Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #5: Målfoto mellan Manchesterlagen i toppen av tabellen

TRE TANKAR

(1) Arsenal. Vi brukar ju närmast av gammal hävd och tradition behöva såga Arsenal efter stormatcher i ligaspelet, i synnerhet på bortaplan. Alltså kan det finnas skäl att peka på motsatsen när möjlighet finns. En poäng är alltid en poäng och ska respekteras. Arsenal borde kanske inte ha vunnit matchen även om möjligheten fanns. Framför allt var det en defensivt disciplinerad insats som lade grunden för poängen, och frågan måste naturligtvis ställas om det verkligen var någon tillfällighet att den kom utan Mesut Özil med i elvan.

(2) Bournemouth. Otroligt viktig vinst för Bournemouth som tar sina första poäng för säsongen hemma mot Brighton. En match som såg ut att kunna sluta illa när Brighton alls inte oförtjänt tog ledningen. Jordon Ibe vände matchen efter att ha blivit inbytt med två briljanta framspelningar. Ett exempel på värdet med spelare som inte enbart slår alibipassningar utan faktiskt vågar sig på nyckelpassningar, även om det innebär att några missas. Ett möjligt genombrott för Jordon Ibe i Bournemouthtröjan.

(3) Tottenham. Det går knappast att ifrågasätta Tottenhams kvaliteter. Men oavgjort mot Swansea innebär att de redan har tappat sju poäng på hemmaplan den här säsongen. Tottenhams anfallsspel har med rätta hyllats och inte minst Mauricio Pochettinos sätt att organisera anfallsspelet som vore det en maskin. Extremt effektivt när det går i lås. Frågan är emellertid om inte organisationen kommer med ett pris, för det är i sådana här matcher som mot Swansea som Tottenhams anfallsspel också kan ge ett mekaniskt och därmed förutsägbart intryck.

OMGÅNGENS VINNARE: Burnley

Turf Moor var Burnleys stora tillgång förra säsongen. Däremot tog de totalt bara sju poäng på bortaplan under hela säsongen. Den här säsongen har de redan plockat fem poäng på tre bortamatcher och är alltså obesegrade mot Chelsea, Tottenham och nu Liverpool. Inte för att dessa tre storklubbar nödvändigtvis har varit direkt dåliga utan för att Burnleys försvarsspel har varit fantastiskt bra, kombinerat med en bra anfallsidé. I slutänden väl så nära att vinna på Anfield som Liverpool någonsin var.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: –

Nej, ingen den här gången. De närmaste kandidaterna vore kanske Watford och Everton. Men Watford fick några sura mål i baken och sedan rann det iväg, hade ett antal farligheter själva men mötte ett strålande Man City. Everton lät det rasa iväg helt i onödan i slutminuterna, vilket är obra, men hade innan dess definitivt stört Man Utd och oroat Old Trafford. Inga riktiga loserinsatser.

OMGÅNGENS SPELARE: Sergio Aguero, Man City

Magisk insats av Sergio Aguero mot Watford. Rätt imponerande att lyckas sticka ut som ensam spelare när anfallet som helhet fungerar så bra som Man Citys gjorde mot Watford. De två första målen är möjligen standard för Aguero, men det tredje målet stod inte Leo Messi efter på något sätt.

OMGÅNGENS MÅL: Andrew Surman, 1-1 Brighton (h)

Flera snygga mål den här omgången. Kanske kom det snyggaste redan på fredagskvällen med Jordon Ibes klackpassning in i straffområdet till Surman som visar en sagolik kyla som läst in Lewis Dunks vanliga täckning, håller i bollen ett moment extra och sedan lugnt bara rullar in bollen i bortre hörnet. Klass.

OMGÅNGENS ?

Crystal Palace förlängde sin svit av måltorka till fem hela matcher, vilket med start från början av säsongen är ett nytt rekord. En mycket stor anledning stavas Christian Benteke som ser ut att spela helt utan självförtroende. Han vinner inga nickdueller, han tar inga löpningar utan är stillastående, och är helt isolerad i Crystal Palaces spel. Något Roy Hodgson måste åtgärda.

OMGÅNGENS !

Andra matchen i rad som Jamaal Lascelles vinner matchen åt Newcastle. Inte bara med sitt nickmål ska sägas utan också för en strålande mittbacksinsats som gjuter mod i hela laget, ett sant kaptensämne. Lascelles behövde kliva fram i en match som Newcastle borde ha avgjort långt tidigare.

OMGÅNGENS WTF?

Offsidedomsluten stod i centrum den här omgången. Man City fick god hjälp av några sådana. Samtidigt rykte det ur öronen på David Wagner efter sin match och det kan konstateras att om Huddersfield spelat efter Man Citys offsideregel hade de vunnit matchen mot Leicester. Små marginaler men kanske kan regeln göras lättare och tydligare?!

OMGÅNGENS LOL!

Så länge Wayne Rooney var kvar på planen stod det bara 1-0 till Man Utd och det var fortfarande en oviss matchutgång. Ronald Koeman byter ut Rooney i den 82:a minuten och därefter landar tre bollar bakom Jordan Pickford. Hyggligt av Man Utd att låta Rooney kliva av innan de plockade fram bulldozern.

OMGÅNGENS BTW…

Harry Redknapp. Antal poäng med Birmingham: 10. Antal värvningar med Birmingham: 14. Sparkad.

Väldigt prydliga svärmorsdrömmar till målvakter i Premier League.

Många röda kort för Chelsea på senare tid. Särskilt mot Arsenal av någon svårförklarad anledning.

Fin mottagning av Wayne Rooney på Old Trafford. Man Utd-fansen vet mycket väl vad de hade för spelare i Rooney, de behöver inte påminnas om det.

Man Utd har onekligen tagit för (god) vana att höja siffrorna i matchens slutskeden. Kan ge en något förljugen bild av matchen.

Publicerad 2017-09-17 kl 19:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons