Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #8: Man City sätter standarden för närvarande

TRE TANKAR

(1) Watford. Vi visste redan sedan förra säsongen att Marco Silva var en skicklig tränare, men det är ändå imponerande vilken struktur och ordning han på kort tid har lyckats få på Watford, som tidigare har känts så spretiga och befriade från struktur. Watford ligger fyra för närvarande, i vad som är deras bästa säsongsinledning under Premier League-eran, och den påträngande frågan är så klart hur långt detta kan räcka?! Var det möjligen en match om sjätteplatsen vi såg igår kväll mot Arsenal på Vicarage Road?

ANNONS

(2) Man City. Fortsatt en extremt imponerande anfallsfotboll som visas upp av Man City. Kanske är det mest talande inte bara att Man City drämmer in sju mål mot Stoke utan att Man City dessutom faktiskt tar sig tid att missa ett antal stora chanser innan målen börjar ramla in, utan att vare sig spelare eller supportrar ser ut att känna den minsta oro. De vet! att målen kommer. Fortsätter Man City säsongen på det här sättet kommer det vara aktuellt att prata om dem bland de fem främsta lagen i Premier League-historien.

(3) Southampton. Det har haglat beröm över Southampton som en mycket välskött klubb under marschen upp från League One till Premier League och deras tid där. Men för närvarande känns det onekligen som om Southampton har nått någon form av platå med viktiga frågetecken kring rekrytering och scouting. Att sparka Claude Puel var lika märkligt som att anställa honom, att ersätta honom med Mauricio Pellegrino desto märkligare. Även konstigt att Southampton efter flera år inte lyckas hitta bättre målvakt.

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE: Crystal Palace

Roy Hodgson hade den icke avundsvärda möjligheten att bli blott den andre managern att förlora sin fyra första matcher med sitt nya lag, utan att laget gjort ett enda mål. Den förste var Frank De Boer. Men kanske anade Viasat skrällen som valde detta som huvudmatch. Fruktansvärt viktig vinst för Crystal Palace som visade att de är ett helt annat lag med Wilfried Zaha med på planen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Liverpool/Man Utd

Två lag som borde vilja och kunna betydligt bättre än vad de visade upp i det på förhand så uppsnackade toppmötet på Anfield. I slutänden var det kanske en fråga om bortkastade poäng för båda lagen, även om inget av dem förtjänade mer än vad de faktiskt fick.

OMGÅNGENS SPELARE: Kevin De Bruyne, Man City

Ord överflödiga. Just nu med marginal den bästa spelaren i Premier League, kanske den bästa spelaren i Premier League sedan Cristiano Ronaldo.

OMGÅNGENS MÅL: Wilfried Zaha, 2-1 Crystal Palace (h)

Det fanns många snygga mål den här omgången. Inte minst några riktigt imponerande passningssekvenser av Man City. Men i termer av svårighetsgrad och betydelse gillar jag ändå Zahas mål mot Chelsea, tekniken och balansen i en mycket trång situation och sedan ett precist avslut.

ANNONS

OMGÅNGENS ?

Det infördes nya regler inför säsongen som var tänkt att bestraffa och beivra filmningar. En spelare som genom filmning lurar domaren på ett sätt som leder till straff för det egna laget eller rött kort för det andra laget skall kunna stängas av i efterhand. Får vi se säsongens första exempel på det nu med Richarlison i Watford? Jag tror det blir svårt utifrån det bevistekniska läget. Men FA är som bekant notoriskt opinionsdrivna.

OMGÅNGENS !

Tammy Abraham har under de senaste säsongerna varit ett av de mest lovande löftena inom engeslsk fotboll. Förra säsongen gjorde han succé med Bristol City i EFL Championship. Den här säsongen är han tänkt att höja sig ett steg med Swansea. Med två mål mot Huddersfield gjorde han jobbet för Swansea och gav dem tre viktiga poäng. Det var inga stora mål, men det var onekligen en målskytts mål.

OMGÅNGENS WTF?

Sekvensen som leder fram till Watfords sena vinstmål mot Arsenal är på gränsen till travesti. Av Arsenals samtliga utespelare är det bara de tre direkt inblandade som över huvud taget rör sig. Resten står på hälarna och tittar på samtidigt som Tom Cleverley tänker mumma och drar upp bollen i taket. Granit Xhaka är kanske den som ger värst intryck, men han var långt ifrån ensam syndare. Watford ville vinna mer, sa Per Mertesacker efter matchen. Arsenal saknar cojones, sa Troy Deeney efter matchen.

ANNONS

OMGÅNGENS LOL!

Neil Swarbrick tappar korten på planen igår kväll när han dömde matchen mellan Watford och Arsenal. Granit Xhaka var vänlig nog att plocka upp dem och ge dem till honom. Det var inte utan att man kände att det var något han skulle kunna komma att få ångra.

OMGÅNGENS BTW…

Arsenal ser taktiskt och kollektivt ut som ett fotbollslag utan Mesut Özil på planen.

Omgångens Sue Ellen: Andy Carroll.

Managers i Premier League som passerat bäst före-datum: Slaven Bilic, Arsene Wenger, Ronald Koeman, Craig Shakespeare, Mauricio Pellegrino (?)

Är det ändå inte lite lustigt att Harry Kane ännu inte gjort ett ligamål på Wembley?!

Kommer förlusten mot Crystal Palace föranleda Antonio Contes retrotaktiska 4-4-2-reform?

Wolves upp i topp av EFL Championship genom vinst i regionala derbyt mot Aston Villa. Där kan de mycket väl bli kvar säsongen ut.

Publicerad 2017-10-15 kl 18:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto