Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #18: Fortsatt tunga resultat för Tottenham

TRE TANKAR

(1) Chelsea. Det fortsätter vara svårt att bli klok på Chelsea. Å ena sidan får de kanske som regerande mästare ändå vara rätt nöjda med att en annan klubb drar till sig all form av kritik hittills under säsongen, för det är knappast så att Chelsea imponerar för närvarande. Å andra sidan lyckas Chelsea precis som denna andra klubb trots att de inte riktigt imponerar ändå fortsätta prestera trepoängare. Segern mot Southampton på Stamford Bridge satt långt inne. En tung rökbomb inför helgen i England var att Carlo Ancelotti kommer vara Chelseas nästa manager från och med nästa säsong eller kanske till och med någon gång under den här säsongen. Rykten förvisso, men av den karaktären att det börjar kännas som att det knappast ryker utan att det brinner någonstans.

(2) Stoke. Det har blåst runt Mark Hughes rätt länge och det blåser knappast mindre efter 1-5 mot Tottenham, 0-1 mot Burnley och 0-3 mot West Ham på de tre senaste matcherna, varav de två sista på hemmaplan, som har skickat Stoke ned mot nedflyttningsplatserna och där åtminstone två av resultaten är sacking scores. Spelarna verkar sedan länge ha tappat intresset och hemmapubliken är i uppror över vad de ser. Frågan är hur länge ägare och styrelse fortsätter vänta på Godot i den här frågan. Samtidigt är Marcelo Bielsa på arbetsmarknaden, och kan han ta över Lille så borde han kunna ta över Stoke. Känns på något sätt på sin plats med en något crazy manager för ett något crazy gang.

(3) Watford. Fem raka matcher utan vinst, fyra förluster på dessa fem matcher. Watford har på en knapp månad gått från att vara ett av ligans mest formstarka lag till ett av de formsvagaste. Disciplinen verkar dessutom vara ett problem, lördagens röda kort för Troy Deeney var tredje raka matchen i vilken Watford får en spelare utvisad, och det borde ha varit den fjärde raka. Marco Silva har fått mycket beröm för sina insatser men här har han ett problem att jobba med, och det måste även funderas kring i vilken utsträckning han själv blivit problemet sedan han så tydligt var öppen för en flytt till Everton.

OMGÅNGENS VINNARE: Crystal Palace

Man City förtjänar så klart sitt omnämnande här men för dem spelar det väl knappast längre någon roll. Desto större roll spelar det för Crystal Palace som drar hem sin andra råka vinnarutmärkelse med sin tämligen oväntade storvinst borta mot Leicester, deras första vinst på bortaplan för säsongen. Detta samtidigt som Christian Benteke gjorde slut på sin måltorka. Det är knappast komplicerat när Crystal Palace spelar fotboll, men det är effektivt.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Bournemouth

På pappret fanns det ett antal kandidater den här gången men det får bli Bournemouth som nyper utmärkelsen den här gången. De har blivit tätare skrev jag inför matchen bara för att få se dem agera som om Ulf Lundell var deras manager och de trivdes bäst i öppna landskap. De enda som trivdes bra i öppna landskap var Liverpools små, kvicka anfallare. Eddie Howe får fortsätta slåss mot nedflyttning under säsongen.

OMGÅNGENS SPELARE: Kevin De Bruyne, Man City

Helt fantastisk spelare. Teknik, vision och spelförståelse, mentalitet och arbetskapacitet, allt finns i överflöd hos De Bruyne som just nu är världens bäste mittfältare. Vad man ändå fastnar för är reaktionen på att i stort sett kunnat ha fått sitt ben och sin karriär avstampad av Dele Alli. Omedelbart därefter tar han bollen och smäller in det avgörande målet. Svårt att se någon spelare i världen just nu stå för en liknande reaktion, och vilken förebild han därmed är för sina medspelare på planen.

OMGÅNGENS MÅL: Mesut Özil, 1-0 Newcastle (h)

Det finns en tendens att med Özil förhöja även det helt vardagliga till konst och det är väl egentligen faran även här. Men omgångens mål kan det för all del ändå bli, det svåra med målet är möjligen inte att få ren träff på bollen eller placeringen i målet, som är allt annat än märkvärdig, utan just att få precis rätt vikt i själva tillslaget. Tekniskt svårare än det faktiskt ser ut.

OMGÅNGENS ?

Inte en vinst på snart två månader, åtta förluster på de nio senaste omgångarna, och från och med den här omgången landade under nedflyttningstrecket. Det ser knappast bra ut för Newcastle som under tio år med Mike Ashley som ägare redan har åkt ur Premier League två gånger. Att göra det en tredje gång vore inte tillrådligt. Ändå är det för tidigt att trycka på panikknappen för Newcastle, mycket kan fortfarande hända under januarifönstret och med möjliga nya ägare, men Rafa Benitez behöver hitta ett sätt att få igång sitt lag. Newcastle ska inte behöva gå in till en match som den mot Arsenal och kännas så på förhand chanslösa som de nu gjorde.

OMGÅNGENS !

Roy Hodgson till Crystal Palace, Sam Allardyce till Everton, David Moyes till West Ham, samtliga anställningar som har fått utstå viss kritik de senaste månaderna, med viss rätta, men samtidigt anställningar som åtminstone så här långt också verkar ha gett önskad effekt. Dessa tre managers är obesegrade på sina senaste 15 matcher tillsammans, vilket är rätt enastående trots allt. Förändring är inte något som ska rynkas på näsan åt och gamla lösningar ska inte avfärdas med automatik. Detta förtar inte kritiken mot klubbar som snurrar runt i gamla hjulspår men det bör mildra personkritiken mot dessa tränare.

OMGÅNGENS WTF?

Både Harry Kane och Nicolas Otamendi stod för några minst sagt farliga sparkar under matchen mellan Man City och Tottenham, men det var Dele Allis stamp på Kevin De Bruyne som verkligen var matchens vansinnesögonblick. Grejen är att Alli har previous med sådant här och det är svårt att se den där händelsen och inte känna att det finns något medvetet eller åtminstone reckless i det där, som hade kunnat få djupt olyckliga konsekvenser för De Bruyne. Ett solklart exempel på varför jag anser att domare i efterhand bör ha möjlighet att granska matchen igen och dela ut och dra tillbaka gula och röda kort.

OMGÅNGENS LOL!

Mauricio Pochettino: “I think it was a good experience for the team… A lot of positives things too. The result is 4-1 and we only see the result, but I think we need to say that they were better, the better team won. And we tried to play.” – Det har i alla fall inte undgått Pochettino vad man behöver säga nu för tiden i engelsk fotboll för att undvika hård kritik även i händelse av stortorsk. Smart.

OMGÅNGENS BTW…

Viss lustig ironi i att en Man Utd-spelare blir varnad för maskning sedan José Mourinho inför matchen varnat för att West Brom-spelare skulle maska.

Hoppas inget alltför otrevligt har hänt med David Silva.

Everton mot Swansea fullbordar omgången imorgon kväll. Annars blir det nu en vecka med Ligacupkvartsfinaler.

Publicerad 2017-12-17 kl 19:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons