Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #14: Var det vändpunkten vi såg för Everton?

TRE TANKAR

(1) Everton. Sam Allardyce pysandes på läktaren tillsammans med Farhad Moshiri efter att till sist ha kommit överens om ett anställningskontrakt. Blytung match mot West Ham i bottenstriden. Då plötsligt lossnar fördämningarna för Everton som drar på med en 4-0-seger med ett hattrick av Wayne Rooney inklusive ett riktigt konststycke till fotbollsmål, inför lätt euforiska läktare, lagledning och synbart lättade spelare. Everton har sett helt förstoppade ut under en längre tid, var detta lavemanget?

(2) Stoke. Vad hände egentligen med den stora utrensningen i Stoke inför säsongen och utvädringen av det gamla? Vad hände med Jese Rodriguez som ju inledde säsongen så starkt. På något sätt har Stoke gått och blivit Premier Leagues kanske mest anonyma och intetsägande klubb under Mark Hughes, och det är tråkigt givet den karaktär den här klubben faktiskt hade under sina första fem-sex år i Premier League. Det fanns stora frågetecken kring Hughes förmåga att utveckla Stoke redan förra säsongen, och dessa frågetecken måste vara desto större nu.

(3) Tottenham. Tungtung period för närvarande för Tottenham som förlorar sin tredje raka bortamatch i ligan mot Leicester, förvisso med ett mycket tufft motstånd på dessa tre matcher. Mycket känns som en fråga om självförtroende för Tottenham som kommer till mängder med chanser mot Leicester utan att lyckas sätta dem, även om samma frågor då så klart måste ställas till dem som till andra lag som lidit av missade målchanser huruvida det verkligen bara är tillfälligheter att dessa chanser missas. Christian Eriksen börjar dessutom se mer än lovligt sliten ut, inte minst i sina defensiva uppgifter, har spelat mycket.

OMGÅNGENS VINNARE: Everton, Leicester eller Burnley?

Superklubbarna fortsätter vinna så klart, även fast åtminstone vissa av dem spelar rätt dåligt stundtals, och det är så klart imponerande på sitt sätt, men givet att nästan alla av dem vinner är det sällan någon av dem faktiskt vinner så att säga. Annat går att säga om Everton som vinner sexpoängaren mot West Ham, Leicester som till sist vinner en riktigt bra match mot en storklubb, eller Burnley som med segern mot Bournemouth gick upp sjätteplatsen i tabellen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: West Ham

Misär. Försvarsspelet. Joe Hart. Anfallsspelet. Men framför allt en spelartrupp som verkar helt ointresserad. Men samtidigt svårt att se vad med anställningen av David Moyes som skulle kunna intressera dem.

OMGÅNGENS SPELARE: Ashley Young, Man Utd

Hemma på Vicarage Road igen var det inga tvivel om att Ashley Young skulle fira sina mål. Varför det liksom? Det är ändå en spännande renässans Young ser ut att vara på väg att få i Man Utd-tröjan och det är väl inte mer än en trots allt rätt undervärderad spelare förtjänar. Båda målen är godbitar, med frisparken som riktig delikatess, även om någon får ta ett kvartssamtal med Gomes.

OMGÅNGENS SPELARE 2: Mohamed Salah, Liverpool

Den där spelaren som tydligen är riktigt dålig på att sätta sina lägen fortsätter att bara ösa in mål för Liverpool, och den här dagen stod han för två helt avgörande mål och därmed troligtvis för två viktiga poäng. Knappast för första gången den här säsongen och det går nästan att ta på vilket självförtroende Salah spelar med och hur han har växt under sina första månader i Liverpools tröja.

OMGÅNGENS MÅL: Jamie Vardy, 1-0 Tottenham (h)

Den perfekt avvägda passningen, timingen i löpningen och det oväntade, tekniska och geniala avslutet kombinerar till att göra detta till ett riktigt fint ledningsmål för Leicester. Jamie Vardy, och Leicester som helhet, börjar hitta tillbaka till en form som står att känna igen dem i. Då blir den här typen av mål mer naturliga.

OMGÅNGENS ?

Mesut Özil strålande hemma mot Tottenham i förrförra omgången. Därefter sjuk lagom till bortamatchen mot Burnley. Tydligen frisk igen några dagar senare och strålande under en magisk kvart hemma mot Huddersfield ikväll. Man undrar vad det var för sjukdom. Resfeber?

OMGÅNGENS !

Wayne Rooney har varit lite ut och in ur Evertons startelva under de senaste veckorna men var tillbaka ikväll och verkar ha reagerat positivt på nyheterna om Sam Allardyces ankomst. Var lite överallt på planen under stora delar av matchen, vilket kanske inte är odelat positivt, och levererade två mål i första halvlek som vann matchen åt Everton, och kompletterade detta i andra halvlek till ett hattrick. Tre viktiga poäng för Everton, ett bra avslut för David Unsworth och en bra början för Allardyce.

OMGÅNGENS WTF?

Vet inte riktigt vad som är mest anmärkningsvärt – att det skulle krävas en Vidictackling av Lindelöf för att få folk att börja uppskatta honom, eller för att han själv skulle hitta självförtroendet. Welcome to England, hur som helst, där vi jublar åt brutala tacklingar och hörnsparkar om vartannat. Eller hur det nu brukar låta bland pastaälskarna.

OMGÅNGENS LOL!

När David Moyes gjorde sin allra sista match som Evertons manager på Goodison Park så sjöng de tillresta West Ham-fansen ”where’s your Moyesey gone?”. Evertonfansen sjöng då tillbaka med sårad stolthet att ”You’ve got Sam Allardyce!”

OMGÅNGENS BTW…

61 år och 35 dagar – snittåldern på engelska tränare i Premier League.

”Oh Ah, Eric Cantona!” rullar runt på Amex Stadium mellan Brighton och Crystal Palace. Luck has got nothing to do with it.

Man City, Chelsea och Arsenal – West Hams tre kommande motståndare.

Raheem Sterling, eller det viktiga med förmågan att inte bara göra mål, som många har, utan förmågan att göra viktiga mål, som få har.

Publicerad 2017-11-29 kl 23:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons