Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #21: En och annan smällare men inga riktiga fyrverkerier

TRE TANKAR

(1) Everton. Smekmånaden ser ut att vara över för Sam Allardyce som Evertons nye manager där föga förvånande mycket av kritiken riktas mot lagets relativa oförmåga att göra mål. När så förlusterna börjar komma som mot Bournemouth ökar det missnöjet. Kanske kan sägas att Allardyce har lyckats med att på samma gång visa vad han hade att tillföra Everton den här säsongen men också varför han förmodligen inte är rätt manager att ta Everton vidare efter säsongen. Det är svårt att tänka sig att vad han sett hittills övertygar Farhad Moshiri.

(2) Chelsea. Passerade i och med vinsten mot Stoke Man Utd i tabellen och tog sig upp på andra plats. Inte alldeles oväntat kanske givet att laget verkar ha hittat formen ordentligt under senare tid, kanske tillbaka som de för stunden är i att enbart behöva fokusera på den engelska fotbollen. Smart roterat av Antonio Conte som valde att vila Eden Hazard mot Stoke, förmodligen i vetskapen att den matchen skulle vinnas rätt lätt ändå. Har nu gett sig själva bästa möjliga uppladdning inför tungviktsmatchen mot Arsenal i veckan.

(3) Southampton. En poäng på Old Trafford var förmodligen en poäng mer än vad Southampton hade förväntat sig inför matchen, och givet hur matchbilden utvecklades hade de nog lika gärna som Man Utd kunnat vinna matchen. Det är nästan så att man undrar varför de givet matchbilden inte kunde vinna den. Att inte alls spela bra och ändå ta en poäng på Old Trafford skulle kunna ses som imponerande. Med Southampton under Mauricio Pellegrino är känslan istället att trots en poäng på Old Trafford så övertygar spelet inte alls.

OMGÅNGENS VINNARE: Swansea

Magisk inledning för Carlos Carvalhal som Swanseas manager. Samtidigt lite från ingenstans. Swansea såg ut att vara på väg mot en tämligen standardiserad 0-1-förlust borta mot Watford innan de med två mål på matchens fem sista minuter vände till vinst. Viktigt för Swansea som i och med segern lämnade över jumboplatsen till West Brom och gav sig själva en självförtroendekick.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Stoke

Julschemat får managers att pröva lustiga saker. Mark Hughes tänkte sig nog helt klart med laguttagningen mot Chelsea att den för dem betydligt viktigare matchen är den mot Newcastle på måndag. En tankegång som bara lyckas om de nu faktiskt vinner den matchen. Nu blev de å andra sidan helt överkörda av Chelsea utan ens attityden att försöka vinna, och den typen av förnedringar brukar sällan vara positiva i längden för ett fotbollslag.

OMGÅNGENS SPELARE: Mohamed Salah, Liverpool

Otaliga är gångerna den här säsongen som Mohamed Salah har räddat Liverpool ur något av en knipa och det var just vad han gjorde även den här gången mot Leicester. Två mål under den andra halvleken vände hotande förlust till vinst för Liverpool och det var två skickliga mål som visade på Salahs skicklighet och självförtroende.

OMGÅNGENS MÅL: Danny Drinkwater, 2-0 Stoke (h)

Det finns ju sämre sätt att göra mål på, i synnerhet sitt allra första mål för sin nya klubb. Gillar både tekniken och blicken för spelet, målet och planen som krävs för att framgångsrikt försöka sig på skott och mål på det här sättet. Ett mål som bygger mer på intelligens än på kraft.

OMGÅNGENS ?

Marco Silva har bekymmer att jobba med i Watford, som har dragit på sig sex förluster bara på de åtta senaste matcherna. Om det inte är disciplinära problem så är det lagets förmåga att fullständigt falla samman så fort de släpper in ett mål, otaliga är matcherna under säsongen då de tappat en ledning därför eller låtit matcherna glida dem helt ur händerna. Är vi på väg att se en liknande tabellmässig kollaps under våren för Watford som vi vant oss vid tidigare säsonger?

OMGÅNGENS !

Jag ger kanske inte så mycket för så kallade Premier League-rekord, i alla fall inte den här typen av rekord, men visst förtjänar ändå Arsene Wengers bedrift att nu ha gjort sin 811:e match som manager i Premier League att lyftas fram. Även om man nu har uppfattningen att Wenger redan för några år sedan passerade sitt bäst före-datum som Arsenals manager så betyder inte det att han ändå inte på sitt sätt kommer vara saknad när han väl lämnar posten, och att engelsk fotboll då gått miste om ännu en av sina institutioner.

OMGÅNGENS WTF!

Det var några riktiga nyårssmällare som delades ut på Selhurst Park. Man City fick se sin vinstsvit bruten samtidigt som deras förlustnolla är intakt, sedan Crystal Palace missat en straff på tilläggstid på bästa Ruud van Nistelrooy-manér. Värst för Man City var nog ändå de potentiellt allvarliga skadorna på Gabriel Jesus och Kevin De Bruyne, som förmodligen inte kommer hinna få någon större bäring på ligaspelet men ändå kan komma att påverka lagets andra halva av säsongen. Det riskerar ha blivit en dyrköpt poäng.

OMGÅNGENS LOL!

Nike som lyckas med konststycket att på sin egen hemsida bjuda ut till försäljning av Barcelonas tröjor med Philippe Coutinhos namn på. Det kliar i avtryckarfingrarna tydligen. Den konspiratoriske undrar så klart hur mycket misstag det egentligen var.

OMGÅNGENS BTW…

Det är så klart ingen tillfällighet att sedan Man Utd beklagade sig över sitt julschema på sin egen hemsida har de misslyckats att vinna tre raka ligamatcher.

Snarare än Newcastles defensiva taktik torde det vara Stokes kapitulation redan innan match som riskerar göra ett ”skämt” av Premier League.

Vore ändå lite mäktigt om Man City lyckas att på samma säsong slå poängrekordet, gå invincibles genom ligan, samt vinna the treble.

Trist på något sätt om West Brom åker ur Premier League samtidigt som Wolves ser ut att vara på väg upp igen. Mike Dean höll tydligen med.

Gott nytt 2018!

Publicerad 2017-12-31 kl 19:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons