Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Blir Everton, Burnley och Leicester uppstickare under uppesittarkvällen?

Uppesittarkväll indeed. Det spelas fotboll under julen i England även om det är sällan som datumen faller på så vis att vi sitter den 23 december och tittar på fotboll. Men tillsammans med att man i England snarare firar juldagen än julafton så blir det naturligtvis ofrånkomligt att det inträffar ibland, och så alltså den här säsongen.

Och det blir en riktig uppesittarkväll framför fotbollen. Vi får den här lördagen bekanta oss med något vi lär få vänja oss vid från och med kommande säsonger, nämligen riktigt långa lördagar med första avspark som vanligt tidig eftermiddag men där det plötsligt sparkar igång matcher även sen kväll, det vill säga halvnio-nio som alltså är fallet ikväll med Leicester – Man Utd.

Jultraditionerna är olika för alla. Men en inte ovanlig tradition brukar vara att just den här kvällen ägnas åt att klä granen och slå in julklappar inför den stundande julhelgen. Premier League gav oss en av klapparna redan igår kväll med matchen på Emirates mellan Arsenal och Liverpool, men passar den här dagen på att ge oss ytterligare nio fina klappar under granen.

Everton – Chelsea. Everton är obesegrade sedan Sam Allardyce tog över klubben och har vunnit fyra av dessa fem matcher. Men här kommer ett riktigt test med ett svårt Chelsea på hemmaplan där det inte på samma sätt som på Anfield kommer gå att enbart spela för oavgjort. Samtidigt en utmärkt chans för Everton och Allardyce att verkligen leverera en kraftmarkering.

Stoke – West Brom. Bottenmöte mellan två lag med seriösa problem. Mer eller mindre uttalat en match som Stoke och Mark Hughes måste vinna om Hughes hade tänkt sig att försöka behålla det här jobbet, och det är väl egentligen inte säkert att ens det räcker. Tony Pulis tittar säkert skrockande på detta möte mellan två av sina tidigare klubbar med glühvinet i näven.

Man City – Bournemouth. Det har varit en fantastisk höst för Man City och här finns alla chanser att sätta punkt för den och göra jul med en vinst hemma mot Bournemouth. Det är i själva verket svårt att föreställa sig hur Bournemouth skulle lyckas få något med sig från den här matchen, de måste hur som helst vara betydligt tätare än vad de lyckades vara senast mot Liverpool.

West Ham – Newcastle. En av flera ångestladdade bottenmatcher så här dagen före julafton. West Ham har haft något av ett uppsving med David Moyes de senaste omgångarna och hoppas helt säkert kunna fortsätta detta på hemmaplan mot ett Newcastle med en helt bedrövlig formkurva, med åtta förluster och utan vinst på de nio senaste matcherna. Ställningskrig att vänta.

Southampton – Huddersfield. Huddersfield imponerade stort i förra omgången när de besegrade Watford stort på bortaplan. Kan de göra en liknande match den här gången har de möjlighet att öppna upp ett bra försprång i tabellen inte bara till Southampton strax under dem utan även till nedre halvan som helhet. Mauricio Pellegrino behöver en vinst!

Swansea – Crystal Palace. En match som Swansea onekligen betraktade som så extremt betydelsefull att de ansåg sig föranledda att byta manager innan den, i någon slags förhoppning om att uppnå någon form av managereffekt. Det är onekligen en match som Swansea verkligen behöver vinna, för tre poäng, för att inte släppa iväg konkurrenterna alltför mycket, och för det egna självförtroendet.

Brighton – Watford. Watfords form har verkligen störtdykt i samband med snacket om att Marco Silva skulle till Everton och i direkt samband med att Watford har dragit på sig röda kort i tre raka matcher. Något de för övrigt även gjorde i förra matchen mot just Brighton då Miguel Britos svarade för en av den här säsongens fulaste tacklingar på Anthony Knockaert. Oviss match detta.

Burnley – Tottenham. Ingen hade väl egentligen kunnat tänka sig innan säsongen att detta skulle vara en match i den nittonde omgången med Burnley inte bara på sjätte plats i tabellen utan dessutom en poäng före Tottenham. Men så är det. Vi vet hur matchbilden kommer se ut och det är en match att följa med lite samma fascination som en annalkande men oundviklig trafikolycka.

Leicester – Man Utd. Och så avslutas uppesittarkvällen med denna karamell som faktiskt har potential att bli en riktig höjdarmatch, därtill högst oviss vad avser utgången. Leicester åkte på en riktig käftsmäll senast mot Crystal Palace men King Power kommer naturligtvis vara riktigt taggade för den här matchen mot Man Utd. Räkna med en svängig match.

:::

God jul!

Publicerad 2017-12-23 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons