Det är naturligtvis fullt möjligt för alla klubbar att göra bra respektive dåliga transferfönster, men endast utifrån sina egna förutsättningar och respektive behov. De tävlar alltså bara med sig själva. Men några titlar för bäst transferfönster existerar ej.

Och det är på det här sättet den här sammanställningen ska läsas. Ändå bör den ge en ganska bra bild över hur väl respektive Premier League-klubb har hanterat transferfönstret. Och som vanligt är den enda centrala utgångspunkten i vilken utsträckning laget har blivit starkare eller svagare genom transferfönstret, eller mer eller mindre konkurrenskraftigt för att uttrycka det annorlunda.

BERÖMLIG (+++++)

Huddersfield. Att vara nykomling innebär specifika problem. Ofta krävs det substantiella förstärkningar av spelartruppen samtidigt som stora förändringar ofta riskerar bli ett störningsmoment. Huddersfield har värvat mängder med spelare men ändå gjort det med en klar och tydlig tanke. Vissa värvningar håller mycket hög kaliber såsom Aaron Mooy, Jonas Lössl, Tom Ince, Scott Malone och Steve Mounié. Andra värvningar är viktiga rollspelare. Huddersfield har gjort ett närmast perfekt transferfönster.

Burnley. Inför säsongen var känslan att Burnley var dead men walking men med ett lysande transferfönster kan de ha vält den ekvationen på ändan. En klubb som Burnley måste planera för att deras bästa spelare kan bli köpta och agera därefter. Michael Keane och André Gray såldes. Förstärkningarna är däremot imponerande med Charlie Taylor, Jack Cork, Chris Wood och Nakhi Wells som främsta punkter. Ett litet frågetecken kring att Burnley valde att inte försöka ersätta Michael Keane på marknaden.

MED BERÖM GODKÄND (++++)

Everton. Har gjort ett i grova drag alldeles utmärkt transferfönster och förstärkt laget både på bredden och på längden. Michael Keane, Gylfi Sigurdsson, Sandro Ramirez, Wayne Rooney, Cuco Martina, Davy Klaassen och Jordan Pickford är alla bra eller riktigt bra värvningar som gör Everton betydligt starkare. Att Everton skulle behöva sälja Romelu Lukaku stod klart redan innan sommaren, de fick ut ett bra pris för spelaren, men en besvikelse för Everton är att de inte lyckades med vad som kanske var huvuduppgiften – värva en etablerad striker.

Leicester. Normalt sett om ett lag skulle förlora en spelare som Danny Drinkwater under transferfönstrets slutminuter så skulle det kanske betraktas som ett bakslag men Leicester hade planerat rätt väl för det både preventivt med Vicente Iborra som ersättare. Harry Maguire och Aleksandar Dragovic är två riktigt bra förstärkningar till mittförsvaret och Kelechi Iheanacho en potentiellt mycket bra anfallsvärvning samtidigt som Riyad Mahrez är kvar i klubben.

Man Utd. En av klubbarna som över huvud taget inte blandade sig i det där med deadline day var Man Utd vilket i sig är ett tecken på att man anser sig ha gjort ett rätt bra transferfönster. Det blev tre plus en värvning under fönstret där Romelu Lukaku, Nemanja Matic och Victor Nilsson Lindelöf alla tre förstärker Man Utds spelartrupp. Zlatan Ibrahimovic är en mycket stark bonus. Det finns fortfarande frågetecken kring framför allt vänsterbacken samt mittförsvaret.

Watford. Lite i skymundan har Watford faktiskt gjort ett riktigt bra transferfönster utan att för den sakens skull ha svarat för någon större bomb på marknaden. Men de har släppt flera spelare som inte längre fyllde någon större funktion, värvat en intressant engelsk ryggrad i Tom Cleverley, Nathaniel Chalobah, Will Hughes och André Gray, samt mycket kompetens i form av Kiko Femenia, Richarlison, Orestis Karnezis med flera.

West Brom. När Darren Fletcher tidigt under sommaren meddelade att han gick till Stoke kunde det ses som ett tecken på en jobbig sommar för West Brom, som däremot svarar upp med att göra ett av sina bättre transferfönster. Hade Grzegorz Krychowiak varit mer än ett årslångt lån hade bara den värvningen lyst upp tillvaron. Ahmed Hegazi, Kieran Gibbs, Oliver Burke, Jay Rodriguez och Gareth Barry är andra riktigt starka värvningar. Lyckades behålla Jonny Evans.

VÄL GODKÄND (+++)

Liverpool. Om vi räknar in värvningen av Naby Keita i det här transferfönstret, vilket vi kanske strikt talat borde göra, så skulle kanske Liverpool förtjäna att lyftas upp ett steg här. Trots det har Liverpool gjort några bra värvningar redan den här sommaren i form av Mohamed Salah, Andy Robertson och Alex Oxlade-Chamberlain samt Dominic Solanke, samtidigt som de ser ut att lyckas behålla Philippe Coutinho. Dock stora kvarvarande frågetecken kring mittförsvaret och sumpningen av Virgil Van Dijk var en rejäl missräkning.

Man City. Ingen annan Premier League-klubb har nog gjort riktigt lika många uppenbara kvalitetsvärvningar som Man City och Pep Guardiola har verkligen gjort ett rejält jobb med att renovera och förnya spelartruppen inför den här säsongen, klart och tydligt med den konstruktivt kortsiktiga agendan att vinna titlar under sin andra säsong. Mittförsvar och centralt mittfält känns däremot fortfarande som en mjuk punkt och deadline day blev en rejäl setback för Man Citys planer när vare sig Alexis Sanchez eller Jonny Evans gick igenom.

Stoke. Jag var i början av sommaren redo att trycka på panikknappen för Stoke när det såg ut som om de skulle tappa spelare efter spelare, bland andra Marko Arnautovic, Glenn Whelan, Phil Bardsley med flera. Istället ser det kanske ut som om Mark Hughes har lyckats göra sig av med en hel del dödkött och istället förstärkt med mycket intressanta spelare som Kurt Zouma och Kevin Wimmer till backlinjen, Jese Rodriguez på offensivt mittfält och kanske inte minst Darren Fletcher på centralt mittfält. Imponerande transferfönster i en svår situation.

Tottenham. Tottenhams spelartrupp är så stark redan att det egentligen var rätt svårt att se några helt uppenbara punkter där Tottenham skulle förstärka, eller åtminstone att det gällde att skynda långsamt. Försäljningen av Kyle Walker svider lite men var väntad och svår att undvika, och med värvningen av Serge Aurier har man tagit höjd för det. Den sena värvningen av Fernando Llorente kan visa sig inspirerad och två mittbackstalanger har värvats. Fortfarande saknar kanske Tottenham spelaren av riktigt hög kaliber på kanten.

GODKÄND (++)

Bournemouth. Enbart målvaktsvärvningen av Asmir Begovic vore kanske nog att förklara Bournemouths transferfönster som godkänt. Det var onekligen en position som Eddie Howe behövde åtgärda och nu är det gjort. Där finns så klart ett antal andra bra värvningar i form av Nathan Aké och Jermain Defoe, men överlag är det inte några väldiga förstärkningar Bournemouth gjort den här sommaren, men inte heller någon allvarligare försämring.

Brighton. Har värvat på ett sätt som påminner om Huddersfield men inte på ett sätt som känns riktigt lika genomtänkt. Några värvningar känns potentiellt mycket bra såsom José Izquierdo, Davy Pröpper och Mathew Ryan. Men ett generellt intryck är att sommaren har gått ut mer på kvantitet än på kvalitet och inte minst att Brighton har misslyckats med vad som kan ha varit deras viktigaste uppgift, att värva en riktigt bra anfallare.

Chelsea. Man ska inte överdramatisera Chelseas transferfönster. Laget är i själva verket inte sämre än vad det var förra säsongen och några värvningar såsom Alvaro Morata och Tiemoué Bakayoko är riktigt intressanta. Samtidigt är spelschemat desto tuffare den här säsongen och vad man skulle kunna säga är att det känns som att Chelsea har missat en chans att verkligen förstärka. Har gått på pumpen med flera planerade värvningar såsom Romelu Lukaku, Alex Oxlade-Chamberlain, Fernando Llorente och Ross Barkley och beslutet att sälja Nemanja Matic till Man Utd var kanske inte briljant.

Southampton. Jaha, vad hände egentligen här? Mauricio Pellegrino antingen såg inte några större behov att förstärka Southamptons spelartrupp eller så har kanske för mycket energi gått åt till att hålla Virgil Van Dijk kvar i klubben. Här har Pellegrino ett stort jobb att göra med att återintegrera Van Dijk i laget. Mario Lemina är en mycket bra värvning till mittfältet där Southampton samtidigt gjort sig av med Jordie Clasie. Southampton ser fortfarande tunna ut offensivt.

Swansea. Möjligen kan man låta sig luras en aning över att Swansea till synes var deadline days stora vinnare med både lånekuppen av Renato Sanches och den sena värvningen av Wild Wilfried Bony. Samtidigt talar det mesta för att tappen av Jack Cork, Gylfi Sigurdsson och Fernando Llorente kan bli riktigt dyrbara för Swansea, givet att det i mångt och mycket var dessa spelare som höll dem kvar i Premier League förra säsongen. Med nöd och näppe godkänt för Swansea sett till transferfönstret som helhet.

West Ham. Verkligen blandade bananer för West Ham som har gjort några riktigt bra värvningar i form av Javier Hernandez och Joe Hart, och en värvning som åtminstone har viss potential i form av Marko Arnautovic. Men oj vad det har försvunnit spelare och känslan är fortfarande att West Hams centrala mittfält var ett område på planen i stort behov av förstärkning som däremot lämnats helt åt sitt eget öde under sommaren. Oroväckande om rapporterna stämmer att ägarna valde att sätta stopp för alla affärer i slutet av fönstret på grund av att de saknade förtroende för Slaven Bilic.

UNDERKÄND (+)

Arsenal. Arsenals problem skulle aldrig definieras av transferfönstret vilken form det än tog. Alexandre Lacazette är en bra värvning fast på ett område som ändå inte nödvändigtvis har varit Arsenals huvudsakliga dilemma på planen. Defensivt har Arsenal i själva verket blivit tunnare och centralt mittfält ser fortfarande lika tunt ut, även om detta mer är en fråga om Arsene Wengers prioritering än transferfönstrets genomförande. Sommarens stora transfersaga var Alexis Sanchez där Arsenal istället för att signalera styrka valde att under fönstrets sista vecka förklena sig själva genom att bad faith-förhandla med Man City och Alexis Sanchez och få byxorna neddragna offentligt av möjlig ersättare, och de tvingas nu istället genomföra säsongen med en ytterst prekär situation i spelartruppen. Tappet av Alex Oxlade-Chamberlain till Liverpool är knappast lyckat det heller.

Crystal Palace. Mamadou Sakho var en bra värvning på transferfönstrets så kallade midnattstimme men det kan inte ses som någon självklarhet att han passar lika väl in i Frank De Boers fotboll som i Sam Allardyces. Jairo Riedewald och två lån av Timothy Fosu-Mensah och Ruben Loftus-Cheek känns utöver det helt otillräckligt och med en spelartrupp som inte verkar svara på De Boers taktiska idéer kan detta leda till rejäla problem för Crystal Palace.

Newcastle. När transferfönstret har gått så dåligt att lagets framstående tränare rapporteras söka sig om efter andra jobb så vet man att då har det gått riktigt illa. Mike Ashley har gjort ännu en bait-and-switch med Newcastle den här sommaren, ett Newcastle som inte alls har gjort de förstärkningar Ashley utlovade eller laget faktiskt behövde. Newcastle har misslyckats både med att sälja spelare de ville bli av med som värva spelare de faktiskt ville värva.

:::

LINHEMS TRANSFERKOLL

David Wheeler, Exeter till QPR. Högerytter framför allt som gjorde 19 mål och sju assists för Exeter ifjol när de tog sig till playoff. En kulthjälte från Lewes som inte hade planer på att bli fotbollsproffs utan flyttade till Staines, varifrån Exeter värvade honom, för att det var klubben som låg närmast universitetet där han skulle börja studera. Spännande att se han i QPR, steget är rejält från League Two till Championship. Väl godkänd – (+++)

Jota, Brentford till Birmingham. En av ligans bästa spelare i våras när han återvände från lån. Redan börjat denna säsongen med tre assist. Härlig vänsterfot och bryter in från högerkanten lika ofta som Robben och nästan lika effektivt. Brum är i desperat behov av offensiv kreativitet och Redknapp behöver poäng ifall den där topp sex-placeringen ska vara en dans på rosor. Jota känns som helt rätt spelare för Redknapps storsatsande Birmingham. Ge honom bollen bara och inte alltför mycket taktiska instruktioner. Tungt avbräck för Brentford men det är också vad man räknar med och till nästa säsong har de någon billigare och lika bra som kan ta dem till niondeplats. Berömlig – (+++++)

Pierre-Michel Lasogga, Hamburg till Leeds (lån). Känns som en lysande ersättare till Chris Wood och tydligt i linje med hur Christiansen föredrar värvningar från kontinenten. Hade ingen lyckad tid i Hamburg (vilket inte Hamburg haft heller) men dessförinnan var han en fruktad anfallare. Aldrig gjort de där otroliga mängderna mål som Chris Wood gjorde ifjol, men det hade inte riktigt Wood gjort heller tidigare. Helt rätt spelartyp (lik Wood det vill säga) och nu hänger det på hans målskytte. Med beröm godkänd – (++++)

Pawel Cibicki, Malmö till Leeds. De spelarna som gått från Allsvenskan till Championship de senaste åren har haft blandade framgångar. Lasse Vibe är en riktig succé medan Engvall eller Antonsson knappt såg gräset. Det är svårt att bedöma Cibickis nivå men Malmö håller trots allt någon slags europeisk klass. Det hjälper att Cibicki inte är någon endimensionell anfallare och kan spela på flera positioner. Blir inte lätt att ta plats i ett Leeds som nu har gott om offensiva mittfältare/yttrar och sällan spelar med två anfallare. Väl godkänd – (+++)

Marvin Johnson, Oxford till Middlesbrough. Vänsterytter/-back som tog League Two med storm ifjol. Åtta assists och sex mål trots att han spelade mest som vänsterback. Oroande för Oxford att man fortsätter tappa sina bästa spelare, trots att man värvat bra. Boro har visserligen redan Friend som vänsterback men senast spelade Friend som mittback i trebackslinje och Johnson skulle passa bra som wingback. Annars kan också Johnson som ytter tillföra bredd och inlägg till den nickstarka anfallsduon Gestede-Assombalonga. Väl godkänd – (+++)

Jason Lowe, Blackburn till Birmingham. En kompetent spelare. En av få i Blackburn de senaste säsongerna. Tillför dock inte mycket annat än bredd till Birmingham. Lowe spelar främst högerback eller centralt på mittfältet. Godkänd – (++)

Yohan Mollo, Zenit St. Petersburg till Fulham. Imponerade stundtals i Ligue 1 med olika lag. Har därefter spenderat några säsonger i Ryssland där han var bra i Krylia Sovetov men sedan inte slog sig igenom i Zenit. Kan hålla högre klass än vad Fulham gör men kan också bli en besvikelse om han inte är motiverad. Är ändå rätt sida 30-strecket fortfarande. Aldrig fel att ha många yttrar, dem går åt under en lång säsong. Väl godkänd – (+++)

Jordan Graham, Wolverhampton till Fulham (lån). Mer yttrar till Fulham! Graham var en sensation när han slog igenom men när han återvände efter sin skada hade Mendes tagit över. Det ska sägas dock att det främst är den egna talangen Enokhbare som plockat Grahams tänkbara plats. Oklart om Graham går rakt in i Fulham men han tillför onekligen bredd och i Fulham får offensiva spelare väldigt fria tyglar. Väl godkänd – (+++)

Ben Heneghan, Motherwell till Sheffield Utd. Manc som började sin ungdomskarriär i Everton. Spelade sedan i Chester innan han värvades till Skottland. Nu är han tillbaka söder om Hadrians mur. Mittback som kan spela högerback också vilket lär passa i Sheff Utds trebackslinje. Gjorde antagligen Brayford överflödig. Väl godkänd – (+++)

Gary Gardner, Aston Villa till Barnsley (lån). Den sortens unga spelare med stor potential som borde fått chansen i ett bättre skött Aston Villa. Nu har man istället försökt köpa tillbaka till PL. Väldigt bra för Barnsley. Lillebror Gardner har briljerat i främst Nottingham tidigare med helt otroliga långskott. Kan vara Hourihane-ersättarna man sökt sedan i januari. Deras första försök till Hourihane-ersättare – Alex Mowatt har man lånat ut till Oxford. Med beröm godkänd – (++++)

Craig Noone, Cardiff till Bolton. Känd för att han tidigare före sin proffskarriär jobbade som takläggare i Liverpool och var med och la om Gerrards tak. Spelat ett bra tag i Cardiff men har nu blivit utfasad från startelvan. Håller fortfarande god Championship-klass. Oklart hur han som ytter passar i Boltons 3-5-2 men efter en tung start kanske de är redo att byta formation. Väl godkänd – (+++)

Adam Federici, Bournemouth till Nottingham (lån). Förhoppningsvis tänkt som en rutinerad andramålvskt till unge målvaktsundret Jordan Smith som antagligen varit ligans bästa målvakt hittills. En solid målvakt som inte alls synts till sedan han var en av ligans bästa med Reading. Ett stabilt par händer. Väl godkänd – (+++)

John Brayford, Sheffield Utd till Burton. Samma övergång han gjorde ifjol, på lån, blir nu permanent. Passar bra i Burton där han både kan spela mittback eller som en av tre mittbackar. Burton vet vad man får. Väl godkänd – (+++)

Liam Feeney, Blackburn till Cardiff (lån). Jag förstår inte alls. Feeney är 30 år gammal och inte särskilt bra på denna nivån. Hade varit en okej värvning i League One. Å andra sidan känns alla Warnocks värvningar trista och otillräckliga. Trots detta leder Cardiff ligan med en tidigare i League One kringflackande Nathaniel Mendez-Laing som stjärna. Antar att Warnock tyckte man blev tunn på kanten efter ha släppt Craig Noone till Bolton och lånat ut Matty Kennedy till Pompey. Underkänd – (+)

Maxime Colin, Brentford till Birmingham. Brentford är bra på att sälja spelare, kanske inte världsbäst på att få betalt men de är inget lag som behåller spelare i onödan. Colin har sett sig petad på högerbacken av nytillkomna Dalsgaard. Birmingham har redan Jenkinson och Nsue som högerbackar. Nsue är visserligen rejält offensiv men det känns som onödigt många högerbackar. Redknapp fick la ett bra pris tillsammans med Jota? Väl godkänd – (+++)

Will Miller, Tottenham till Burton. Var på lån i klubben ifjol. Gjorde bara ett mål men är ganska ung. Burton behöver anfallare. Godkänd värvning utifrån att han är ung och inte bara inlånad. Godkänd – (++)

Callum Connolly, Everton till Ipswich (lån). Ytterback som kan spela på både kanterna. Gjorde två mål i sin debut för Wigan ifjol i en 2-0-seger mot Burton. Big Mick har ofta på grund av mittbacksskador spelat fyra ytterbackar i backlinjen denna säsongen, till förvånande framgång. Så en till ytterback är kanske nödvändigt? Kanske vill inte Big Mick behöva förlita sig hela säsongen på sina egna unga traktorpojkar? En mittback hade varit en rimligare breddvärvning om inte Big Mick nu ser Spence och Knudsen som långsiktiga mittbacksalternativ. Godkänd – (++)

Sam Winnall, Sheff Wed till Derby (lån). Derby behöver en anfallare. Rowett verkar inte lita på Chris Martin. Vydra däremot har börjat bra samtidigt som man har Nugent också. Byteslånaffär med Butterfield åt andra hållet, vilket är ett av fönstrets konstigaste affärer. Ändå lite sexigare att byta två spelare med hög potential som mycket väl kan bli tongivande för sina nya lag. Winnall var en målmaskin för Barnsley även efter de blev uppflyttade. Kan samtidigt känna att det ofta är skadligt för lag att ha för många anfallare, särskilt när få känns kompatibla. Väl godkänd – (+++)

Jacob Butterfield, Derby till Sheff Wed. Wednesday har onekligen saknat spelare som skapar chanser. Butterfield är en kreativ spelare men finns det plats för både honom och Barry Bannan? Hade snarare sett fler yttrar eller Forestieri-ersättare värvas till Hillsborough. Med det sagt är jag svag för tvåfotade Butterfield som kan vara riktigt sevärd på sina bra dagar. Lite tveksam till hans jämnhet och hur han passar i ett ganska strikt lag. Väl godkänd – (+++)

Craig Bryson, Derby till Cardiff (lån). Rowett rensar ut Derby till stor del. Frågan är om man rensat ut för många centrala mittfältare. Förhoppningsvis kommer George Thorne tillbaka snart efter lovande spel i reservlaget. Bryson är en rutinerad box-to-box mittfältare som hade en drömsäsong 2013-14 med 16 mål och 13 assists. Aldrig nått den nivån igen men likväl en rutinerad tvåvägspelare. Passande ersättare till Ralls som gick till Rangers. Har en slitvargsbroder i sin nya lagkamrat Gunnarsson. Väl godkänd – (+++)

Clayton Donaldson, Birmingham till Sheff Utd. Target man som med åren blivit en bättre framspelare än målskytt. Ur ett klassiskt perspektiv en perfekt “Big Man” till en liten målsprutande Billy Sharp längst fram. Det borde fungera bra i Blades 3-5-2 och Donaldson är en klar uppgradering mot Leon Clarke. Gick från att starta varje match hittills för Birmingham till att tydligen vara överflödig enligt Redknapp. Känns väldigt passande i Sheffield och håller fortfarande god Championship-klass. Med beröm godkänd – (++++)

Marc Wilson, Bournemouth till Sunderland. Jag hade helt glömt bort att Wilson spelade i Bournemouth. Inte för att någon tänker på Marc Wilson ofta. Stabil mångsidig försvarare som helt är mittback men spelat alla tänkbara defensiva positioner i Stoke och Portsmouth tidigare. Han och Billy Jones kan nog prata om många minnen där folk inte känt igen dem trots att de spelat flera säsonger i Premier League. Väl godkänd – (+++)

Luke Steele, Panathinaikos till Bristol City. Gjorde två säsonger som förstamålvakt i Panathinaikos, vilket måste ha varit en rejäl omställning från Barnsley. Tappade dock sin plats ifjol. Har länge ansett att Bristol City behöver en bättre målvakt än Frank Fielding och det kan mycket väl bli Steele. Med beröm godkänd – (++++)

Maikel Kieftenbeld, Birmingham till Derby. Ganska anonym men gedigen central mittfältare. Rowett känner han från sin tid i Birmingham. Rowett vill ha mer industri än finess på sitt innermittfält. Aldrig sett hans storhet och varit direkt dålig inledningsvis. Men Rowett vet han vill och det lär fungera även om det inte är vackert. Godkänd – (++)

Jonny Williams, Crystal Palace till Sunderland (lån). Joniesta! En av de många lovande Palace-talangerna som aldrig slog igenom efter Wilf Zaha. Trevlig liten offensiv mittfältare som antagligen behöver spela i ett genuint kortpassande lag för att lyckas snarare än att förväntas vara kreatören som bryter mönstret i ett Ipswich till exempel. Jag tror fortfarande på honom. Han och McGeady tillsammans kan bli underhållande. Godkänd – (++)

Fikayo Tomori, Chelsea till Hull (lån). Det lånar sig att vara vän med Roman Abramovich. Tomori kan spela både på mittfältet och i backlinjen. Lovande ungdomslandslagsman för England. Gjorde inget större avtryck i Brighton ifjol men var en hyfsad backup. Kan säkert hjälpa Hull, kanske bilda mittlås med evigt utlånade Chelsea-kollegan Michael Hector? Väl godkänd – (+++)

Jamie Allen, Rochdale till Burton. Burton har värvat Rochdales innermittfält nu efter ha plockat Matty Lund tidigare. Det är lite på den nivån Burton jobbar. Stora skor att fylla efter Jackson Irvine lämnat men jag gillar Allen (och Lund) för Burton som på alla sätt är ett League One-lag i Championship. Cloughie har dessutom bra koll på League One. Väl godkänd – (+++)

Callum McManaman, West Brom till Sunderland. En ytter av gammalt snitt. En scouser in i själen och ut i dobbarna. Man vet liksom aldrig som han ska göra ett snyggt solomål eller försöka skada någon. Grayson har varit bra på att få McGeady att prestera konsekvent, kanske kan han hjälpa McManaman? Det finns en väldigt talngfull lirare där. Känns heller inte alltför riskfylld då Sunderland värvat gott om andra spelare. Väl godkänd – (+++)

Oli McBurnie, Swansea till Barnsley (lån). Haft en del bra korta lån i både Chester och Newport, hur klarar han sig utanför Wales och på denna höga nivån? Barnsley brukar ha bra fingertoppskänsla men McBurnie känns som en miss. Ingen större risk i att låna in en ung anfallare visserligen. Underkänd – (+)

Alfred N’Diaye, Villareal till Wolves (lån). En av Hulls tappra inlånade spelare under Marco Silva ifjol. Gjorde bland annat mål mot Liverpool. Vilket tydligen vem som helst kan göra om de spelar för Marco Silva. Kan säkert tillföra något till Wolves som inte verkar göra dåliga värvningar längre. Jag var till exempel tveksam till Barry Douglas men han har kanske varit ligans bästa wingback hittills. Tillför åtminstone bredd till ett tunnt centralt mittfält. Väl godkänd – (+++)

Liam Walsh, Everton till Birmingham (lån). Passande nog gjordes sommarens sista värvning av Harry Redknapp som är deadline days egen jultomte. Hans 14:e värvning totalt denna sommaren är en färre än Barnsley men mer än de flesta och dessutom klart dyrare. Walsh är en kort mittfältare som gjorde flera matcher för Yeovil i League Two ifjol. Vad tyder på att han är redo för Championship? Känns som att Everton har gott om bättre ungdomar. Klart mer intresserad av Dowell, Jonjoe Kenny, Gethin Jones, eller Conor Grant (som inte bör spela i League Two längre). Underkänd – (+)

Publicerad 2017-09-01 kl 18:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons