Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #15: Allt laddat inför nästa helgs Manchesterderby

TRE TANKAR

(1) Arsenal. Det finns en tendens att vilja göra triumf av nederlag. Det verkar i viss mening ha blivit viktigare att utropa fiktiva segrar än att faktiskt jobba för riktiga segrar. Visst var det positivt att Arsenal inte föll samman efter inledningen på Emirates utan kämpade vidare, vilket i och för sig måste ses som bare minimum, men det kan inte tillåtas dra uppmärksamheten bort från de två stora misstag i början av matchen som försatte Arsenal i en omöjlig sits och matchbilden därefter var en funktion av dessa två mål och misstag. Detta händer för ofta och med för jämna mellanrum för Arsenal för att längre kunna betraktas som isolerade insatser och individuella misstag. Detta var inte något ”fall framåt”, det var ännu ett återfall.

(2) Man City. Det finns ändå något djupt imponerande med detta Man City, även när de som de senaste veckorna inte direkt imponerat. De har visat att de kan vinna stort och episkt. De har visat att de kan vinna sent. De har visat flera gånger redan att de kan vända och vinna från underlägen. Ofta brukar detta beskrivas i termer av tur av motståndarfans, men det är naturligtvis allt annat än tur eller tillfälligheter när det händer om och om igen. Fortfarande har Man City sina brister i defensiven, men de är mindre och färre än förut, och anfallsspelet är så starkt att detta spelar mindre roll. Förmågan att kunna vinna på många olika sätt ska inte underskattas.

(3) Swansea. Det började bra för Swansea borta mot Stoke när Wilfried Bony gjorde sitt första mål för klubben sedan sin återkomst redan efter tre minuter. Men det skulle visa sig vara en tillfällig respit. Stoke vände och vann matchen, Swansea å sin sida slutade dagen och kommer sluta helgen sist i tabellen och om inte varningsklockorna har ringt förut så måste de ringa för fullt nu. Swanseas stora problem är anfallsspelet som inte alls stämmer, och där Swansea skapar oerhört få målchanser och skott mot mål. Det är, som någon frågade sig, som om Swansea genomförde sina träningar utan målburar. Tuffa frågor börjar nu riktas mot Paul Clement.

OMGÅNGENS VINNARE: Man Utd

Viktig seger för Man Utd. Tabellmässigt för att sätta ett rejält avstånd i tabellen ned till jagande klubbar som Arsenal, Liverpool och Tottenham. Inför nästa helgs Manchesterderby för att åtminstone behålla någon form av tryck eller jakt på Man City. Psykologiskt i och med att det har gjorts så stor sak av Man Utds oförmåga både att vinna och göra mål borta mot topp sex-motstånd. Ändå något av en pyrrhusseger i och med Paul Pogbas röda kort som kommer leda till tre matchers avstängning, inte minst i nämnda Manchesterderby.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Brighton

Att förlora med 1-5 på hemmaplan kan oavsett sammanhang aldrig vara en okej upplevelse. Men när det började gå utför för Brighton mot Liverpool så gick det onekligen brant och snabbt utför. När första målet ramlade in kom det andra närmast hack i häl. Visst är Liverpool en tuff motståndare men här hade Brighton verkligen en dålig dag på jobbet.

OMGÅNGENS SPELARE: David De Gea, Man Utd

Historieböckerna pratar hellre om anfallare men få om något bra lag saknar en bra målvakt. David De Gea är inte bara en bra målvakt, utan en alldeles fantastiskt bra målvakt. Hans match mot Arsenal måste rimligtvis räknas in bland de allra främsta målvaktsinsatserna under Premier League-eran. Och vilken anfallare har svarat för en mer avgörande insats?

OMGÅNGENS MÅL: Roberto Firmino, 2-0 Brighton (b)

Många mycket snygga kontringsmål den här omgången med snyggt och snabbt samspel, både från Liverpool och från andra håll. Placerar ändå Liverpools och Roberto Firminos första kontringsmål överst i högen eftersom det så tydligt visar på det härliga samspelet mellan deras egen fotbollsversion av den finländska knattekedjan.

OMGÅNGENS ?

Alan Pardew utlovade tidigt så som den populist han säkerligen är att hans West Brom skulle spela med mer flair. En tydligare nickning till en Tony Pulis-trött hemmapublik går väl knappast att föreställa sig, kort att klä upp sig i full stridsmundering, ropa ”For Frodo!” och rusa mot Mordors portar. Orden skulle däremot snabbt falla platt till marken med en hemmadebut mot Crystal Palace som oundvikligen slutade… jodå, ni gissade alldeles rätt.

OMGÅNGENS !

Sam Allardyce har vunnit fem av sina sju första matcher i Premier League med de sju klubbar han har haft ansvaret för. Det stod klart sedan Everton besegrat Huddersfield på hemmaplan, efter ett fint mål av Gylfi Sigurdsson och en lysande assist av Wayne Rooney, men framför allt efter en betydligt tydligare insats rent taktiskt. I och med vinsten smög sig Everton faktiskt upp på tabellens övre halva igen. Det går fort i fotboll.

OMGÅNGENS WTF?

Det ligger sällan för mig att kritisera domarinsatser men Martin Atkinson hade sannerligen inte någon bra dag mellan Watford och Tottenham. Där missades situationer vid flera tillfällen på ett sådant som snabbt därefter ledde fram till avgörande händelser i matchen. Utvisningen på Davinson Sanchez var löjligt hård givet att Atkinson samtidigt lät cyniska och brutala nedsparkningar passera obemärkt förbi upprepade gånger. Förmodligen har väl Atkinson någon tremänning som en gång i tiden köpte en Elton John-skiva.

OMGÅNGENS LOL!

Det finns väl liksom ingen anledning att göra någon större sak av Pep Guardiolas beteende mot Nathan Redmond efter slutsignalen mot Southampton i veckan, men att som vissa pepologer försökte få det till, antingen att Guardiola inte kunde hålla sig från att försöka utveckla ens motståndarspelare eller, ännu mer kostligt, att Redmond borde känna sig smickrad över att bli harangerad av Guardiola, är stor komedi. Guardiola var sur och frustrerad över att Southampton maskade, inte mer än så med den saken.

OMGÅNGENS BTW…

Lewis Dunk är den ende spelaren någonsin att göra mål för Liverpool, Man Utd och Man City under en och samma säsong.

Det var en rolig match, en underhållande match och en spännande match på Emirates – men var det verkligen en bra match?

Charlie Austin är Southamptons främste målskytt den här säsongen. Han har startat två ligamatcher.

Åtta bortamatcher hittills för Crystal Palace, åtta matcher utan att lyckas göra ett enda mål.

Mustafis skada kom väldigt lägligt.

Publicerad 2017-12-03 kl 19:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons