Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #7: Man City har ledartröjan inför landslagsuppehållet

TRE TANKAR

(1) Man City. Betydligt mycket mer imponerande än några storsegrar mot några av Englands och Europas mer medelmåttiga lag var lördagens övertygande seger mot Chelsea på Stamford Bridge. Inte bara resultatet utan spelet under matchen var skäl att låta sig imponeras och Man City axlade onekligen manteln av att vara den här säsongens titelfavoriter. Ett första riktigt svar på tal från Pep Guardiola till de som sett honom som en ”fraud”. Att häckla pepologer råkar vara en av mina favoritsysselsättningar, men det gör ju inte motsatsen mer begåvad.

(2) West Ham. Ägarna på läktarna igår mot Swansea, sällan något särskilt bra tecken för en utsatt manager. De flesta verkade mena att den sena segern mot Swansea var en livlina för Slaven Bilic, men om beslutet står och faller med den saken är något fel i grunden. West Ham vann matchen, men matchen i sig var ett tydligt exempel på varför West Ham måste byta ut Bilic, för hellre än senare. Det går inte att se hur West Ham vill spela fotboll och Bilic lyckas inte göra spelarna bättre i West Ham. Något måste hända under landslagsuppehållet.

(3) Everton. Något måste hända även med Everton. Här är det kanske för tidigt att börja prata om managerbyte redan, men det känns uppenbart att Ronald Koeman är en stor del i Evertons problem. Hans taktiska direktiv känns alltför passiva, alltför defensivt inriktade, alltför inriktade på kontroll framför fart och konstruktivitet. En lågt liggande backlinje, två defensiva mittfältare, inget tyder på ett lag som riktigt vill försöka hävda sig i toppen av tabellen. Mycket mer går att få ut av Everton än så. Just nu är Everton ännu ett argument för att hålla holländska tränare långt borta från engelsk fotboll.

OMGÅNGENS VINNARE: Man City

Burnley får ursäkta kan tyckas men att vinna borta mot en av sina potentiellt hetaste titelkandidater måste alltid väga väldigt tungt. Det här var omgången när Man City verkligen tog klivet fram som den här säsongens titelfavoriter, omgången när det börjar stå klart att om något lag lyckas sluta ovanför Man City den här säsongen så vinner det också ligan.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Southampton

Det må kännas lite tufft att utse Southampton till Cliff Barnes men visan börjar bli lite väl bekant nu. Ett Southampton som helt enkelt inte klarar av att göra mål och som börjar förlora alldeles för många matcher. Frank De Boer och Mauricio Pellegrino var de två poptillsättningarna inför säsongen. En är redan sparkad och den andre börjar det finnas rejäla frågetecken kring.

OMGÅNGENS SPELARE: Kevin De Bruyne, Man City

Mittfältet var nyckeln till hur Man City lyckades kontrollera matchen så totalt mot Chelsea på Stamford Bridge. Viktigast på Man Citys mittfält var De Bruyne, som svarade för en mer eller mindre fullkomlig insats. Arbetade stenhårt, tog löpningar, pressade högt, ett öppnande passningsspel och inte minst det egna effektiva avslutet.

OMGÅNGENS MÅL: Harry Kane, 3-0 Huddersfield (b)

Ett mål ur den högre skolan som onekligen framhävde Harry Kanes förmågor i skarpast möjliga ljus. Vänder bort två försvarare utanför straffområdet för att lägga över bollen på vänsterfoten innan ett både hårt och välplacerat skott lägger bollen utom räckhåll för målvakten. Ett mål i världsklass av en anfallare i världsklass. Vinner matchen åt Tottenham med sin målfarlighet.

OMGÅNGENS ?

Alvaro Morata får känning av skada halvvägs in i första halvlek och Antonio Conte väljer att byta in Willian istället för Michy Batshuayi. Ett taktiskt val som skulle visa sig göra slut på det mesta av Chelseas offensiva förhoppningar och mer eller mindre ge matchbilden till Man City. Kontrasten med när Chelsea i ett senare skede byter in Batshuayi är tydlig. Stort frågetecken kring Contes matchcoachning på Stamford Bridge.

OMGÅNGENS !

Richarlison var en av Watfords sena värvningar den här säsongen men som har fått en tidig effekt på lagets poängskörd. Två sena mål i Watfords två senaste matcher, mot Swansea och nu mot West Brom, har inneburit en vinst och ett oavgjort resultat, och alltså tre poäng extra på kontot för Watford. Dessutom en ständig fara i Watfords anfallsspel. En av ligans mer anonyma succévärvningar så här långt.

OMGÅNGENS WTF?

Två matcher i rad har Swansea förlorat sedan motståndarna gjort mål i matchens absoluta slutminuter. Tungt naturligtvis, men visar också på något av en svag ryggrad i Swansea. Mycket att jobba med för Paul Clement alltså som definitivt har en utmaning framför sig att hålla Swansea kvar i Premier League. Än så länge har varken Renato Sanches eller Wilfried Bony riktigt lyckats göra något som helst avtryck.

OMGÅNGENS LOL!

Man är sin egen lyckas smed brukar det sägas. I så fall måste det vara så att man även är sin egen olyckas smed. Och det vore kanske väl funnet att för att beskriva Newcastles kvitteringsmål mot Liverpool, där Joel Matip lyckas rädda upp sitt tveksamma försvarsspel med att bryta Joselus avslut, på dennes smalben och in i mål. Inte riktigt badbollsnivå på denna, men bra nära.

OMGÅNGENS BTW…

24 passningar inom laget innan Burnley rullar in 1-0 mot Everton på bästa Barcelona-manér.

Om Bayern München erbjuder Jürgen Klopp jobbet som deras nästa tränare – säger han nej då?

Hur illa resultaten och spelet än ser ut för Crystal Palace så var det vackert att se dem verkligen spela för stoltheten på Old Trafford. Viktigt.

Publicerad 2017-10-01 kl 19:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons