Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

38v

HÖRNAN #20: Serien vänder med 19 osäkra tabellplaceringar

TRE TANKAR

(1) Burnley. Allt fokus efter en 2-2-match på Old Trafford hamnar närmast som en naturlag på Man Utd och på José Mourinho. Vilket egentligen är fruktansvärt fult mot Burnley som gjorde en alldeles strålande match på Old Trafford, i synnerhet under den första halvleken, och heller inte för första gången på bortaplan mot storklubbar under säsongen. Steven Defours frispark varit finfin oavsett vilken klubb han än spelat för. Och det ska inte glömmas att Burnley fick sin poäng med mersmak med viktiga spelare som Tom Heaton, James Tarkowski och Chris Wood med flera borta. Riktigt starkt att studsa tillbaka efter 0-3-manglingen mot Tottenham innan jul.

(2) Newcastle. Det blev en hel del frågetecken kring Newcastles och Rafa Benitez taktik mot Man City där de till synes inte ens försökte ta sig framåt under matchens första dryga timme på hemmaplan. Det var ultradefensiv men på ett sätt som kändes mer eller mindre onödigt uppgivet. Den stora frågan, i alla fall för mig, efter matchen är däremot om taktiken fungerade eller ej. Nej skulle kunna ses som det givna svaret då Newcastle förlorade med 0-1 och lika gärna hade kunnat haft 0-3 bara i halvtid. Ja skulle kunna ses som ett möjligt svar givet att Newcastle höll kvar vid 0-1 och under sista kvarten faktiskt hade flera goda chanser att kvittera, och alltså kom närmare än de flesta andra lag gjort.

(3) Tottenham. Tottenhams plötsliga återfinnande av sin egen formkurva borde vara djupt oroande för flera av lagets konkurrenter givet att Tottenham ser ut att ha hittat formen igen precis i lagom tid till en av säsongens mest hektiska perioder samtidigt som de kan fokusera helt och hållet på ligaspelet utan europeiska distraktioner. Det är också en period under vilken Tottenham har ett tämligen bekvämt spelschema och sköter de sina kort rätt kan de jobba upp ett nyttigt försprång nedåt i tabellen. Det här sätter press både på Arsenal och Liverpool men även på Chelsea och Man Utd ovanför dem.

OMGÅNGENS VINNARE: Arsenal

Viktig match att vinna för Arsenal för att fortsatt hänga på tåget som strax rullar från perrongen angående Champions League. Samtidigt en rätt tuff match att vinna borta mot Crystal Palace, inte minst i vetskapen att de tre klubbarna närmast ovanför dem i tabellen samtliga vunnit några dagar tidigare. Desto tuffare när sedan Crystal Palace kvitterar i början av andra halvlek och Selhurst Park börjar gunga. Kanske har Arsenal ändå börjat få lite ”cojones”.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Southampton

Vilka som helst kan så klart förlora stort mot Tottenham. Men för att damma av en gammal klyscha igen: Hur man förlorar spelar fortfarande roll. Southampton var bedrövliga mot Tottenham, släppte till stora chanser i parti och minut och det är så klart inte minst oroväckande givet att Mauricio Pellegrino i första hand är en defensivt orienterad manager. Om till och med detta fallerar vad är då värdet med honom som manager?

OMGÅNGENS SPELARE: Harry Kane, Tottenham

Om det möjligen började höjas några mildare frågetecken om Harry Kane strax innan jul så har han onekligen gett svar på tal med två hattricks i de två senaste matcherna. Han har ryckt åt sig en ledning i skytteligan och oavsett vad man nu anser om det relevanta både med sådana här kalenderårsrekord och Premier League-rekord, Dixie Dean gjorde 82 mål på ett kalenderår, så är det ändå en imponerande målskörd Harry Kane levererar.

OMGÅNGENS MÅL: Philippe Coutinho, 1-0 Swansea (h)

Vi har börjat vänja oss vid att se sådana här mål från Philippe Coutinho så egentligen är det kanske inte längre något speciellt med dessa mål. Men bara för att något är vanligt så blir det ju egentligen inte mindre snyggt eller mindre imponerande bara därför, kanske är det egentligen tvärtom. Ett  viktigt mål eftersom det gav Liverpool en tidig ledning att jobba med.

OMGÅNGENS ?

Har Zlatan Ibrahimovic nått vägs ände eller har han bara kommit tillbaka från skada alldeles för tidigt för sitt eget bästa? Det här var frågor som snurrade runt i England, och för all del även i Sverige, efter Ibrahimovics match mot Burnley under annandagen då lejonet minst sagt såg något tandlöst ut. Ingen skam i det i så fall, många fler spelare än Ibrahimovic har haft en hårdare vilja än deras kroppar haft förmåga, och vare sig skada eller ålder är något att leka med.

OMGÅNGENS !

Det har gått sport i att utnyttja Man Citys makalösa framgångar som slagträ för att kritisera andra klubbar och andra tränare, då naturligtvis i synnerhet Man Utd och José Mourinho. Förståeligt på sitt sätt men knappast så skarpsinnigt. Ett rätt smart twitter under gårdagskvällen beskrev min syn på varför: ”City has taken 98% of its possible points and is on pace for a 110-point season, 15 points better than the current record. Such an outlying campaign says nothing about anything beyond City’s quality and accomplishments.” För mig är det närmast oförskämt mot Man Citys säsong att få deras bedrift att handla mer om andra klubbar.

OMGÅNGENS WTF?

Det jämnar alltid ut sig brukar det heta, men det är kanske i själva verket mest en fråga om tidsperspektiv. Det lär vara svårt att förklara för West Ham att det kommer jämna ut sig för dem när de sent på tilläggstid blev bestulna på en vinst och två poäng mot Bournemouth när domaren missade både offside och medveten hands på Callum Wilson som ledde fram till Bournemouths 3-3-kvittering, ett synnerligen kontroversiellt domslut som, om det hade hänt Pep Guardiola, Jürgen Klopp eller José Mourinho, och inte bara West Ham, hade resulterat i världskrigsrubriker.

OMGÅNGENS LOL!

Hur man än väljer att se på frågan i sin helhet så är José Mourinhos beslut att efter Burnleymatchen börja beklaga sig över hur mycket andra lag spenderar både en bit rikt, dumt och dömt att slå tillbaka på honom själv. Det finns många andra saker José Mourinho borde bekymra sig med långt innan att Man Utd inte spenderar tillräckligt mycket. Men okej, det öppnar ett transferfönster om några dagar.

OMGÅNGENS BTW…

Smekmånaden över för Sam Allardyce? Kanske Cenk Tosun får romantiken att spira igen.

Börjar bli härligt less på dessa Premier League-rekord som om världen skapades i början av 1990-talet.

Jag börjar ana att vi kommer få se ett bindgalet januarifönster i Premier League.

Det är mer eller mindre omöjligt för en omhuldad spelare att göra en bra match just nu utan att det leder till cynismer och transferfönstret, eller hur?!

Publicerad 2017-12-28 kl 22:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER