Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #11: Kan vintern stoppa Man City?

TRE TANKAR

(1) Chelsea. Det kändes på förhand som en match Chelsea var piskade att vinna om de ville visa att de fortfarande hade för avsikt att hänga på i titelstriden. Chelsea har sina problem den här säsongen som verkligen inte går att blunda för, och den här segern löser för all del inte dem, men den visar ändå dels på att Chelsea fortfarande är ett starkt och bra fotbollslag, som de fläckvis har visat flera gånger redan den här säsongen, dels att de knappast kan räknas bort i toppen av tabellen och i klungan av lag som jagar Man City.

(2) Newcastle. Rafa Benitez har fått mycket och välförtjänt beröm för sina insatser med Newcastle inte bara den här säsongen utan genom hela sin tid med klubben. Ändå måste det betraktas som något av en missräkning med två 0-1-förluster på fem dygn mot först Burnley och sedan Bournemouth, båda efter sena mål i baken. Något kan Benitez kanske kritiseras för att tänka 0-0 i första hand i för hög utsträckning, en av hans gamla synder. Det är också uppenbart att han inte riktigt lyckats få någon spets i Newcastles anfall, där Joselu är spelintelligent men lättviktig och oklinisk i avsluten.

(3) Southampton. Samtidigt som Leicester med Claude Puel fortsätter sin vana att göra två mål per match så fortsätter Southampton sin vana att ha förtvivlat svårt att göra mål, och då kanske i synnerhet hemma på St Marys. Det måste kännas något kymigt för Southampton som alltså sparkade Puel till synes för att denne spelade en alltför tråkig fotboll. Kanske var Southamptons problem att göra mål systemiska snarare än personbundna?! Oroväckande för Mauricio Pellegrino, som knappast var känd som någon offensivt lagd coach i La Liga, i och med att Southampton sakta börjar glida nedåt i tabellen.

OMGÅNGENS VINNARE: Man City

Ytterligare tre poängs försprång i tabellen, ännu en match mot ett av de förväntade topplagen avklarad. Man City fortsätter gå som tåget och även om Arsenal stundtals spretade emot hyfsat bra så var det en seger som aldrig någonsin var riktigt ifrågasatt. Det börjar alltmer se ut som att konkurrenternas enda förhoppning är att vintern snart är här.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: West Brom

76% av West Broms supportrar ville i en lokal undersökning att Tony Pulis skulle lämna klubben, och det var innan den här matchen mot Huddersfield, en match som slutar 0-1 trots en längre tids spel med en man mer. West Brom har inte en vinst på över tio tävlingsmatcher och när inte resultaten är där blir Pulis spelidé svår att finna någon charm med för den aktivt engagerade.

OMGÅNGENS SPELARE: Alex Oxlade-Chamberlain, Liverpool

Någon särskilt fantastisk match var det kanske inte på London Stadium, men den avgjordes hur som helst på mittfältet. Oxlade-Chamberlain har varit en synnerligen utskälld spelare under större delen av den här säsongen av flera olika skäl, men i den här matchen tog han stor revansch på sig själv, låg bakom mycket av Liverpools offensiv och var en stort bidragande orsak till Liverpools övertygande vinst.

OMGÅNGENS MÅL: Rajiv van la Parra, 1-0 West Brom (h)

Vissa mål går inte att försvara sig mot och Rajiv van la Parras skott närmast från stillastående upp i Ben Fosters kryss är onekligen ett sådant mål. West Brom lämnar naturligtvis medvetet vissa ytor lediga åt motståndarna, vilket van la Parra brutalt straffade dem för. Två raka segrar på hemmaplan nu för Huddersfield.

OMGÅNGENS ?

Vad vill egentligen Stoke? Det börjar bli rätt uppenbart att Stoke står rätt stilla med Mark Hughes som manager. De lyckas vara tillräckligt bra för att med stor sannolikhet kunna undvika att åka ur Premier League, men laget kommer heller rätt säkert aldrig lyckas utmana högre upp i tabellen. Stoke känns som ett lag på tomgångskörning, men ett lag som går på tomgång för länge riskerar vara föga mer än miljöförstöring.

OMGÅNGENS !

Två raka bortasegrar för Bournemouth för första gången i Premier League. Det är imponerande på samma gång som det är viktigt för ett Bournemouth som annars riskerade att börja fastna i botten av tabellen. Bournemouth hade kanske turen och domsluten något på sin sida under första halvlek på St James Park men tog över spelet under andra halvlek och sett till chanserna var det sena vinstmålet varken ologiskt eller orättvist.

OMGÅNGENS WTF?

Normalt sett är jag kanske inte alldeles förtjust i statistik av det här slaget att ett lag inte har gjort mål i en viss typ av matcher under viss tid. Många gånger finns det omständigheter som aldrig tas med i beräkningen. Men det börjar bli alldeles för förutsägbart att Man Utd helt enkelt inte klarar av att göra mål på bortaplan i toppmatcher. Det är helt enkelt inte godkänt eller ens acceptabelt för en klubb som Man Utd, för en manager som José Mourinho, och fyra poäng på tre sådana här matcher under oktober och november är inte ett acceptabelt facit.

OMGÅNGENS LOL!

”Are Man City a big club?” var veckans samtalsämne på Arsenal Fan TV. Jag menar, really liksom?! Blev inte den diskussionen rätt lam redan för 15 år sedan med Chelsea? Oklart vad som egentligen gnager mest. Självbedrägeriet i att underförstått se sig själva som större, eller arrogansen i att göra sig själva till uttolkare av vad som är stor klubb eller ej.

OMGÅNGENS BTW…

David Moyes till West Ham är åtminstone tillräckligt intressant för att inte helt avfärda innan man sugit på den karamellen ett tag.

Dele Alli bortplockad ur Englands landslagstrupp på grund av skada. Han lär inte bli den ende eller den siste.

“What a waste that “Cech denies Jesus” call was when “Petr denies Jesus” was sitting right there.”

Det skulle onekligen finnas en viss ironi i att Sam Allardyce och David Moyes tar jobben i Everton och West Ham sedan åtminstone den ene ägnat veckan åt att klaga över hur utländska tränare står i vägen för unga, engelska tränare.

Tuppjuck på Goodison Park!

Publicerad 2017-11-05 kl 19:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons