Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Drömmatcher efter farsartad lottning av Ligacupens femte omgång

Fjärde omgången av Ligacupen är avslutad. Det var en omgång som visade engelsk cupfotboll från sin allra bästa sida. Ett ambitiöst Football League-lag som åker till självaste Man City och med god organisation och skickligt genomförd spelidé nollar det som aldrig nollats förut, även om det tydligen var bollarnas fel, och så när vann matchen, innan den Rocky-storyn slutade precis som originalet i straffläggningen.

Eller varför inte Norwich som åker till Emirates och ser ut att vara på väg att Farka-up Arsenal riktigt rejält, innan en 18-årig debutant, som 14 år gammal dumpades av Chelsea för att han var för kort, nickar in två mål på kort tid för Arsenal och vinner dem matchen. Eddie Nketiah svarade för en drömdebut av det där slaget vi så sällan ser, och enda frågan är väl vad det här betyder för Nketiahs mer omedelbara framtid.

ANNONS

West Ham svarade för en episk cupvändning borta mot Tottenham där de under andra halvlek vände 0-2 till 3-2 på Wembley. Tottenham såg redan ut som klara vinnare, vilket förmodligen var en tanke som kröp in i spelarnas huvuden. Men West Ham visade vad ett mål kan betyda för en matchbild, och såväl spelare som supportrar glödde av kampvilja matchen ut. Vinsten kan mycket väl rädda Slaven Bilic kvar på jobbet, även om den inte löser några problem.

Det gjordes stor sak efter matchen från flera håll om hur Mauricio Pochettino inte brydde sig om Ligacupen och förmodligen var glad att slippa den. Vilket speglade vare sig laguttagning eller insats på planen. Det var ett riktigt starkt lag Tottenham ställde ut på planen, och det fanns all vilja i världen att vinna den här matchen. Men ibland räcker inte det. Ibland förlorar man utan att det behöver betyda att man egentligen inte bryr sig.

ABBA-straffarna visade upp sig igen, mellan Man City och Wolves. Det finns en tanke bakom det systemet att det ska vara mer rättvist för båda lagen och minska den systematiska fördelen med att få börja slå straffar. Det uppnår man förvisso, men vad vi också ser är att systemet gör den psykologiska nackdelen av att vara laget som missar först nästan dubbelt så stor som förut. Spänningen försvinner snabbare.

ANNONS

Återstår i Ligacupen gör alltså Chelsea, Man City, Arsenal, Man Utd, West Ham, Leicester, Bournemouth och Bristol City, som 4-1-mosade Crystal Palace hemma på Ashton Gate, där hemmapubliken varje gång Hordar Magnusson tog ett inkast körde den isländska vulkanen, helt säkert till Roy Hodgsons stora glädje och lycka. Dessa åtta kvarvarande klubbar lottades alltså precis mot varandra i Ligacupens femte omgång, kvartsfinalerna.

DOLDISEN: Chelsea – Bournemouth
Chelsea fortsätter lottas på hemmaplan i Ligacupen den här säsongen, den här gången mot Bournemouth. Om Bournemouth ska lyckas med en riktig cup run den här säsongen krävs alltså vinst på Stamford Bridge. Något som förmodligen får betraktas som en skräll i dessa sammanhang. Å andra sidan har det skrällts förut på Stamford Bridge den här säsongen, och Chelsea har visat sig sårbara mot några av Premier Leagues tänkta bottengäng. Bournemouth ska absolut inte underskattas, men Chelsea går in som favoriter.

DERBYT: Arsenal – West Ham
Belöningen West Ham fick av att under dramatiska former ha slagit ut ett Londonlag på bortaplan blev ännu ett Londonlag. Vi får alltså ett derby i den femte omgången och det är ju alltid extra spännande. Givet West Hams situation får vi nog dessutom anta att det här är en match de verkligen kommer jobba för att vinna, och Ligacupen en cup de verkligen kommer försöka göra något med, vilket ställer vissa frågor till hur Arsene Wenger prioriterar. Det Arsenal vi såg i veckan får förmodligen sina fiskar varma mot det West Ham vi såg i veckan.

ANNONS

DRAMAT: Leicester – Man City
Varje omgång måste självfallet ha den stora matchen, där en framstående Premier League-klubb möter en annan, och där inte minst den allra största klubben ställs inför en rejäl utmaning. Leicester har redan slagit ut Liverpool, har sett rejält pigga ut i Ligacupen, och verkar vilja ge det en riktig körning den här säsongen. Nyss anställde Claude Puel tänker säkert i samma banor. Leicester kommer inget hellre vilja än att slå ut Man City hemma på King Power Stadium, så upp till bevis för Man City.

DRÖMMEN: Bristol City – Man Utd
Det enda kvarvarande laget nedanför Premier League lottas alltså mot Man Utd hemma på Ashton Gate. Det är naturligtvis en lottning som motsvarar precis allt vad engelsk cupromantik och cupdrömmar handlar om. Bristol City har redan slagit ut tre Premier League-lag ur Ligacupen, och gjorde bland annat mos av Crystal Palace i veckan, så de bör kunna ha rätt goda förhoppningar om en cupskräll här. Andra kommer så klart hävda att det är en drömlottning av helt andra skäl.

ANNONS

Lottningen skulle ha streamats live på twitter, med början klockan 17:00 svensk tid. Men försenades av tekniska svårigheter. Under tiden hade twitter naturligtvis otroligt roligt med en mängd rätt uppenbara konspirationsteorier. När Football League sedan, nästan två timmar försenade, postar en förinspelad version av lottningen med detta utfall så blev ju reaktionerna tämligen explosiva.

Man kan inte med den bästa vilja i världen säga att Football League riktigt har lyckats med sina lottningar den här säsongen.

Publicerad 2017-10-26 kl 19:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto