Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Godbitarna från lottningen av FA-cupens tredje omgång

Så kom den då. Den stora dagen då FA-cupens tredje omgång lottas. En högtid som inte minst den här säsongen ger framstående personer som Jürgen Klopp, Antonio Conte, José Mourinho med flera spasmer av glädje och svallningar av framförsikt. För inget ser ju dessa herrar fram emot mer än att under en vinter och vår av fotboll på flera fronter även få slappa till det med lite cupfotboll.

För oss vanliga dödliga är FA-cupen emellertid något värt att uppskatta. Inte minst då denna det nya årets första magiska helg, följandes i hasorna på julhelg och nyårshelg, när samtliga klubbar gör entré i turneringen, och vardagslunken i det engelska ligaspelet för en liten stund får ge vika för cupdrömmar och den rosiga romantik som utgör FA-cupens stormatcher, sagor och skrällar.

Det är mer än något annat helgen inom engelsk fotboll då det lilla möter det stora, då drömmar möter och då och då överträffar verkligheten, då gräsrötter spelar på samma plan som trädens toppar och då tradition smälter samman med löften om framtiden. Alla som älskar fotboll måste rimligtvis älska även FA-cupens tredje omgång.

Vilka fascinerande matcher har då kvällens lottdragning gett oss? Kommer Arsene Wenger kunna försvara sin trofé för tredje gången på fyra år? Vilka amatörer eller halvproffs kommer den här säsongen kunna upprepa Suttons och Lincolns bravader från i våras? Kommer Chelsea lyckas få någon svår lottning i FA-cupen den här säsongen? Så många frågor.

http://www.thefa.com/news/2017/dec/04/emirates-fa-cup-third-round-draw-041217

FA-cupens tredje omgång spelas helgen den 5-8 januari. Den följer på en för alla inblandade klubbar extremt intensiv period av julfotboll. Den här säsongen mer än kanske på mycket länge finns kanske därför större möjligheter för att just allting verkligen kan hända. Ovan finns lottningen i sin helhet, men här är några av de smaskigare godbitarna.

LIVERPOOL – EVERTON

Vi fick en riktig smaskig lottning tidigt i den tredje omgången när Merseysides båda storheter ställdes mot varandra. Knappast ett prestigederby som Jürgen Klopp eller Sam Allardyce önskade sig givet deras dokumenterade vilja att försöka gå på halvfart i dessa tidiga FA-cupomgångar. Ändå i och med derbyt en match ingen av klubbarna kommer vilja förlora.

MIDDLESBROUGH – SUNDERLAND

Det blev fler derbyn. Tees-Wear får vi också se den här omgången och det är definitivt en möjlighet för Chris Coleman att skapa lite feelgood runt sitt lag igen under en säsong av elände och några år av tristess. För Garry Monk som börjar bli mer och mer ifrågasatt som Middlesbroughs manager är detta en match som både kan höja och sänka.

WOLVES – SWANSEA

Toppen av EFL Championship ställs mot botten av Premier League. På pappret ett fascinerande möte där Wolves rimligtvis går in som favoriter på förhand, och kan se detta som ett rätt bra test för sina egna Premier League-ambitioner. För Paul Clement som lever under ett allt större tryck kan det här vara en match som får bägaren att rinna över.

FULHAM – SOUTHAMPTON

På tal om spännande och öppna möten mellan lag från olika serier är detta ett på förhand mycket intressant möte mellan två spelande fotbollslag. Fulham har inte riktigt gått så bra i EFL Championship som många trodde innan säsongen, och detsamma kan sägas om Southampton i Premier League. En cup run kan vara en humörhöjare för båda lagen.

NORWICH – CHELSEA

Chelsea tvingas bort från Stamford Bridge vilket öppnar upp både en och annan möjlighet. Norwich är inte någon ofarlig motståndare här och ser helt säkert en möjlighet att ta en rejäl skalp. Chelseas förmågor i cupspel ska däremot inte underskattas och ska Norwich ha någon som helst chans här krävs att de spelar betydligt bättre än vad de normalt sett lyckats med i ligaspelet.

MAN CITY – BURNLEY

En match som kanske inte hade känts så väldigt intressant för några år sedan men som nu den här säsongen med Burnley sniffandes strax under de största klubbarna faktiskt kan bli rätt fascinerande, inte minst i ett cupsammanhang där deras taktiska fördelar kan komma till ännu större nytta. Man City har redan haft en svettig sådan upplevelse på hemmaplan den här säsongen.

Publicerad 2017-12-04 kl 20:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons